Liderul interlop "Vanea Pisateli" (Ion Druta) a fost condamnat la 5 ani de inchisoare pentru ca a vandut reporterilor RISE un lansator de grenade anti-tanc si un pistol automat. Sentinta a fost pronuntata astazi de Judecatoria Buiucani din Chisinau.

Dosarul penal, instrumentat de Procuratura Generala pentru vanzare ilegala a armelor si munitiilor, a fost generat de o investigatie RISE. Mai exact, la mijlocul lunii mai 2014, RISE a cumparat de la "Pisateli", in centrul Chisinaului, un lansator de grenade anti-tanc de model "RPG-18" ("MУХА") si un pistol semi-automat de model "TT", ambele fiind furnizate de "Pisateli" in timp record.

"Pisateli" figureaza si intr-o alta cauza penala, la Curtea de Apel Chisinau, fiind acuzat de triplu omor. In plus, el este urmarit de Interpol si judecat in lipsa la Bucuresti pentru tentativa de crima si trafic de arme.

Gruparea din care face parte "Pisateli" este condusa de Ion Gusan, zis "Nicu Patron". Formata in principal din raketi moldoveni si transnistreni, reteaua Patron s-a specializat, de-a lungul timpului, in trafic de persoane, contrabanda de tigari, taxe de protectie si asasinate la comanda.

Citeste articolul integral pe RISE Project