Cardul de sanatate, un proiect esuat. Cine este responsabil. In mai putin de o saptamana, romanii ar trebui sa beneficieze de servicii medicale strict in baza cardului de sanatate, document electronic care ar trebui sa devina obligatoriu "la purtator". Desi peste 90% din asigurati au intrat deja in posesia lui, foarte multi romani nu cunosc beneficiile acestuia si nu stiu la ce foloseste. Specialistii dau vina pe lipsa unei campanii de informare sustinute, dar autoritatile se apara, motivand ca despre cardul de sanatate se vorbeste inca din 2006. Continuarea in Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

A inceput batalia pentru baronii locali. PSD vrea alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin si flutura votul indirect pentru presedintii consiliilor judetene. PNL propune alegeri in doua tururi atat pentru primari, cat si pentru sefii de judete. Politicienii au dat startul dezbaterilor pentru legea pentru alegerea autoritatilor locale, prima care intra in discutia comisiei de cod electoral. Miza bataliei este ridicata, modul in care va fi formulata legislatia cantarind decisiv in batalia pentru puterea locala, programata pentru vara anului viitor, noteaza Romania Libera.

Cerere de spaga pentru un politician: "Fara 15 milioane de euro nici nu stam de vorba". "Evenimentul zilei" dezvaluie incrangaturile dintr-un dosar in care sunt implicati politicieni si afaceristi. Povestea detaliata, in editia tiparita de astazi a Evenimentului zilei.

Romania marilor sperante. Cum arata acum proiectul de 75 de milioane de euro care ar trebui sa rezolve un punct rosu din Capitala. Pasajul de la Piata Presei Libere din Capitala este gata in proportie de 75%, sustin constructorii. In ciuda vremii, muncitorii care lucreaza la proiectul de la Casa Presei sapa la tunelul rutier care va strabate intersectia dinspre Soseaua Bucuresti-Ploiesti spre Bulevardul Expozitiei. Integral in Gandul.

Raport INS: Cu cat traiesc mai mult femeile decat barbatii si care sunt bolile fatale care fac cele mai multe victime. Potrivit unui raport recent al Institutului National de Statistica, speranta de viata la nastere a romanilor a crescut usor, in 2013, fata de 2008 si de 2012. Bolile de inima si cancerele raman, in continuare, principalele patologii care provoaca decesul romanilor. Speranta de viata a romanilor este in crestere fata de anii precedenti, dar diferenta pe sexe se mentine, femeile avand o durata medie a vietii cu 7 ani mai mare decat barbatii. Continuarea in Adevarul.

Alianta minoritara PLDM-PDM ajutata de comunisti. Votul pro-european la gunoi? Dupa mai multe tentative de constituire a unei majoritati parlamentare in legislativul de la Chisinau, deputatii PLDM si PDM au votat vineri o combinatie electorala pe care UE o regreta. In urmatoarele doua saptamani, se va incerca instituirea unui guvern minoritar PLDM-PDM sustinut din umbra de Partidul Comunistilor (PCRM). PL trece in opozitie. Un comentariu Deutsche Welle.

Ce risca parintii care, din inconstienta, isi lasa copiii minori la volan. Cazurile surprinse de soferii aflati in trafic. Inconstienta parintilor care isi lasa copiii de-o schioapa la volan este fara limite. Imagini postate pe internet ii surprind relaxati, tinandu-si in brate copiii de 3-4 ani, in timp ce conduc masina sau chiar lasandu-i singuri la pedale si la volan. Oricand li se poate intampla ceva rau atat imprudentilor, cat si celor care au ghinionul sa le iasa in cale. Astfel de infractiuni se pedepsesc cu amenzi, dar si cu inchisoarea, atentioneaza Stirile Pro Tv.

26 ianuarie, o zi rusinoasa pentru istoria Romaniei. Cum era lingusit Ceausescu in era comunista. Mai mult decat alte sarbatori comuniste, ziua de nastere al lui Nicolae Ceausescu arata lipsa de atitudine a romanilor in fata minciunii. Daca decembrie e luna victoriei impotriva dictaturii ceausiste, ianuarie ar trebui sa fie luna in care milioane de romani isi recunosc infrangerile: in ianuarie, pe 7, de ziua "Ei", si pe 26, de ziua "Lui", toata tara, de la pionieri la academicieni, se pleca in genunchi intr-o fierbinte minciuna: iubirea fata de primul carmaci al tarii, aminteste Adevarul.

Jumatate dintre utilizatorii de smartphone-uri vor folosi aplicatii pentru controlul starii de sanatate pana in 2017. Pana in 2017, 3,4 miliarde de persoane din intreaga lume vor avea telefoane inteligente, iar jumatate dintre acestea vor utiliza aplicatii pentru controlul starii de sanatate, sustin oficialii Comisiei Europene. Aceste aplicatii si dispozitivele medicale la care sunt conectate sunt reunite sub cupola conceptului de "sanatate mobila" sau "m-Sanatate" care reprezinta o noua componenta a informatizarii sanatatii, in curs de implementare si reglementare de catre Comisia Europeana, potrivit Economica.net.