Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o interventie telefonica la B1 Tv, ca "Prin reducerea TVA, care e cea mai dificila, si celelalte masuri, avem sansa sa avem un sir de 8 ani de crestere economica, cum a fost din 2000, de la Guvernul Isarescu, pana in ultimul an al Guvernului Tariceanu." Primul ministru a mai spus, in contextul retinerii cumnatului sau de catre DNA, ca "Le-am spus colegilor din PSD in fiecare zi ca am mandatul pe masa. Daca prezenta mea prejudiciaza, eu fac imediat pasul inapoi."

Victor PontaFoto: Agerpres

Chestionat si in legatura cu o eventuala implicare a serviciilor secrete in campanie, primul ministru a raspuns ca "eu zic ca nu comentez". Intrebat de moderatori, Ponta a spus ca "Nu am o relatie tocmai buna cu Florian Coldea. Am o relatie institutionala, nu suntem prieteni". El a confirmat, in schimb, relatia de prietenie cu George Maior: "Cu George Maior sunt prieten."

Ponta a sustinut ca, de cand este premier, cumnatul sau nu a participat la nicio licitatie pentru contracte din bani publici, iar contractul de la Comarnic, anchetat de DNA, a fost incheiat pe 13 ianuarie 2012: " Habar n-am avut de el și nu m-a consultat."

Ponta a comentat si "campania" PNL in vederea schimbarii majoritatii parlamentare, catalogand-o drept "un hei-rup al unor grupuri care au iluzii".

Victor Ponta a acuzat PNL ca "este contra la orice" si a mai afirmat, in emisiune, ca "domnul Adrian Sarbu spunea . Realitatea zice sa nu mai fie Ponta, sa scapam. Lucrurile astea nu se mai schimba, chiar daca vine PNL-ul trebuie platite.