DNA, pe urmele lui Raed Arafat: afaceri dubioase cu ambulante. O licitatie, in valoare de 3,8 milioane de euro, care a avut loc in anul 2011, a intrat in atentia procurorilor anticoruptie. Procurorii DNA investigheaza posibile fapte de coruptie legate de o licitatie de achizitionare a unor ambulante destinate Ministerului Sanatatii si SMURD, prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), in care este implicat secretarul de stat, Raed Arafat. Materialul integral, in editia tiparita de luni a ziarului Evenimentul Zilei.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

"E lucrul cel mai grav trait de Romania in ultimele decenii". Un diplomat si un istoric, despre pericolul razboiului cu Rusia. Diplomatul Cristian Diaconescu si istoricul Armand Gosu au fost invitatii lui Cristian Leonte la prima editie din 2015 a emisiunii "Dupa 20 de ani", unde au vorbit despre criza din Ucraina. Iar discutia a atins subiectul spinos al crizei din Ucraina, dar si cel al presiunilor rusesti asupra Romaniei si tarilor din jurul nostru. Continuarea pe StirileProTv.ro.

Este pregatit Iohannis sa dea alianta cu Statele Unite pe Germania? Modul in care a fost numit Eduard Hellvig ¬ un partizan al axei Bucuresti-Berlin-Washington - la conducerea SRI si mentiunea presedintelui privind "europenizarea" serviciului de informatii interne indica o reorientare majora a politicii externe a Romaniei dinspre parteneriatul extins cu Statele Unite spre o relatie privilegiata cu Germania. Aceasta ar fi greseala politica a secolului, scrie Romania Libera.

Razboiul pierdut al Kievului. Acum un an, la Kiev, demonstratiile impotriva fostului presedinte atingeau punctul culminant. Presa rusa a raspandit teama, punand, astfel, bazele pentru razboiul care a urmat. Ucraina a pierdut razboiul informational. "Situatia din Ucraina arata ca tara se afla in pragul disparitiei", a spus moderatorul Dmitri Kisseliov, facand un gest sugestiv, cu pumnul in jos, pentru a transmite ca Ucraina este praf si pulbere. Astfel incepea, la 23 februarie 2014, jurnalul televiziunii de stat Rossija 1. "Cand un stat nu se mai poate ingriji de siguranta populatiei, acel stat practic nu mai exista", a continuat Kisseliov. Zambetul sau a fost de-a dreptul macabru. Integral pe Deutsche Welle.

Iliescu nu uita si nu iarta: "Ghita este un infumurat, plin de el, cu aere de patron in politica". Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a a uitat si nu l-a iertat pe prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghita, dupa ce acesta i-a cerut sa-si dea demisia din partid la finele anului trecut, afirmand ca din cauza trecutului comunist al lui Iliescu a pierdut candidatul PSD alegerile prezidentiale. Fostul presedinte al Romaniei sustine intr-o declaratie pentru Gandul ca "a fost o iesire nepotrivita si nesabuita a unui individ care s-a retras din partid" si ca Ghita este un "tip plin de el, infumurat, cu aere de patron in activitatea politica".

Mafia taierilor de copaci i-a retezat mainile si picioarele. Un barbat din Caras Severin, martor intr-un proces, ucis in conditii sinistre. Dupa ce l-au luat la bataie, niste consateni au dat dovada de un sadism greu de descris si i-au retezat, cu toporul, mainile si picioarele unui barbat de 39 de ani, sambata noapte. Potrivit anchetatorilor, victima Ionel Berlogea era un martor incomod in mai multe procese vizand mafia taietorilor de lemne care actioneaza ilegal in Caras Severin, informeaza EVZ.

De ce Monarhia n-a salvat Romania. Momentele care ne-ar fi putut schimba istoria. Adevarul publica incepand de astazi o serie de articole despre parcursul sinuos al relatiei dintre Casa Regala a Romaniei, politicienii romani si societate, in ultimii 25 de ani. De ce nu a fost Monarhia solutia salvatoare pentru tara? Cine si cand a gresit? Ce viitor poate avea regalitatea in Romania? Monarhia nu a salvat Romania. Nu a fost lasata, nu a putut, nu a vrut, nu am vrut noi asta. Sunt multe motive. In cei 25 de ani care au trecut de la eliberarea de sub comunism, monarhia si Romania au trecut printr-un lung sir de nesincronizari, noteaza Adevarul.

Confesiunile deputatului nemuritor: "Multi colegi cred ca Parlamentul este locul unde nu trebuie sa te pricepi la nimic si unde nu trebuie sa muncesti". Modificarea sistemului electoral a starnit, de fiecare data, controverse. Cand s-a trecut la forma actuala a uninominalului mixt, cu compensare, dezbaterile au fost tensionate, insa Puterea si Opozitia au cazut la un acord asupra formei finale a legii privind alegerea deputatilor si senatorilor. Acum, aproape toti politicienii se declara nemultumiti de sistemul de vot si vor sa-l schimbe. Constanti in opinie au fost, insa, cei de la UDMR, care au militat intotdeauna pentru un vot proportional, scrie Gandul.