Co-presedintele PNL Alina Gorghiu afirma, intr-un interviu pentru Adevarul Live, ca "S-a incercat transferul de putere de la Traian Basescu catre Victor Ponta. Din fericire, Iohannis a stricat acest scenariu", sustinand varianta presupusei "intelegeri" pre-electorale dintre premier si fostul presedinte, vehiculata in spatiul public.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"S-a folosit acelasi discurs dublu. In spatele ecranului, Ponta, Basescu si Elena Udrea erau foarte buni prieteni. Era un grup care avea un obiectiv comun: s-a incercat transferul de putere de la Traian Basescu catre Victor Ponta. A existat, din fericire, un Klaus Iohannis care le-a stricat tot acest scenariu (...) Premierul incearca sa faca distinctia intre PDL si PNL. Ponta sa nu uite ca a fost unul dintre ministrii girati de Traian Basescu si ca a fost coleg de bancuta cu Elena Udrea in Guvern", a afirmat Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a mai explicat cum spera liberalii sa ajunga la guvernare pana in 2016 si ce probleme intampina in formarea unei noi majoritati parlamentare. De asemenea, Alina Gorghiu a vorbit despre relatia politica dintre Ponta si Basescu, despre Codul Fiscal propus de PSD, dar si despre oamenii politici aflati dupa gratii.