Ce are de ascuns Ponta in dosarul Referendumului. In fata instantei, Ponta a recunoscut si faptul ca s-a facut mobilizarea de a merge la vot "door to door", spre deosebire de Dragnea care a sustinut ca in ziua votului nu s-a facut nici un fel de campanie electorala. Ponta, incercand sa anuleze vinovatia lui Dragnea, a sustinut ca aceasta metoda de mobilizare a electoratului s-ar folosi si de catre alte partide. Ponta il implica in mobilizarea electoratului si pe Hellvig, actualul sef SRI Ponta a sugerat instantei de judecata faptul ca si Eduard Hellvig e posibil sa fi participat la mobilizarea alegatorilor la vot deoarece era responsabilul PNL cu campania pentru referendum. Insa, a lasat si loc probabilitatii de a nu fi participat deoarece, a sustinut Ponta, Hellvig era membru al Guvernului, iar membrii Guvernului nu au fost implicati in campania electorala, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

FAZ: "Din perspectiva germana, nici Romania, nici Bulgaria nu sunt cazuri problema". In cadrul vizitelor din Romania si Bulgaria, ministrul federal de Externe, Frank-Walter Steinmeier, a luat act de sustinerea celor doua tari fata de abordarea germana in Ucraina. Situatia Sofiei este, insa, complicata. "Dupa o lunga perioada de convulsii pe scena geopolitica europeana, generate in principal de criza din Ucraina, ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, profita de scurta acalmie din aceasta regiune pentru a face lucruri "obisnuite": viziteaza tari prietene, promoveaza comertul exterior, vorbeste despre statul de drept si lauda relatiile culturale dintre Germania si tarile-gazda", scrie cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung. Or, anul trecut, in tumultul ucrainean, atingerea acestor obiective a avut loc doar partial. Steinmeier a mers, desigur, la Kiev, Varsovia, Minsk si in tarile baltice, apoi la Bagdad si Arbil. Insa, una peste alta, in 2014, diplomatia germana a fost setata pe "modul de criza", scrie Deutsche Welle.

Pe urmele gentii cu 900.000 de euro! Denuntatorul Elenei Udrea si-a construit un imperiu cu un salariu de 1.000 de euro. Gheorghe Nastasia, fost secretar general la Ministerul Dezvoltarii, cel care a cerut spaga de 900.000 de euro in numele Elenei Udrea, si-a construit afaceri de succes in timp ce lucra la stat Denuntatorul principal din cazul "Gala Bute", Gheorghe Nastasia, fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii, detine un imperiu financiar in Busteni, cartierul Poiana Tapului, desi a lucrat doar la stat, ultimul salariu fiind de circa 1.000 de euro. Reamintim ca acesta a declarat procurorilor DNA ca Elena Udrea l-a pus sa ceara 900.000 de euro de la afaceristul Adrian Gardean, pentru ca acesta din urma sa primeasca banii pentru lucrari pe care le avea la minister. Nastasia este cercetat, in arest la domiciliu, pentru luare de mita, scrie EVZ.ro.

Spitale care te ucid: batran mort pe drum dupa externare, femeie trimisa acasa ilegal, gasita moarta pe camp. Cazuri revoltatoare au zguduit, in ultimele zile, spitalele din tara: o batrana a fost gasita moarta pe camp, in Brasov, dupa ce a fost externata ilegal, un octogenar trimis acasa de medicii Spitalului din Barlad a murit pe drum, iar un profesor din Iasi si-a gasit sfarsitul dupa sase ore de agonie intr-o unitate medicala. Un pacient al Spitalului Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad (judetul Vaslui) a murit in drum, la putin timp dupa ce medicii care l-au consultat l-au expediat acasa. Gheorghe Covalic (84 ani), din localitatea vasluiana Untesti, comuna Bogdanesti, a fost gasit de trecatori zacand pe trotuar si au sunat la 112. Cadrele medicale de pe Ambulanta nu au putut face altceva decat sa declare decesul. Incidentul s-a petrecut pe 9 martie, in jurul orei 17.45, la mai putin de trei sferturi de ora dupa ce omul a iesit pe usa spitalului, scrie Adevarul.ro.

Ministrul Sanatatii, despre legea care ii taxeaza pe pacienti ca la privat in spitalele de stat: "Nu inventam noi apa calda. Au facut-o si francezii, si nemtii". Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, sustine legea care le da dreptul medicilor sa dea consultatii in regim privat in spitalele de stat. Mai exact, este vorba despre actul de normativ initiat de 93 de senatori si deputati, in majoritate de la PSD, printre care si Banicioiu, potrivit caruia pacientii pot beneficia de serviciile unui anumit doctor, ales de ei, scotand bani mai multi din buzunar, fie in cazul in care consultatiile sau actul medical are loc dupa incheierea programului de lucru, fie in timpul acestuia. "Nu inventam noi apa calda. Au facut-o si francezii, si nemtii. Acolo exista practica privata in spitalul public dupa orele de program si dupa garda", a spus ministrul Sanatatii, la Gandul.

Scandalul noilor vagoane. Nababul de la Metrorex este pe faras, dupa licitatia dubioasa de 308 milioane de euro. Trenuri de milioane de euro carora le cad piesele pe sine, servicii de paza la suprapret si prost prestate, sobolani, extinderea metroului bucurestean cu intarziere - cam acesta este bilantul directorului milionar de la Metrorex, Aurel Radu. Toate aceste probleme ar fi fost ridicate in sedintele Consiliului de Administratie, unde s-a discutat si despre inlocuirea acestuia. Ultima sedinta a avut loc ieri, potrivit surselor EVZ. Cel mai recent contract, in valoare de 308 milioane de euro, a starnit numeroase discutii, in conditiile in care au fost oferte mai ieftine. Contractul prevede achizitionarea a maximum 51 de trenuri de metrou de tip CAF in sapte ani, in conditiile in care sefii Metrorex recunosc ca acestea se defecteaza. Astfel, mai multe garnituri care au fost puse pe sine in luna iulie a anului trecut, si care au costat 90 de milioane de euro, s-au defectat de 17 ori pana acum, fapt care a dat circulatia peste cap, potrivit unui raspuns al Metrorex pentru EVZ.ro.