Marian Vanghelie - viata si opera. Sase inregistrari antologice cu primarul sectorului 5 Limba romana este cea care i-a dat de furca cel mai mult lui Marian Vanghelie in anii de cand face politica. Primarul sectorului 5 este cunoscut pentru limbajul colorat, dar si pentru frecventele greseli de exprimare. "Lui Dragnea i-as rupe rotula" Marian Vanghelie a descris la Gandul Live, in decembrie 2014, o scena imaginara in care s-ar intalni pe strada cu premierul Ponta, cu vicepremierul Dragnea si cu deputatul Ghita."Pe domnul Dragnea pentru ca este las, nu neaparat fricos, este las, pervers, as incepe de la el, pe strada, nu a face decat i-as rupe rotula. M-as duce mai jos, pe strada asta de mafioti, mai incolo si as da de Ghita asta, pe domnul Ghita as pune pe cineva sa-l filmeze cand i-as da doua bate pe spinare, ca sa il vada lumea real. Si cand ajung in capatul celalalt, Ponta fuge. Va fugi", a fost relatarea lui Vanghelie despre ce ar face daca s-ar intalni pe o strada de mafioti cu fostii sai colegi din PSD. Integral pe Gandul Live.

Subiectele Zilei - Colaj FotoFoto: Colaj foto

Romania, tara nimanui: umilinta pentru bolnavi si scolari, respect doar pentru puscariasi - ultima lectie a guvernantilor Pacienti morti cu zile in spitalele Romaniei, cadre medicale care par sa nu fi stiut niciodata juramantul lui Hipocrate, ambulante ale mortii burdusite cu bolnavi, copii care merg la o gradinita-ruina construita si nereabilitata din 1902. Aceasta este o mica parte din realitatea dura a Romaniei zilelor noastre. O Romanie parca uitata de toti cei in care, de zeci de ani , au stat toate sperantele unui popor intreg. O Romanie in care muribunzii de pe paturile spitalelor sau scolarii sunt pusi de autoritati pe o lista de asteptare la care nu se mai ajunge niciodata. Asa se face ca, in aceasta saptamana, trei cazuri halucinante cu oameni care au murit lasati de izbeliste de un sistem medical bolnav, Guvernul a alocat bani din fondul de rezerva pentru reabiltarea penitenciarelor. In plus, zeci de dube moderne, dotate cu aer conditionat pe banii strainilor, vor plimba detinutii, scrie Adevarul.

Corespondenta din Varsovia. Cum a fost primit Klaus Iohannis de romanii din Polonia Aflat in vizita in Polonia, Klaus Iohannis s-a intalnit, bineinteles, si cu romanii stabiliti acolo. Cei aproximativ 70 de romani l-au intampinat pe seful statului cu aplauze, iar pe gardul Ambasadei a fost amplasata o expozitie foto "Sibiu -Wroclaw- capitale culturale europene". Tot in cinstea sefului a fost ceruit parchetul. Prevazatoare, doamna care a deschis evenimentul s-a instalat cu vreo jumatate de ora langa microfon si nu s-a mai miscat de acolo. "Soseste Excelenta Sa Klaus Werner Iohannis", a spus ea cand presedintele a intrat in sala, propozitia avand-o scrisa pe un biletel pe care il tinea in palma, sa nu se incurce cumva de emotie, scrie EVZ.

Comentariu: Intarziere simbolica Cancelarul a decis: Angela Merkel nu va fi prezenta la parada din 9 mai, de la Moscova, dedicata incheierii celui de-al Doilea Razboi Mondial. O decizie grea, dar necesara - considera Christian F.Trippe. Surprinzator a fost numai momentul deciziei: pana si colaboratorii cancelarei Angela Merkel se asteptau ca sefa Executivului german sa-si lase timp pentru o asemenea hotarare, spre a urmari mai intai evolutia situatiei din estul Ucrainei. Spre a incerca sa pastreze in maneca pana in ultima clipa acest as cu incarcatura simbolica. Se credea ca va cantari indelung si-n liniste avantajele si dezavantajele participarii. Pentru Rusia, "Ziua victoriei" are o importanta deosebita. Nicio alta sarbatoare din Federatie nu are impactul emotional al zilei de 9 mai. Este ziua capitularii germanilor; fiind pentru rusi o zi mai insemnata decat ziua Constitutiei, decat 1 mai sau chiar si decat unele sarbatori religioase, scrie Deutsche Welle.

Directorul-patron de F1, Cojocar: "La Caterham, totul a fost facut pentru Forza Rossa. Sunt 50 de milioane - trimisi din Romania intr-un cont elvetian. Kolles mi-a zis ca Ponta, Bazac, Banicioiu si altii sunt implicati". Reactia premierului Pe 25 noiembrie 2014, Victor Ponta ii informa pe reporterii ProSport ca nu a semnat "actele Forza Rossa". Sursele sustineau contrariul. Premierul iscalise documente din dosarul de aplicatie al primei echipe romanesti din Formula 1, un proiect sustinut de Forza Rossa Holding, compania lui Ion Bazac, fostul coleg de partid de-al lui Ponta. Sediul holdingului este intr-o casuta postala din Cipru. Pe 11 martie 2015, ProSport a publicat imagini cu documentul inregistrat oficial sub numarul 5/587 din 5 februarie 2014. Sub antetul Guvernului si stampila Cabinet Prim Ministru, Ponta semna o scrisoare de sustinere introdusa in dosarul de aplicatie Forza Rossa pentru intrarea in Formula 1. La cateva ore distanta, premierul a publicat actul "simbolic" pe pagina sa de Facebook, insistand ca nu e vorba despre o garantie guvernamentala. Trecusera 110 zile de cand ProSport solicitase oficial Guvernului acest document. Pana miercuri, raspunsul fusese tacere.

Rezultate Simulare Bacalaureat 2015. 6 din 10 elevi de clasa a XII-a au luat nota de trecere la romana. La matematica procentul este mai mic, dar superior celui din 2014 Elevii de clasa a XII-a si cei de clasa a XI-a au aflat joi, 12 martie, notele obtinute la probele scrise de la Simulare. Rezultatele au fost publicate la fiecare scoala. Rezultate Simulare Bacalaureat 2015. Reprezentantii Ministerului Educatiei arata ca prin simulari elevii se familiarizeaza cu rigorile unei evaluari nationale sau ale unui bacalaureat national, dar in acelasi timp are loc si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din invatamantul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale. Notele obtinute de elevi la examenele nationale nu vor fi publicate in catalog, dar rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, scrie Gandul.

20 de euro pacientul. O afacere imorala pe sanatatea romanilor O lacuna legislativa le permite medicilor de familie care vor sa se retraga din activitate sa vanda listele lor de pacienti oricui doreste sa le cumpere. Preturile variaza intre 10 si 20 de euro pentru fiecare persoana. Pacientii sunt o marfa ca oricare alta, vanduta si cumparata de medicii de familie ca la piata. "Cabinet Medical Individual vinde lista de pacienti. Cabinetul are 2.240 pacienti inscrisi, majoritatea copii. Zona este foarte buna, cu posi-bilitati mari de extindere. Pret 20.000, euro negociabil, toti pacientii", suna doar unul dintre zecile de anunturi care pot fi gasite pe Internet. Desi pacientii nu stiu ca sunt tranzactionati la bucata de doctorii lor, autoritatile afirma ca aceasta practica, acceptata de ani de zile de cei din domeniu, nu este ilegala, pentru ca legea are o scapare in acest sens, relateaza Romania Libera.

Scandalurile care au zguduit scoala romaneasca. Sex in toaleta liceului, elevi ademeniti in pat de profesori, spaga in flagrant, exmatriculari in masa Sistemul romanesc de invatamant a fost zguduit de scandaluri uriase in ultimii ani, pornite de la fapte situate in afara codului moral. Cazurile de coruptie sexuala, de dare de mita sau de consum de droguri din liceele romanesti nu mai sunt o noutate si par a nu mai constitui un fapt iesit din comun. Opinia publica continua sa se scandalizeze la auzul acestor cazuri aparute in sistemul romanesc de invatamanat din cauza faptului ca faptele petrecute vin in contradictie tocmai cu sistemul educativ pe care-l promoveaza. Corespondentii "Adevarul" au realizat o sinteza a celor mai celebre scandaluri din sistemul educativ romanesc petrecute in ultimii ani in Romania, integral pe Adevarul.ro.