Un convoi militar american a intrat in Romania. Sase nave NATO au acostat la malul Marii Negre. Trenul este format din 23 de vagoane, in care se gasesc aproximativ 468 de tone de tehnica militara. Aceste echipamente vor fi folosite in cadrul manevrelor militare comune romano-americane. Pe de alta parte, in portul Constanta au acostat sase nave NATO care incepand de luni vor participa la exercitii in largul Marii Negre. Este vorba printre altele de 35 de transportoare blindate Stryker si mai multe vehicule de tip HUMVEE. Granitura a intrat in Romania prin vama Curtici vineri dimineata si va ajunge sambata in localitatea Nicolae Balcescu din judetul Constanta. Potrivit Ministerului roman al Apararii, citat de Adevarul, in perioada urmatoare, pe teritoriul Romaniei se vor face mai multe transporturi de tehnica militara apartinand Fortelor Terestre Americane dislocate in Europa. Militarii americani si echipamentele din aceste transporturi vor participa la exercitii comune cu militarii armatei romane, noteaza digi24.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cat a castigat Ponta la firma de avocatura a lui Sova. Liderul PNL Ludovic Orban nu crede ca exista o coincidenta intre faptul ca Victor Ponta a facut parte, in 2006, dintr-o comisie de ancheta privind complexurile energetice si apoi a ajuns la firma lui Dan Sova care avea contracte cu acestea. Mai mult el spune ca veniturile actalului premier au crescut vertiginos ca urmare a calitatii sale in firma lui Sova. Liderul PNL Ludovic Orban nu crede ca exista o coincidenta intre faptul ca Victor Ponta a facut parte, in 2006, dintr-o comisie de ancheta privind complexurile energetice si apoi a ajuns la firma lui Dan Sova care avea contracte cu acestea. Mai mult el spune ca veniturile actalului premier au crescut vertiginos ca urmare a calitatii sale in firma lui Sova, informeaza Gandul.info.

John McCain: Trupe ruse ar putea ataca orasul ucrainean Odesa. Armata rusa ar putea ataca orasul ucrainean Odesa, utilizand militarii stationati in regiunea separatista moldoveana Transnistria, avertizeaza senatorul republican american John McCain, care condamna politica SUA de a inarma Ucraina. In opinia lui McCain, presedintele rus Vladimir Putin ar putea ordona utilizarea contingentului rus din Transnistria pentru atacarea orasului ucrainean Odesa, scrie Adevarul.ro.

Probleme cu plata salariilor la Ghita TV. Sefii dau vina pe un contract de publicitate. Romania TV, postul de stiri controlat de deputatul PSD Sebastian Ghita, are probleme financiare din ce in ce mai insemnate, mai ales de cand au inceput problemele penale ale patronului, care se prezinta de doua ori pe saptamana la Politie. Directorul editorial al RTV, Catalin Popa, si-a anuntat astazi angajatii printr-un mail intern ca parte din salariile de peste 2.000 de RON/ luna, neplatite astazi, vor fi achitate in luna aprilie, informeaza Reporter Virtual.ro.

Foarte valoroasa: Pestera secreta din Muntii Padurea Craiului. In Romania exista un loc de o rara frumusete, care a scapat neatins de amatorii de suveniruri din subteran. Muntii Padurea Craiului din Apuseni ascund o pestera, in care putini au intrat pana acum. Tocmai de aceea, grota de o rara frumusete, cu formatiuni geologice spectaculoase, a scapat neatinsa de amatorii de suveniruri din subteran. Autoritatile locale vor sa o amenajeze cu ajutorul speologilor si sa o introduca in circuitul turistic. Intrarea in pestera este foarte dificila. Numai speologii antrenati reusesc sa se strecoare prin galeria ingusta. O data trecut de acest obstacol descoperi una dintre cele mai frumoase pesteri din Romania. Integral in EVZ.ro.

DW: Statul si societatea sunt doua lucruri diferite. Reforma sistemului politic care se pregateste in Parlament nu corespunde asteptarilor societatii, care aspira la mai multa libertate de participare politica si nu la mai multe restrictii. Finantarea de la bugetul public a campaniilor electorale are consecinte mai ample decat lasa sa se vada dezbaterea publica. Am remarcat in primul rand ca accentele critice au fost puse pe "fisura" creata in sistemul de finantare publica, aceea care ingaduie partidelor sa se imprumute de la oricine ar dori ele. Critica aceasta este perfect indreptatita, caci creditorul poate fi mai insidios decat finantatorul de pana acum. Totusi aspectul esential ramane nediscutat: daca legea ar elimina posibilitatea imprumuturilor sau daca ar prevedea un mecanism eficient de control, ar fi bine ca finantarea sa vina exclusiv de la bugetul public? Continuarea in Deutsche Welle.

Caracatita mafiota din industria Medierii. Afacerile paralele ale avocatilor si judecatorilor cu disperarea oamenilor. Vrei sa dai divort sau ai de recuperat bani de la un fost prieten? In mod normal mergi la tribunal, dar putini stiu ca exista o industrie care in teorie iti face viata mai usoara, si anume medierea. Problema este ca judecatorii si avocatii au dezvoltat o adevarata afacere paralela mascata in spatele unor birouri de mediatori unde atrag clientela direct de pe holurile tribunalelor pe o piata in care se invart 10 milioane de euro. Cel putin asta afirma mediatorul Iulian Bolozan, care trage un semnal de alarma: Industria medierii a ramas in umbra, capusata de interese obscure si aproape necunoscuta in randul oamenilor de rand. Bolozan spune ca oamenii incepusera sa bata la usa mediatorilor, trimisi chiar de judecatori, care le sugerau acesta varianta in cazurile mai simple. Prevederea aceasta a fost desfiintata in mai 2014, cand judecatorii de la Curtea Constitutionala au concluzionat ca medierea nu poate sa fie obligatorie. In acest moment, batalia acerba pe clienti in randul mediatorilor a dat nastere unor anormalitati in piata. Avocatii au ajuns sa convinga oamenii disperati de prin tribunale sa apeleze la anumiti mediatori, apropiati de judecatori, potrivit lui Bolozan, scrie Pagina de Politica.ro.