14 primari din Vrancea, toti membri PSD, au fost contactati saptamana aceasta de persoane care s-au recomandat ca fiind procurori DIICOT, solicitandu-li-se date de pe cardurile personale. Escrocii fac parte dintr-o retea, iar noua metoda, denumita "Procurorul", este o varianta noua a vechii inselatorii "metoda Accidentul". Incurajati probabil de numarul mare de politicieni si reprezentanti ai administratiilor locale care cad aproape zilnic in plasa procurorilor, pentru fapte de coruptie, escrocii inventeaza noi metode, scrie Adevarul.

Cum metoda "Accidentul" pare sa se fi perimat, infractorii incearca sa se specializeze pe o alta metoda de inselaciune, numita "Procurorul". 14 primari din Vrancea au fost sunati in primele doua zile din aceasta saptamana de falsi procurori DIICOT, care, sub pretextul ca efectueaza cercetari intr-un dosar de clonare de carduri, le-au cerut codurile si seriile cardurilor pe care le detin.

Solicitarile au venit pe numarul de telefon fix al primariilor din Odobesti, Marasesti, Tanasoaia, Boghesti, Garoafa, Vinatori, Suraia, Milcovul, Popesti, Ploscuteni, Cirligele, Negrilesti, Paulesti si Bordesti.

Unii edili si-au dat seama ca este o inselatorie la mijloc, insa altii au "cooperat" cu falsii procurori:

este si cazul primarului PSD al comunei Tanasoaia, Romeo Vulpe, care a urmat exact instructiunile primite prin telefon. "S-a recomandat ca fiind procurorul Constantin de la DIICOT, spunandu-mi ca au date ale cardurilor mele, cerandu-mi doar sa le confirm. Eu am zis ca o sa vin la DIICOT, dar a insistat ca vrea numerele de cont si cifrele de pe spatele cardului. Mi s-a parut ca stia prea multe asa ca am spus tot", a spus in plangerea depusa la politie primarul pacalit Vulpe. Ulterior, a aflat ca escrocii s-au folosit de banii pe care ii avea pe unul dintre carduri, cumparand online produse din magazine de la Bucuresti. Infractorii au cheltuit 7.000 de lei din cei 30.000 de lei pe care edilul ii avea pe card.

Alti primari si-au dat insa seama de inselatorie inca de la inceput: "Si pe mine m-a sunat pe fix, s-a recomandat ca fiind procuror DIICOT. Pot sa zic ca m-am prins de la inceput ca nu e in regula, scuzandu-ma ca nu am documentele la mine, oferindu-i termen sa revina in jumatate de ora sa vorbim. In timpul acesta am sunat la politie, iar cei de acolo m-au sfatuit sa nu raspund la telefon. Un procuror nu are cum sa te intrebe chestii de astea la telefon, ci pur si simplu te invita la parchet daca are sa-si spuna ceva. Dar totusi, recunosc, te trece un fior cand auzi la telefon ca te cauta un procuror", ne-a precizat Vasile Grosu, primarul comunei Suraia.

La fel a procedat si primarul comunei Bordesti: "Eu i-am spus direct. I-am zis sa ma sune cam in jumatate de ora, dar nu a mai revenit. Am sunat la politie si le-am spus si lor de telefonul primit", a declarat edilul Bordestiului, Gheorghe Tataru.

Toti cei 14 primari contactati de escroci au fost chemati la politie, pentru a da declaratii. Cazul a fost preluat de politistii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate. "Suntem inca in cercetari. Pot sa va spun doar ca indivizii nu sunt de la noi din judet si ca ne aflam pe drumul cel bun in finalizarea anchetei. Este vorba de un grup infractional organizat, care se folosea de informatiile de pe carduri pentru a face cumparaturi online", a declaratcomisarul sef Costel Manea, seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate.