Tarom si Wizz Air, despre ce se intampla cand un pilot iese din cabina. Trei intrebari suplimentare si raspunsul companiilor. La o zi dupa ce adevarul despre tragedie Germanwings a iesit la iveala, Tarom si Wizz Air au comunicat care este procedura prin care un pilot poate parasi cabina. "Manualul de Operatiuni al Companiei TAROM prevede instructiuni cu privire la accesul si iesirea din cabina de pilotaj in timpul zborului. Conform acestor instructiuni, politica TAROM este ca niciodata nu ramane o singura persona in cabina de pilotaj, relateaza StirileProTV.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Deutsche Welle: Diavolul se ascunde in contradictii. In mod paradoxal si ironic, decizia in cazul senatorului Dan Sova nu a incalcat "statul de drept". Totusi, daca legile dupa care se conduce statul sunt incoerente, ne regasim iarasi in plin arbitrariu. O forma a raului politic este incoerenta legislativa. Faptul ca legile si alte tipuri de norme se bat cap in cap a parut poate o metafora jurnalistica, dar realitatea cruda este ca lucrurile stau asa la propriu. Asa cum am mai aratat, unele legi au prevederi contradictorii in acelasi articol, altele au articole care se contrazic unele pe altele si, in fine, exista legi distincte care trateaza aceeasi materie in chipuri diferite, scrie Deutsche Welle.

"Rusia nu e ca Putin": Marina Litvinenko, vaduva fostului agent KGB ucis, a vorbit cu VICE News. Cand Maria Litvinenko a descris intr-un tribunal din Londra, la inceputul lunii februarie, cum sotul ei Alexander a murit in chinuri prin otravire cu poloniu, a vorbit calm, cu mici ezitari din cauza problemelor de vocabular din limba engleza. Pe parcursul a cinci ore de marturii in a treia zi de investigatii dupa uciderea lui Alexander, si alte doua ore in urmatoarea zi, Marina a povestit despre dezamagirea pe care o simtea sotul ei fata de Rusia si modul in care functiona sistemul de securitate al tarii.

Pavel Susara, critic de arta: Darius Valcov a fost un prost investitor. Fostul sef al Finantelor Romaniei, Darius Valcov, a fost un investitor prost, care a dat pe schitele si tablourile acunse prin pereti si sub pat mai mult decat ar lua pe ele daca le-ar vinde acum, considera criticul si istoricul de arta Pavel Susara, care s-a uitat pe "comoara ascunsa". Pavel Susara este cercetator la Institutul de Istorie a Artei al Academiei Romane si presedintele Asociatiei Expertilor si Evaluatorilor de Arta. "A fost un prost investitor. Fiindca, daca era un bun investitor, isi crea o colectie. O colectie de nivelul asta era accesibila si unui om care cumpara din propriile lui resurse, fara sa existe suspiciunea camuflarii unor venituri din surse obscure. In situatia asta, lucrarile erau tinute pe pereti, nu dupa pereti, nu in morminte...". Citeste mai multe pe Digi24.

Primaria Capitalei vrea sa reabiliteze Palatul Voievodal "Curtea Veche". Lucrarile costa 10 milioane de euro. Primaria Capitalei vrea sa restaureze si sa puna in valoare Palatul Voievodal "Curtea Veche", aflat in Centrul Istoric al Capitalei. Valoarea investitiei se ridica la circa zece milioane de euro. Concret, este vorba despre un proiect de hotarare care va ajunge, saptamana viitoare, pe masa consilierilor generali. In proiect se cere restaurarea si punerea in valoare a Palatului Voievodul "Curtea Veche". Lucrarile se ridica la circa zece milioane de euro, inclusiv TVA, si ar trebui sa se intinda pe 24 de luni. Finantarea va fi asigurata din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, scrie Adevarul.

Statul Roman legalizeaza fraude de sute de milioane de euro. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) se ocupa de gestionarea fondurilor primite de Romania de la Comisia Europeana. Anul trecut, cu doua zile inainte de Craciun, europenii anuntau ministerul ca intrerupe platile pentru o axa a unui program de 383 milioane de euro. Este vorba despre Programul de Competitivitate Economica, respectiv axa care finanteaza proiectele IT si comunicatii. Motivele au fost descoperite in urma unui audit al Comisiei. Cel mai dureros e ca europenii au demonstrat cu date concrete fraudele comise la licitatiile publice, pe care autoritatile noastre nici nu le banuiau. La o luna de la intrebarile adresate de VICE ministerului, acesta raspunde ca situatia nu este grava, ca e procedura standard si normala si ca proiectele merg inainte.

Eric Bisschop, adjunct al procurorului federal al Belgiei: Amenintarea terorista nu va disparea prea curand din Europa. Amenintarea terorista e tot mai mare, iar tarile europene trebuie sa colaboreze tot mai strans pentru a-i face fata. O spune, intr-un interviu acordat in exclusivitate Digi24, Eric Bisschop, omul care a coordonat ampla operatiune antitero din estul Belgiei imediat dupa atacurile de la saptamanalul francez Charlie Hebdo. Citeste interviul pe Digi24.

De la bulgari: Gripa aviara aproape de Romania. In Bulgaria este alerta de sanatate, deoarece a fost descoperita prezenta virusului gripei aviare.Autoritatile au anuntat ca au identificat o tulpina a virsului H5N1 la doi pelicani morti dintr-o rezervatie din nord-estul Bulgariei, aproape de granita cu Romania, scrie Evenimentul Zilei.

Am vorbit cu romancele care si-au hacuit barbatii batausi. Poate cand m-oi elibera, o sa imi gasesc si eu un mosulica al meu", imi zice Magdalena dupa ce suntem deranjati de un gardian al penitenciarului. Ofiterul, usor stanjenit, se scuza: "Nu e bine unde v-am asezat. Blocam intrarea in camera intima". Ne arata o usa cu vopsea roasa pe care urmeaza sa intre o detinuta sa se iubeasca cu sotul ei, venit in vizita. Magdalena a ajuns la 55 de ani si inca mai spera ca o va iubi si pe ea cineva fara sa o pocneasca. Pana acum a trait cu doi barbati. Si amandoi o omorau cu bataia. Integral pe VICE.