Doi militari americani, condamnati de justitia din Italia pentru violarea unei romance, care era insarcinata in sase luni Doi militari americani acuzati de violarea unei tinere romance, in iulie 2014, au fost condamnati de justitia italiana la cate sase ani de inchisoare, informeaza agentia ANSA. Condamnarea a fost pronuntata in prima instanta, dupa ce militarii americani - Gray Gerelle Lamarcus (in varsta de 23 de ani) si Edil Mc Cough (22 de ani) - au fost gasiti vinovati de agresarea si talharirea unei romance de 24 de ani, insarcinata in sase luni, in iulie 2014, in orasul Vicenza. Justitia italiana urmeaza sa colaboreze cu autoritatile militare americane in vederea stabilirii valorii daunelor la care este indreptatita victima. Daca nu se va ajunge la o intelegere, va avea loc un proces civil, informeaza Stirile PRO TV.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Sunetul sec al pumnilor, intr-o Romanie surda. Un drum frant spre libertate E sfarsit de septembrie. Intr-un adapost din Bucuresti pentru victimele violentei domestie, P.D. sta in fata mea si plange cand isi aminteste de viata pe care o ducea acasa. Are ochi albastri mari, e mica de inaltime si foarte slaba. Pana de curand locuia cu sotul ei si cei 4 copii intr-un oras din apropierea capitalei. Barbatul o batea cu pumnii, ii dadea cu picioarele in cap si o viola in fata copiilor. Odata, a taiat-o cu un cutit. Adapostul in care ne aflam nu este primul centru in care a venit pentru a scapa de sotul violent. In ultimii 4-5 ani a fugit de mai multe ori de-acasa si a trecut prin multe centre, institutii sau adaposturi. S-a intors de fiecare data. Insa acum e diferit, acum nu se va mai intoarce, imi spune tanara mama: "Asta e pentru ultima oara", scrie GreatNews.ro.

Cum sunt tratati canibalii cand victima si-a dat consimtamantul Miercuri, un tribunal din Dresden, Germania, l-a condamnat pe Detlev Guenzel, in varsta de 56 de ani, la opt ani si jumatate de inchisoare pentru crima si dezmembrarea lui Wojciech Stempniewicz, cu consimtamantul victimei. Guenzel l-a cunoscut pe Stempniewicz, un om de afaceri polonez in varsta de 59 de ani care locuia in Hanovra, pe un site ai fetisistilor canibalismului. Cei doi si-au dat intalnire la pensiunea lui Guenzel, Gimmlitztal, din Hartmannsdorf-Reichenau, langa granita cu Cehia. Guenzel, tatal a trei copii si fost politist expert in grafologie care a trait in Dresden in ultimii treizeci de ani, a fost descris drept o persoana amabila si draguta. Partenerul lui de zece ani de zile nu stia de inclinatiile lui si l-a parasit imediat ce a auzit de crima, dupa care s-a ascuns de ochii publicului. Dar, desi nimeni nu stia, Guenzel explora de ceva vreme fetisul canibalismului consensual. Cei doi barbati au inceput sa-si trimita mesaje pe site-ul fetisist in luna octombrie 2013, scrie Vice.

Curajul de a reduce taxele Reducerea TVA , bine primita de mediul economic si de populatie, este privita cu ceva mai multa circumspectie la nivelul Comisiei Europene. Economia romaneasca a primit o veste buna: reducerea TVA la toate produsele alimentare. Guvernul face astfel un pas important in directia proiectului anuntat de diminuare a poverii fiscale. Economistii de factura liberala se pronunta in favoarea aceastei masuri, care ar avea ca efecte cresterea comertului si incurajarea productiei agricole locale. Din punct de vedere social, avantajul este de asemenea major, caci romanii cheltuiesc in fiecare luna pentru alimente mai mult decat oricine in Uniunea Europeana. Faptul ca aproape 40% din veniturile romanilor (in termeni statistici) se duce pe mancare are consecinte nebanuite in ce priveste dezvoltarea personala si in cele din urma asupra perspectivelor intregii societati, scrie Deutsche Welle.

Lumina de la turbina. Un focsanean si-a construit singur un sistem care-l scuteste de plata facturii pentru energia electrica Inginerul Corneliu Topana a construit o turbina eoliana, pe picior telescopic, care produce energie la 220 volti. Astfel, isi produce energia de care are nevoie in gospadarie si nu mai plateste facturi. Focsaneanul Corneliu Topana, in varsta de 57 de ani, inginer in tehnologia constructiilor de masini, specialist in tehnologii neconventionale de energie, si-a construit la locuinta sa din cartierul Mindresti o turbina eoliana, cu ajutorul careia produce energia electrica necesara familiei sale. Acum mai multi ani a dezvoltat o pasiune pentru noile tehnologii in producerea energiei neconventionale, incropindu-si o afacere in acest sens, scrie Adevarul.

Continutul celor cinci carti scrise de George Copos in inchisoare, care sunt de negasit pe piata: "Ca e plagiat, ca nu e plagiat nu e problema editurii" Cariera de scriitor a lui Gheorghe Copos, care a debutat intr-un context lipsit de onorabilitate pentru breasla, s-a intins pe parcursul a 13 luni cat a stat in inchisoare si include cinci carti - peste 650 pagini scrise si tiraje epuizate -, iar unul din editorii sai se gandeste sa-i reediteze opera. Perioada in care a fost nevoit sa ispaseasca o pedeapsa cu inchisoarea de 13 luni a fost una extrem de prolifica pentru omul de afaceri Gheorghe Copos, care a fost condamnat la patru ani de inchisoare si incarcerat in 4 martie 2014, pentru savarsirea unor fapte penale cu consecinte grave asupra bugetului statului, fiind eliberat conditionat pe 7 aprilie. Motivul pentru activitatea scriitoriceasca fecunda a lui Gheorghe Copos a fost si unul practic: aceste carti l-au ajutat pe omul de afaceri, alaturi de alte activitati, sa fie eliberat mai repede, scrie Gandul.

Ce ascunde atacul rus la adresa Romaniei Moscova a indicat ca este pregatita sa acuze SUA si NATO de incalcarea Tratatului NATO-Rusia din 1997 prin intermediul "Romaniei oportuniste". Declaratia de miercuri a purtatorului de cuvant al lui Serghei Lavrov a fost scurta, dar a contiᅡnut, pe puncte, esenta abordarii politice a Rusiei in relatia cu Romania, precum si un avertisment adresat SUA si NATO, care nu a scapat celor de la Bruxelles. Aleksandr Lukasevici a afirmat ca: (1) "actualii" lideri politici de la Bucuresti "transforma Romania intr-un cap de pod al Statelor Unite si NATO in apropierea granitelor Rusiei", (2) "din ratiuni oportuniste sunt gata sa sacrifice interesele de a mentine stabilitatea in regiunea Marii Negre", (3) liderii romani nu doresc decat "sa-si imbunatateasca imaginea in ochii decidentilor politici de peste Ocean". Integral pe RomaniaLibera.ro.