Top 10 cei mai bogati parlamentari care vor pensii speciale. Deputat PSD: "E un act de dreptate, suntem cel mai prost platiti din Europa". Ca sa nu se mai simta discriminati si ca sa se alinieze cu parlamentarii din alte state europene, alesii din Romania incearca sa-si asigure o batranete linistita, cel putin din punct de vedere financiar. Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost semnat de 255 de deputati si senatori, iar cel mai instarit dintre acestia are in conturi nici mai mult, nici mai putin de 3 milioane de euro. Un altul are, de exemplu, pe langa mai bine de 100.000 de euro in conturi, 70 de terenuri si 12 imobile. "Sunt bani munciti", sustine unul dintre ei, iar pensia speciala ar veni ca sa repare una din nedreptatile facute de Emil Boc, in 2010. "Poate nu e oportun, dar e necesar sa se faca o dreptate si pentru parlamentari, mai ales ca , in momentul de fata, se trage cu toate tunurile din toate directiile catre Parlament", a declarat deputatul PSD Ciprian Nica, pentru Gandul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

De ce verdictul dat de CCR nu il va afecta pe Dan Sova. Curtea Constitutionala a publicat motivarea Deciziei in cazul senatorului PSD Dan Sova. CCR obliga Senatul sa adopte o Hotarare cu privire la rezultatul votului, dar ii da dreptate lui Calin Popescu Tariceanu in ce priveste interpretarea rezultatului. Curtea Constitutionala a publicat, la finalul saptamanii trecute, motivarea Deciziei in cazul lui Dan Sova, in care explica de ce Senatul este obligat sa adopte o Hotarare dupa votul negativ privind ridicarea imunitatii senatorului PSD. Potrivit judecatorilor, nu se poate pune semnul egalitatii intre o Hotarare publicata in Monitorul Oficial, care prezinta un temei legal, si o simpla adresa trimisa Ministerului Justitiei. Continuarea in Adevarul.

Zeci de mii de profesori, in ilegalitate. Cum isi pot creste legal veniturile. Majoritatea cadrelor didactice care fac meditatii cu copiii la diverse materii nu se grabesc sa declare la stat sumele obtinute pentru a plati taxele si impozitele aferente. Pentru a intra in legalitate cu acest venit suplimentar, meditatorii trebuie sa se inregistreze ca PFA. "Meditez limba engleza clasele 1-12 la domiciliul elevului sau personal, 50 RON sedinta de o ora si jumatate" - asemenea anunturi la diferite preturi si pentru diferite materii abunda in ziare si pe internet, atat pe site-urile cu oferte generaliste, cat si pe portaluri special dedicate meditatiilor, scrie EVZ.

Cum a ajuns Ioan Clamparu cel mai mare traficant de femei din lume. Cautat timp de mai bine de 12 ani prin Interpol, Ioan Clamparu, zis "Cap de Porc", unul dintre cei mai cruzi interlopi romani, isi va petrece urmatorii ani in Romania. Nu oricum, ci intr-un penitenciar de maxima securitate. "Cap de Porc" a fost extradat in Romania, vineri, de catre autoritatile spaniole. Clamparu a semanat groaza ani in sir in femeile pe care le exploata in Romania, Spania sau Italia, ajungand pe "lista scurta" a Interpolului cu cei mai cautati infractori. El le mutila pe femeile pe care le obliga sa se prostitueze, iar spaniolii l-au condamnat la 20 de ani de inchisoare. La aceasta pedeapsa se mai adauga alti 13 ani de inchisoare, printr-o sentinta data de Curtea Suprema impotriva interlopului, in 2011. Integral in Adevarul.

Comentariu Deutsche Welle: Turcia mizeaza pe energia nucleara. Turcia planifica sa construiasca pana in 2030 trei centrale nucleare. Inceperea primului proiect la Mediterana arata cat sunt de inconstienti politicienii de la Ankara, spune Baha Gungor. Turcia mizeaza mult pe energia atomica. Toate argumentele impotriva sunt ignorate. Tocmai a inceput constructia primei centrale nucleare in Anatolia. Conform planului, aceasta ar trebui sa alimenteze tara cu energie nucleara incepand din anul 2020. S-a convenit deja, impotriva oricarei gandiri rationale, asupra altor doua centrale nucleare, care sa acopere o mare parte din necesarul energetic. Un comentariu Deutsche Welle.

Cam 5% din oamenii din PMP o mai sustin pe Elena Udrea. Interviu cu Siegfried Muresan, prim-vicepresedintele PMP. Prim-vicepresedintele PMP, eurodeputatul Siegfried Muresan, membru al Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European spera ca Romania va adera la zona euro "doar in momentul in care este suficient de pregatita". Europarlamentarul sustine ca sunt importante "masurile care ar trebui luate" si avertizeaza ca "din pacate, de doi-trei ani nu se vad progrese nici in domeniul reformelor structurale si nici in consolidarea fiscala". In ce priveste felul in care este vazuta Elena Udrea in partid, Muresan spune ca "unii au sustinut-o din convingere, altii au fost patimasi, cativa o mai sustin si azi, dar acestia sunt probabil in jur de 5 la suta din PMP". Interviul integral in Romania Libera.

"Dumnezeu, cand a creat Borsecul, era in toane bune". Secretul pe care nu il spun producatorii de ape minerale din Romania. In urma cu 5 ani echipa emisiunii "Romania te iubesc" a fost la Borsec, una dintre cele mai cunoscute statiuni din Romania. Orasul din Harghita arata ca dupa razboi si planurile de redresare se legau cu greu. Intre timp, lucrurile s-au mai schimbat un pic. "Dumnezeu, cand a creat Borsecul, era in toane bune", spune primarul Jozsef Mick. "Ne-a dat izvoare de ape minerale, ne-a dat aurul verde, padurile din jurul Borsecului si ne-a dat aerul curat". Dar locul a fost distrus complet: "trebuie sa incepem de la zero si sa construim", recunoaste edilul. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Documente secrete. Cum arata schemele de organizare a Statului Islamic, create de "Lordul Umbrelor". Mai multe documente secrete intrate in posesia jurnalistilor de la Der Spiegel arata schemele organizationale care au stat la baza crearii gruparii teroriste Statul Islamic. Acestea au fost create de un fost ofiter al serviciului secret irakian al lui Saddam Hussein, poreclit "Lordul Umbrelor", care a murit in timpul unui schimb de focuri, in 2014. Haji Bakr i-a invatat pe cei care au pus bazele gruparii cum sa o structureze si cum sa organizeze un serviciu secret bazat pe Sharia si judecatori in spiritul acestei legi fundamentaliste, pe tortionari, antrenori de spioni si spioni, scrie Gandul.