Prim-vicepresedintele PMP, eurodeputatul Siegfried Muresan, s-a delimitat, intr-un interviu acordat Romania Libera, de declaratiile lui Traian Basescu privind "guantanamizarea" Romaniei de catre DNA, aratand ca acestea nu sunt reprezentative si ca nu sunt asumate de catre PMP. Totodata, europarlamentarul a mai aratat ca, desi Elena Udrea, fostul presedinte al formatiunii, s-a bucurat de increderea membrilor partidului care au sustinut-o in campania pentru prezidentiale, in contextul actual, numarul celor din PMP care o mai sustin se ridica probabil la 5%.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Unii au sustinut-o din convingere (pe Elena Udrea -n.red.), altii au fost patimasi, cativa o mai sustin si azi, dar sunt probabil in jur de 5% din PMP", a declarat Siegfried Muresan.

Prim-vicepresedinte PMP a mai precizat ca in august 2014, in partid a existat o majoritate in favoarea candidaturii Elenei Udrea, insa in noiembrie, dupa alegerile prezidentiale, "tot o majoritate, covarsitoare, a inteles ca aceasta candidatura a Elenei Udrea a fost o greseala".

In cee ce priveste evaluarile fostului presedinte Traian Basescu in legatura cu lupta anticoruptie, Siegfried Muresan a aratat ca "n-as spune ca declaratiile lui Traian Basescu sunt reprezentative pentru partid sau ca ar fi asumate de PMP. Niciodata presedintele Basescu, atunci cand a atacat politic, nu a spus ca o face in numele PMP. Nu cred ca presedintele vrea sa vorbeasca in numele partidului."

"PMP trebuie sa-si spuna parerea, ca institutiile statului trebuie sa functioneze, sa fie puternice si independente, iar progresul inregistrat in ultimii 10 trebuie sa fie ireversibil. Nu mi se pare ca atunci cand un fost ministru acuzat de coruptie este dus in catuse ar fi un abuz prea mare. Se vede acest lucru si in alte state, in Portugalia fostul premier Socrates sau in alte state unde doar banuielile exprimate asupra lor ii face sa paraseasca politica. Fostul sef al FMI acuzat de viol, chiar daca in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca acuzatiile nu au fost valabile, cariera lui politica si internationala s-a sfarsit, fosti ministri germani care si-au pierdut portofoliile in urma unor acuzatii de plagiat", a mai declrat Muresan pentru Romania Libera.