Escrocheria "Aplauzi si castigi". Mii de bucuresteni, pacaliti ca vor participa la show-uri TV. Un anunt de mica publicitate in ziar sau pe internet a pacalit peste 5.000 de bucuresteni, incepand cu luna februarie a acestui an. "Selectam persoane de toate varstele, indiferent de aspect, pentru emisiuni cu maxima audienta, roluri in reclame, roluri si figuratie in seriale de televiziune, figuratie de platou. Figuratie de lung si scurt metraj. Roluri pentru toata lumea. Toata lumea beneficiaza de roluri. Remuneratii considerabile intre 100 si 2.500 de lei", suna anuntul firmei Eclipse Media Advertising. Cu acest anunt a fost inselata si o fosta casiera de la Universitatea Politehnica Bucuresti, Mariana Cercel (48 de ani), pe care am gasit- o, ieri, la usa firmei. Ea ne-a spus ca a dat, in luna martie, 70 de lei ca sa aplaude in emisiunea lui Ernest de la Kanal D, "Ochii din umbra". Femeia era convinsa ca va ajunge in lumea televiziunii si a vedetelor dupa ce a semnat contractul, intrun bloc de pe strada Virtutii, unde Ernest i-a zambit doar in posterele lipite pe peretii biroului, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Marea coada a umilintei la care stau cei mai amarati oameni. Programarile incep de la ora 7, dar doctorii nu vin pana la 10. Umilinta extrema la Tulcea, unde pensionarii pe caz de boala sunt obligati sa astepte ore in sir, in conditii inumane, in fata singurului cabinet de expertiza medicala din judet. Pacientii cu handicap grav, paralizati, sau in scaune cu rotile, stau an de an la mila unui sistem incapabil sa-i ajute. Cei de la Casa Judeteana de Pensii spun ca niciun medic nu a vrut sa se angajeze permanent acolo din cauza salariului mic si a volumului mare de munca. Integral pe Stirile ProTV.

Biciul Fiscului a adus mai multi bani la buget. Numai incasarile din TVA au crescut cu 2,5 miliarde de lei. In primul trimestru din acest an, incasarile din TVA au crescut accelerat pe fondul actiunilor antifrauda, dar si datorita introducerii Loteriei Bonurilor Fiscale. Guvernul a redus insa, din nou, investitiile publice. Publicarea Ordonantei 10/2015 privind intarirea disciplinei financiare, apoi demararea Loteriei Bonurilor Fiscale si, ulterior, intetirea fara precedent a controalelor fiscale au dus la cresterea cu peste 2,5 miliarde de lei a incasarilor din TVA in primul trimestru. "Barometrul" consumului - afacerile din comertul cu amanuntul, masurate de Institutul National de Statistica - arata o crestere a vanzarilor de retail cu mai putin de 5%, dar executia bugetara la trei luni - publicata ieri de Ministerul Finantelor - arata o crestere cu peste 20% a incasarilor din TVA. Mai mult, in aceeasi perioada, preturile aproape ca au stagnat. Asta inseamna ca, pe langa cumparaturile mai consistente ale romanilor, la preturi stabile, in primul trimestru si-au spus cuvantul si masurile prin care comerciantii au fost obligati la o disciplina financiara mult mai drastica decat in perioadele anterioare, anuntaAdevarul.

Tortionarul Ion Ficior, la judecata, fata in fata cu una dintre victimele sale: "Uite ca nu m-ati trimis in plic acasa, ca traiesc, dom' Fecioru. Cat m-ati batut cu parul". Ion Ficior, fostul comandant al coloniei de munca Periprava, al doilea tortionar trimis in judecata pentru infractiuni impotriva umanitatii, s-a prezentat astazi pentru prima data in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti. Termenul procesului a fost, insa, amanat. La intrare, Ion Ficior s-a intalnit cu unul dintre detinutii pe care i-a torturat - Mokar Ianos, condamnat la patru ani de inchisoare pentru ca ar fi incercat sa treaca frontiera in mod fraudulos. Cu acest prilej, fostul detinut i-a amintit fostului temnicer meteodele de tortura pe care le folosea impotriva detinutilor. "Sa traiti! Uite ca nu m-ati trimis in plic acasa, ca traiesc, dom' Fecioru. Cat m-ati batut cu paru`... Uite, mi-a si rupt umarul. La Luciu Giurgeni, cand ai venit de la Codrin, cum bateati cu parul, dom' Fecioru? Cand v-a dat de la Grindu...", l-a acuzat Mokar Ianos, potrivit imaginilor transmise de Digi 24, informeazaGandul.

Romanii pentru care o nota de plata de 100.000 de lire sterline e o banalitate. Cat de greu e sa raspunzi de bogatii lumii. Ne place sau nu, romanii tin prima pagina a ziarelor din Marea Britanie. Atunci cand nu dau spargeri in magazinele de bijuterii si bancomate, fura din buzunare, cersesc agresiv si dorm ca nomazii, pe strazi. Si totusi, nu ei ne reprezinta la Londra, desi asta vor sa arate, de multe ori, presa si autoritatile britanice. Tocmai de aceea, Stirile PRO TV va prezinta, de marti seara, campania "Romania din Regatul Unit", in contra-partida cu anchetele tabloidelor de pe Tamisa. Ne propunem sa aratam, echidistant, situatia imigrantilor nostri. Veti cunoaste, astfel, avocati, medici, oameni de afaceri, artisti si sportivi de top. Dar si infractori si sarlatani, de care parca n-am vrea sa stim niciodata. Chit ca nu sunt bogati, o nota de plata de peste o suta de mii de lire sterline dupa o noapte in club sau un weekend de huzur, la Saint Tropez, sunt deja banalitati pentru ei. E si firesc. Pentru ca ei sunt romanii care asigura protectia VIP-urilor de la Londra si au in grija de la actori si cantareti celebri, pana la fete regale si miliardari excentrici, scrieStirileProtv.ro.

DW: Donald Tusk la Chisinau: Restabiliti increderea donatorilor, investitorilor si a oamenilor! Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a venit la Chisinau impreuna cu 24 de procurori din 12 state-membre ale Grupului Consultativ al Procurorilor din Sud-Estul Europei. Desi au avut agende diferite, prezenta la Chisinau a procurorilor europeni a suscitat interes in contextul scandalurilor de coruptie la nivel inalt din Republica Moldova. Oficialul european s-a intalnit cu liderul unuia din cele doua partide din coalitia minoritara de guvernare, liderul PLDM Vlad Filat, numele caruia a fost invocat cel mai des in presa in legatura cu scandalul furtului de 1 miliard USD din sistemul bancar al tarii. Donald Tusk i-a spus lui Vlad Filat ca Moldova isi va putea consolida pozitia de lider in cadrul Parteneriatului Estic al UE numai "prin aprofundarea reformelor in domeniul justitiei, stabilizarea sistemului bancar si asigurarea unui climat investitional favorabil". De asemenea, presedintele Consiliului European a dat asigurari ca UE va sustine in continuare eforturile de consolidare a parcursului european si de modernizare a Republicii Moldova, anuntaDeutsche Welle.

Interlopi, procurori si comisari sefi , prinsi in reteaua caselor vandute ilegal. Seful DNA Timisoara si prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, un fost sef de Politie si alti magistrati au cumparat locuinte ieftine, in baza Legii 112. Dupa ore de scotocit in Biroul Evidenta Patrimoniu, anchetatorii au ridicat 6.000 de dosare. DNA structura centrala ancheteaza vanzarile de locuinte in baza Legii 112/1995 la Primaria Timisoara. Ancheta are loc dupa ce, in toamna, premierul Victor Ponta si-a trimis Corpul de Control la Primarie, sa verifice legalitatea vanzarilor unor locuinte. Conform Legii 112, dupa Revolutie, casele nationalizate au putut fi vandute chiriasilor, pe sume derizorii, din momentul aparitiei actului normativ. La Primaria Timisoara insa, caz unic in tara, Comisia de aplicare a Legii 112 a emis o nota prin care a permis vanzarea si altor case. Conform unor surse din Primarie, s-au ales cu locuinte mari, la pret de nimic, fostul sef al Politiei Timis, Sandel Palade, fostul sef al DNA Timisoara, Vasile Sperius, seful Parchetului Militar din Timisoara, Radu Ilina, informeazaEVZ.

Operatiunea "Peregrinii": cum i-a vandut Ceausescu pe romani la bucata. Peste 6 milioane de dolari, masini, case si bunuri au intrat in posesia statului. O operatiune secreta care s-a desfasurat intre anii 1970 si 1973 i-a adus lui Nicolae Ceausescu peste sase milioane de dolari din vanzarea romanilor care doreau sa plece din tara. Romania comunista nu a vandut doar etnici germani si evrei, ci si romani get-beget. Daca despre negotul cu romanii care doreau sa plece din tara pentru o viata mai buna nu s-a vorbit pana acuma, desecretizarea asa-numitei arhive "Dunarea" de catre SIE si CNSAS, in primavara anului trecut, a adus informatii importante despre vanzarea cetatenilor romani. Operatiunea "Peregrinii" s-a desfasurat pe o perioada relativ scurta, intre 1970-1973, si avea ca scop vanzarea romanilor, indiferent de etnie. Acest caz a fost documentat de Radu Ioanid, in volumul "Securitatea si vanzarea evreilor", scrieAdevarul.