Scandalul stenogramei a revitalizat tensiunile dintre taberele Atanasiu-Petrache vs. Orban. Un complot local a aruncat in aer PNL-PDL. Discutiile din sedinta PNL de ieri despre stenograme au scos la iveala tensiunile dintre vechii democrat-liberali si liberali, dar si sciziunea din taberele Atanasiu-Petrache vs. Orban. La baza ar fi stat un complot local Oltean-Dolha, nemultumiti ca isi pierd infl uenta la Bistrita. Ioan Oltean a fost indicat de vechii liberali ca fiind vinovat de scurgerea de informatii, dar la pachet cu un alt lider local al vechiului PNL, Stelian Dolha, cazut din gratiile lui Teodor Atanasiu, prim-vicepresedintele partidului fiind perceput drept liderul de facto al noului PNL. Astfel, mai multe surse din partid spun ca Atanasiu l-ar vrea pe un alt apropiat al sau, Ioan Turc la sefia organizatiei locale, motiv pentru care cei doi au facilitat aparitia stenogramelor in presa, scrie EVZ.ro.

ActualitateFoto: Colaj foto

Sfarsitul "dinozaurilor" din administratia locala? Tudor Pendiuc, Romeo Stavarache, Aristotel Cancescu, Radu Mazare sau Nicusor Constantinescu. Conduc municipii si judete de peste 10-15 ani, dar ar putea iesi definitiv din administratia locala din cauza dosarelor penale pe care le au. Odata incheiata perioada "dinozaurilor" administratiei locale, ramane de vazut ce "mutatii" vor produce in sistem noile reguli privind alegerile locale. Din "plutonul" ales in 2012, 19 presedinti de CJ si 13 primari de municipiu resedinta de judet, plus primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, au probleme penale in diferite stadii de urmarire, trimitere in judecata sau chiar condamnare, scrie Romania libera.

Cine ar trebui sa plateasca impozit pe bacsis si sa dea bon. Preotii, fortati de noua lege sa taie bon pe orice suma primita. Lautarii, manelistii, floraresele, menajerele, ca si prestatorii de servicii de ingrijire personala in unitati specializate ori la domiciliu primesc plati informale, dar pentru acestea nu emit bonuri fiscale. Impozitul pe bacsis ori pe restul neridicat de client pare sa fie "rezervat" doar ospatarilor si vanzatorilor din magazine. Normele in vigoare inca de la 1836 (primul Cod Comercial) claseaza activitatile de cultura-spectacole la categoria "fapte de comert", care trebuie autorizate. Or, manelistii nu au nici macar astfel de autorizatii (deci sunt pasibili de confiscarea banilor), cu atat mai putin ar putea sa-si fiscalizeze bancnotele pe care le primesc in timpul prestatiilor. Ei sunt, astfel, "evazionistii perfecti", a explicat, pentru "Adevarul", consultantul fiscal Emilian Duca.

Domnul Popescu a gasit cumparator pentru masina sa veche, insa Victor Ponta i-a facut o SURPRIZA. Domnul Popescu si-a scos la vanzare masina Audi A8 din 2005 cu 51.000 de lei. A gasit cumparator si acum trebuie sa se intalneasca cu el pentru a incheia tranzactia. Vrea bani cash, dar are o problema. De pe 9 mai poate primi de la o alta persoana fizica cel mult 50.000 de lei, ca urmare a intrarii in vigoare a unei noi legi, promovate de Guvern, care plafoneaza tranzactiile intre persoane fizice la aceasta suma. In acelasi timp, domnul Ionescu tocmai a batut palma cu proprietarul unei garsoniere din Onesti pentru a o cumpara cu 52.000 de lei. Si el trebuie sa ii achite acestuia suma in numerar, dar nu poate depasi plafonul de 50.000 de lei. Cum fac cei doi pentru a incheia cu succes tranzactiile?, se intreaba Gandul.info.

Cum s-a ajuns la stergerea graffiti-ului cu Sf Gheorghe? Biserica spune ca nu a facut plangere, iar Primaria ca nu a ordonat stergerea. Artistii spun ca "nu prea" aveau autorizatie. Cum vede presa scandalul

Biserica-l da jos pe Sfantul Gheorghe, cu legea in mana. "Cert este ca noi nu am primit aprobarea acolo, pentru ca aia este considerata zona protejata si conform reglementarilor, nu pot da aprobare. Dar am ajuns la un compromis, pentru ca stiau crew-ul de artisti si ca realizeaza chestii de scces, plus ca vrem sa mai facem si alti pereti acolo", a declarat pentru revista Vice Doru Raduta, Interesting Times Bureau, sponsorul proiectului. Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) sustine insa ca nu a sters pictura de pe cladirea din vecinatatea Bisericii Sfantul Gheorghe. Aceasta se afla pe o proprietate privata drept pentru care, conform legii, nu putea fi stearsa de municipalitate. Mai mult decat atat, la Primarie nu a fost inregistrata nicio solicitare de stergere a picturii, nici din partea Consiliul Parohial al Bisericii si nici din partea cetatenilor", au declarat reprezentantii PMB.

Diversiune cu cai verzi pe pereti. Vecinii si nu preotii au cerut stergerea graffiti-ului cu Sfantul Gheorghe din centrul Capitalei. Graffiti-ul infatisandu-l pe Sfantul Gheorghe ontinua sa faca valva chiar si dupa ce a fost sters. Vecinii din imobilele alaturate au protestat fata de "opera de arta" pe care au caracterizat-o blasfemiatoare. Avocata Gratiela Barla, in calitate de presedinte al Asociatiei de Proprietari ai imobilului imediat invecinat, a luat atitudine vizavi de creatia murala aparuta, coincidenta sau nu, in ajunul praznicului Sfantului Gheorghe de pe 22 aprilie. Astfel, intr-un comunicat difuzat catre mass-media, dar nebagat in seama mai de nimeni, Consiliul Parohial al Bisericii Sfantul Gheorghe-Nou atrage atentia ca nu are nicio calitate sa cenzureze desenul respectiv si competenta pentru aparitia unor astfel de manifestari intr-o zona protejata istoric apartine autoritatilor statului, potrivit EVZ.ro.