Semnele unei lupte pentru putere la Phenian? Mecanismele elitei nord-coreene sunt de o opacitate celebra, dar doua evenimente recente au aruncat putina lumina asupra leadershipului lui Kim Jong-un - a anulat in ultimul moment din "motive interne" o calatorie anuntata la Moscova pentru a participa la festivitatile de Ziua Victoriei si l-a executat pe seful Apararii tarii. Rapoarte recente ale serviciilor secrete de la Seul arata ca generalul Hyon Yong-chol, altadata deosebit de puternic, numit de un an in fruntea Ministerului Apararii, a fost executat cu un tun anti-aerian pentru ca atipise in timpul unei reuniuni prezidate de tanarul dictator, ceea ce a fost considerat un gest de nesupunere fata de "Marele Succesor". Executia lui, la care au asistat mai multe sute de persoane, a avut loc pe terenul aferent academiei militare Kanggon, la 20 km nord de capitala Phenian, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Saracia si coruptia din Moldova sporesc numarul sustinatorilor unirii cu Romania. Unionistii din Republica Moldova nu s-au mai adunat intr-un numar atat de mare de mai bine de doua decenii. Ei au venit in Piata Marii Adunari Nationale pentru a comemora 203 ani de la alipirea Basarabiei de catre Imperiul Tarist Rus si pentru a cere unirea Republicii Moldova cu Romania. "Optiunea noastra nu mai poate fi neglijata. Suntem o adevarata forta si glasul nostru devine din ce in ce mai puternic", a mentionat reprezentantul Miscarii Civice "Tinerii Moldovei", Anatol Ursu. In cadrul manifestatiei s-a decis unificarea fortelor civice pro-unioniste intr-un bloc pentru unitate nationala, implicarea activa in campania electorala si organizarea unei Mari Adunari Nationale pe data de 5 iulie curent, scrie Deutsche Welle.

Cinismul lui Liviu Dragnea: de ce a murit de fapt fratele sau. Fostul ministru al Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a aratat ca dosarul "Referendumul" i-a adus mai mult decat o condamnare. Dragnea a afirmat ca fratele sau mai mare "a murit din cauza acestui dosar". Inainte de a trece in rezerva, Viorel Dragnea a fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Teleorman. Fostii sa colegi au confirmat ca boala nu i s-a tras de la problemele cu justitia ale fratelui sau mai mic, ci de la fumat. Potrivit medicilor specialisti, cancerul de plamani se instaleaza in timp, stresul nefiind unul dintre factorii declansatori ai bolii. Cancerul de plaman este o boala lenta, au precizat doctorii pentru Adevarul.

Julio Iglesias sare in apararea fiului sau. Gadea a fost UMILIT in fata a 3,5 milioane de fani.Dupa ce Gadea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. sa repete in limba romana doua fraze foarte dragi lui: "Antena 3 e aici!" si "Jos Basescu!", a venit si reactie lui Iglesias senior. Managementul marelui artist Julio Iglesias (Senior) a protestat public printr-un comunicat de presa. Protestul integral a fost publicat si de insusi Julio Iglesias (Senior), pe pagina sa oficiala de Facebook. Interesant este ca mesajul a fost postat in limba romana pe reteaua de socializare, cu adresare evidenta catre publicul din tara noastra, care a asistat la scena de joi seara. Este o reactie fara precedent a unui artist de talie mondiala la adresa unui post de televiziune important din Romania, potrivit EVZ.ro.

Trei indivizi din Capitala le prezentau unor batrani un loz "castigator". Urma o schema din care strangeau mii de euro. Suspectii aveau la ei 1500 de euro, suma pe care un batran le-ar fi dat-o dupa ce a fost convins ca trebuie sa achite jumatate din masina abia castigata. Un domn din Bucuresti este primul barbat care a cazut in plasa infractorilor. Anul trecut, cei trei suspecti l-au pacalit sa le dea 20 de milioane. I-au aratat un loz aparent castigator, cu premiu o masina, iar cand victima nu s-a aratat interesata, sarlatanii au insistat si i-au cerut macar un imprumut cu care sa cumpere ei masina. Victima: "M-au urmarit ca am iesit de la banca, m-au acostat, erau prezentabili, domnule ca nu ma intereseaza masina, pai imprumuta-ne matale. Nu m-am gandit ca ar fi o pacaleala.", potrivit stirileprotv.ro.

CURAJUL apicultorului amator Aristide Maxim de a stopa construirea unei GROPI DE GUNOI in varful muntelui. Din 1000 de sateni afectati, doar cateva zeci indraznesc sa protesteze: "De ce sa vorbim? Ca sa avem probleme?!" Intr-un colt de rai, situat in inima Bucovinei din varful Pasul Mestecanis, autoritatile judetene din Suceava fauresc o lucrare unica in Europa: o groapa de gunoi ecologica, situata la circa 1.100 de metri altitudine. Au taiat pasunea localnicilor in doua, au excavat sute de mii de tone de pamant, au acoperit cu pamant fructele de padure si ciupercile pe care multi localnici le culegeau, au defrisat copacii dimprejur. Totul pentru groapa ecologica construita din bani europeni in care, la final, vor ajunge 390.000 de tone de gunoi provenite din localitatile de munte si deal ale judetului Suceava. Gandul a urmarit inca de anul trecut acest proiect. Suparat pe aceasta situatie, Aristide Maxim, unul dintre localnicii din satul cel mai apropiat de viitoarea groapa, de profesie inginer, in prezent pensionar si apicultor, se lupta de cativa ani pentru oprirea lucrarilor si stramutarea gropii, scrie Gandul.

Justitia mea si justitia celorlalti. "Dam un google, dam telefoane, ne informam: de pe Tamisa si pana la Tisa, niciun premier sau vreunul din aia primii 5-7 oameni din stat nu mai ingaima ceva dupa o decizie a Justitiei. Aici e festival de acuzatii, presiuni, populisme - intr-o tara in care Parlamentul ar trebui suspendat si organizate alegeri pentru ca mai mult de 20% din cei care fac legea au mari probleme cu legea - rata infractionalitatii alesilor e dubla fata de infractionalitatea din societatea pe care o reprezinta. Despre cat de juste sunt masurile Justitiei - putere in stat - avem voie sa vorbim ca la un sprit, noi, cei 20 de milioane minus 100 de insi, la un sprit. Voi, aia 100, n-aveti voie sa vorbiti despre Justitie nici dupa ce beti sprit", scrie Cristian Grosu in cursdeguvernare.ro

Primul bebelus complet sanatos din Europa este un roman. Cum si de ce au intervenit geneticienii asupra ADN-ului micutului. Un bebelus roman din Marea Britanie este primul din Europa care a venit pe lume complet sanatos. Mai exact, micutul, care a fost nascut in procedurilor de fertilizare in vitro, a primit inca din stadiul de embrion un tratament revolutionar. Parintii acestuia au apelat la un procedeu special de scanare al bolilor genetice, numit Kariomapping, astfel incat baietelul, acum in varsta de cinci luni, sa nu fie purtator al maladiei Charcot-Marie-Tooth, o boala genetica rara care duce la atrofierea muschilor, afectiune ce l-a rapus pe bunicul sau si de care sufera si mama. In consecinta, si micutul risca sa mosteneasca boala, scrie Adevarul.