Noul Dictionar Explicativ al Limbii Romane (DEX) va fi lansat anul viitor si va aduce cuvinte destul de utilizate zi de zi, dar care pana acum nu se regaseau in astfel de lucrari: pula, pizda, fut, muie sau coaie.

Cuvinte catalogate ca obscene si "interzise hartiei" sau audio-vizualului vor fi "recunoscute" in mod public, informeaza Romnet, citati de Can Can. Asta deoarece membrii Academiei Romane au decis sa oficializeze cuvinte ca pula, pizda, fut, muie sau coaie, dar si alte cuvinte dintr-o serie vasta de termeni care nu au fost acceptati pana acum din cauza atitudinii mult prea pudice a unor redactori.

"Dictionarul Limbii Romane va avea nu mai putin de 34 de volume la care lucreaza deja de ani de zile trei colective de filologie din cadrul Academiei Romane din Iasi, Cluj si Bucuresti. Nu trebuie sa privim lucrarea ca un dictionar pornografic. Acest apelativ este - din punct de vedere lingvistic - o aberatie, deoarece lingvistul considera toate cuvintele egale. Altfel spus, lingvistii cred ca un cuvant considerat obscen de catre orice vorbitor obisnuit este doar un cuvant obisnuit", a declarat dr. Cristina Florescu, cercetator stiintific principal gradul I la Institutul de Filologie Romana "Alexandru Philippide" de la filiala ieseana a Academiei Romane.