Cat mai costa o achitare. Libertatea Camatarilor se negociaza in Dubai In jurul avocatei Luiza Gabriela Dragne s-a constituit o retea care, contra unor sume importante de bani, aranja procese. Clientii retelei erau interlopi cunoscuti din Capitala, traficanti de droguri periculosi si camatari violenti, potrivit referatului DNA. Dragne se lauda cu relatii la nivelul Tribunalului si al Curtii de Apel Bucuresti, in joc fiind eliberarea camatarului Florin Udila, a fratilor Ioan si Vasile Balint, cunoscuti ca Sile si Nutu Camataru, si a doi escroci, acuzati de mai multe inselaciuni in valoare de milioane de euro. In acest moment, Udila este cercetat sub control judiciar, fratii Balint sunt liberi iar procesele evazionistilor se judeca, pe fond. Sile Camataru nu a comentat acuzatiile si a sustinut ca am gresit numarul de telefon. Avocatul fratilor Balint, Lucian Papacoste, a comentat sec: "Cred ca aveti surse la Parchet mult mai bune decat mine", dupa care a inchis telefonul, scrie EVZ.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Putin pregateste o armata de copii razboinici la Donetk O echipa de reporteri VICE News s-a deplasat la Amvrosievka ca sa-i intalneasca pe niste copii care apartin unei organizatii patriotice pentru tineret, pe care i-am intalnit ceva mai devreme anul acesta, cu ocazia unei parade aniversare a Republicii Populare Donetk (RPD). La parada, copiii marsaluiau imbracati in uniforme de parasutisti si fluturau un steag urias al RPD.Acestia au fost antrenati in lupta corp-la-corp, au fost invatati cum sa manuiasca armele albe si armele de foc la scoala locala din Amvrosievka in ultimii cinci ani. Tot ei ne-au invitat sa participam la o competitie regionala intitulata "Razboinicul Viitorului."Materiile astea li s-ar parea ciudate occidentalilor, dar faptul ca ele sunt prezente in programa scolara in Ucraina si in Rusia este doar o mostenire a trecutului. Pe vremea Uniunii Sovietice, fiecare cetatean trebuia sa fie "pregatit" pentru un atac nuclear si capabil sa-si protejeze patria la nevoie, scrie Vice.

Deputatul independent Viorel Blajut va vota motiunea de cenzura,in urma declaratiei lui Rus Deputatul independent de Iasi Viorel Blajut sustine ca va vota, vineri, motiunea de cenzura a PNL. Acesta a declarat agentiei Mediafax ca nu intentiona sa se prezinte in Parlament, dar ca l-au infuriat declaratiile lui Ioan Rus. Viorel Blajut a declarat, joi seara, corespondentului Mediafax, ca nu avea intentia sa se prezinte la votul motiunii de cenzura, dar se va duce si va vota pentru caderea Guvernului Ponta, intrucat l-au infuriat afirmatiile lui Ioan Rus la adresa copiilor si a sotiilor celor plecati la munca in strainatate, scrie Adevarul.

Cine ar putea sa-i la locul lui Rus: acesta este primul nume de pe lista Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fost director al Directiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean Vrancea, este primul nume vehiculat in PSD ca posibil inlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, conform unor surse politice. Acesta a condus Directia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea pana in mai 2012, cand USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii. Ulterior, in martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat. Ioan Rus a demisionat, joi, din postul de ministru al Transporturilor, in urma declaratiilor sale referitoare la romanii din strainatate, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnat un inlocuitor, scrie Gandul.

"Socialismul" lui Ponta: Bani de la cetateni pentru moguli Inainte de votul din Parlament asupra motiunii de cenzura depuse de opozitie, Guvernul Ponta decide ajutorarea televiziunilor de stiri - majoritatea sustinatoare ale sale. Membri ai CNA, dar si organizatii media afirma ca este o incercare de cumparare a bunavointei televiziunilor. Sensibil la imaginea sa publica mentinuta zi de zi de catre cele 4-5 televiziuni de stiri existente la nivel central, majoritatea favorabile lui, Guvernul Victor Ponta vrea sa dea acestora o mana de ajutor sub pretextul dificultatilor in care televiziunile private se zbat. Incepand cu 1 iulie si pana la finele anului viitor, deci dupa incheierea alegerilor generale prevazute pentru toamna lui 2016, televiziunile ce difuzeaza "emisiuni informative, culturale si educative de interes public" vor primi de la Guvern un ajutor de stat in valoare de 15 milioane de euro, scrie Romania Libera.

Presedintele Iohannis ataca pusculita sindicatelor Respingerea de catre presedinte a unui act normativ prin care se modifi ca Legea dialogului social le-a dat frisoane reci liderilor de sindicat. Presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Legii pentru modificarea si completarea Legii dialogului social 62 din 2011. Cuiul lui Pepelea este art. 1 alin 2. care se refera la dreptul salariatului de a-si manifesta vointa direct si expres cu privire la veniturile sale salariale. Cererea de reexaminare i-a pus pe jar pe liderii de sindicat care se tem ca din lege se va elimina obligativitatea angajatorului de a retine pe statul de plata cotizatia sindicala. O astfel de situatie ar decapita, practic, miscarea sindicala intrucat este greu de crezut ca fiecare membru de sindicat se va mobiliza pentru a-si plati cotizatia, scrie EVZ.

Guvernantii vor sa nationalizeze "Banca de Economii" Liderii aliantei minoritare de guvernare de la Chisinau au anuntat ca una din bancile implicate in "jaful secolului", de un miliard de dolari, va fi nationalizata. Aceasta inseamna, potrivit expertilor, "transbordarea datoriei bancii pe umerii cetatenilor". Decizia finala urmeaza a fi luata, totusi, de Banca Nationala. Anuntul despre nationalizarea "Bancii de Economii" (BEM) a fost facut public de liderii Partidului Liberal-Democrat si Partidului Democrat dupa sedinta de miercuri a consiliului aliantei de guvernare - la doua zile dupa ce premierul Chiril Gaburici a vorbit despre necesitatea lichidarii bancilor in deriva, argumentand ca aceasta ar fi principala conditie impusa de FMI pentru deblocarea creditarii Republicii Moldova. Anterior si liderul comunist, Vladimir Voronin, s-a pronuntat impotriva lichidarii "Bancii de Economii", scrie Deutsche Welle.