Cum si-a calculat Ponta convalescenta in functie de Constitutie. Iohannis poate sa refuze interimatul lui Oprea. Premierul Victor Ponta, operat la ligamente in Turcia, arata ca se va intoarce la conducerea Guvernului in timpul prevazut de Constitutie. Pana atunci, Ponta l-a propus premier interimar pe Gabriel Oprea, insa presedintele va decide daca il accepta sau nu. Opozitia cere, din nou, demisia premierului. Premierul Victor Ponta a postat pe pagina sa de Facebook calendarul de recuperare dupa operatia suferita la genunchi, un plan ce pare facut cu ochii pe Constitutie, noteaza Adevarul.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Ultima sansa? Dupa negocierile lipsite de succes privind solutionarea crizei elene, summitul special al UE ar trebui sa se incheie cu rezultate concrete. Miza e mult mai mare decat pastrarea Greciei in comunitatea monetara, este de parere Alexander Kudascheff. Criza europeana persista. Uniunea Europeana se afla, din nou, in fata unui summit de criza. Din nou acelasi subiect: tragedia elena. Si, din nou, nimeni nu stie daca acesta va fi ultimul act sau daca drama continua. Va trebui sa se desparta Grecia de zona euro? Se va ajunge la des invocatul "Grexit" sau va beneficia tara de un ultim act de clementa si va putea ramane in comunitatea monetara? Un comentariu Deutsche Welle.

Ponta s-a autosuspendat din Guvern. Mingea este la presedinte. Dupa ce medicii turci care l-au operat au decis ca poate fi externat, premierul a ales sa nu se intoarca in tara, ci sa ramana in Istanbul pentru recuperare. Totodata, el i-a propus lui Klaus Iohannis ca atributiile de prim-ministru sa fie exercitate, in continuare, de Gabriel Oprea. Ca in multe alte cazuri, Constitutia nu contine prevederi explicite. Continuarea in Romania Libera.

Domnul Doara, omul care a avut curajul sa restituie Herastraul bucurestenilor, amenintat cu moartea de mafia imobiliara. "Ne-ai incurcat socoteli de sute de milioane de euro. Ai grija pe unde traversezi!" La inceputul anilor 2000, sapte hectare din Parcul Herastrau ajungeau pe mana "rechinilor imobiliari". Totul a inceput cu un ordin semnat de ministrul Tineretului si Sportului la acea vreme, care a fost baza prin care pretiosul teren din nordul Capitalei intra in posesia societatii "Domino 94 Impex", un SRL cotrolat prin interpusi de grupul Finis, Bittner si Petrache, ajutati, la ocazii, de Dorin Cocos. Ghinionul lor a fost insa exact pe acel teren se afla baza Clubului Nautic Universitar Sportul Studentesc, administrata de antrenorul federal Liviu Doara, un om ambitios care a decis sa lupte, cand toti credeau ca nu mai e nicio sansa. Integral in Gandul.

Puterea si Opozitia se cearta pe reducerea TVA la carti, manuale si bilete la teatru. Cartile, manualele si biletele la teatru s-ar putea ieftini daca propunerea care stabileste scaderea TVA-ului pentru acestea, de la 9% la 5%, va fi aprobata de Parlament. Este vorba despre un amendament adus noului Cod Fiscal, votat deja in comisii atat de alesii liberali, cat si de cei social-democrati. Exista totusi un punct in care Opozitia si Puterea nu cad de acord - fiecare pretinde ca ar fi autorul propunerii, potrivit Digi 24.

Cine este Mihai-Viorel Fifor, senatorul propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru al Transporturilor. Mihai-Viorel Fifor, propus ministru al Transporturilor, are 45 de ani, este senator de Dolj, presedintele Comisiei pentru transporturi si energie si conduce PSD Craiova din 2010. In martie 2014, Fifor a fost ales presedintele Comisiei parlamentare de ancheta privind terenurile de la Nana. Fifor face parte si din Comisia speciala comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen, din iulie 2013, potrivit Adevarul.

Gabriel Oprea, a cincea oara la butoanele Guvernului. Este prima data cand liderul UNPR este propus sa preia interimar functia de prim-ministru. Premierul Victor Ponta a anuntat ieri ca, dupa operatia de la genunchi, vor urma circa trei saptamani de "control, schimbare pansamente, supraveghere si fizioterapie". Anterior operatiei, Ponta estima ca va reveni in tara cel tarziu vineri, el mandatandu-l pe vicepremierul Gabriel Oprea sa asigure conducerea Guvernului doar pana in 19 iunie, inclusiv. Vineri insa, premierul a fost evaluat de medicii turci, iar acestia au decis ca nu este oportuna externarea sa si i-au recomandat sa ramana spitalizat pana ieri, scrie EVZ.

"Avem aceasta datorie". Patriarhul Daniel le cere preotilor sa-si faca pagini de Facebook, dar le transmite si un avertisment. "Biserica noastra are datoria de a intra in retelele de socializare, pentru intalnirea cu omul de astazi". Asa suna indemnul patriarhului Daniel catre preoti. Acestia sunt nevoiti mai nou sa-si faca pagini de Facebook si conturi de Twitter pentru a raspandi mai usor cuvantul credintei. Patriarhul avertizeaza, ce-i drept, ca internetul ascunde numeroase capcane, de la furtul de identitate, cu care se confrunta insusi inaltul prelat, la postari care iau numele Domnului in desert. Un reportaj Stirile Pro Tv.

Partidul, noul hobby al romanilor. La o luna de la promulgarea noii legi a partidelor politice, Tribunalul Bucuresti a fost asaltat de cei care vor sa-si creeze o formatiune cu doar trei membri. Nu trece saptamana fara cel putin o cerere de inregistrare de noi partide. Printre aspirantii la propria formatiune sunt si doi fosti candidati la Presedintie: Monica Macovei si Constantin Rotaru, cel care viseaza la reinstaurarea comunismului in Romania. Un material Digi 24.