De la Matusa Tamara, la soacra Flavia. In ultimii ani, rude apropiate ale VIP-urilor politice au aparut in mega-dosare de coruptie. Reporterii Digi 24 au reusit sa afle cine este soacra lui Vlad Moisescu, despre care procurorii sustin ca ar fi acordat imprumutul de 670 de milioane fiicei sale, drept paravan pentru mita de la Primaria Sectorului 1. Femeia, in varsta de 71 de ani, locuieste intr-un cartier central al Capitalei si sustine ca imprumutul este o inventie. Totusi, soacra Flavia nu neaga ca ar exista un contract de natura financiara intre ea si fiica ei, relateaza Digi 24.

"Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu stiu sa numar atat!"

Flavia Ciocodei locuieste in sectorul 4, intr-un bloc de locuinte ridicat in anii '70. Vecinii o descriu ca pe o femeie cu probleme financiare.

"Chiar se plangea ca din pensie ii e foarte greu sa se descurce acolo. Probabil pensia dansului si cu ce mai da in plus. Mi-a zis ca e foarte greu", spune o vecina despre Flavia Ciocodei.

Femeia locuieste la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, intr-un apartament pe care l-a cumparat inainte de Revolutie, impreuna cu sotul, de la cantareata Sanda Ladosi. In prezent, pe piata imobiliara, un apartament in aceasta zona are un pret mediu de 70.000 de euro.

"E o persoana modesta, care nu mi-a dat impresia ca... stiti ca astea se observa, sa debordeze de buna stare. Stiu ca e o vecina foarte buna. Nu e bogata. Nu are relatii din astea dubioase", spune o vecina.

Desi numele femeii apare pe un document potrivit caruia si-ar fi imprumutat fiica cu sute de milioane de euro, reporterii Digi24 au surprins-o pe Flavia Ciocodei deplasandu-se nu cu limuzina, ci cu taxiul.

Reporter: Cu fiica dumneavoastra ce contract aveti?

Flavia Ciocodei: Treaba mea!

Reporter: Se spune ca acei bani, acel contract masca spagile luate de domnul Moisescu.

Flavia Ciocodei: Treaba dumneavoastra ce spuneti si ce se spune...

In urma perchezitiilor facute la domiciliul fostului trezorier al PNL, procurorii anticoruptie ar fi descoperit un contract de imprumut incheiat in 2009 intre soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, si sotia acestuia. Concret, soacra si-ar fi imprumutat fiica cu suma de 3 miliarde de lei noi, adica aproximativ 670 de milioane de euro.

Citeste materialul integral pe Digi 24