Publicatia 7est scrie astazi ca a descoperit un plagiat copy-paste intr-o lucrare stiintifica ce a fost coordonata de Alina Gorghiu, co-presedintele PNL. "Dintr-un total de 312 pagini, cat are cartea 'Medierea - oxigen pentru o societate moderna', cel putin in 20 de pagini sunt paragrafe plagiate", noteaza ziarul citat. Amintim ca in urma cu o seara Gorghiu anunta intr-un comunicat ca "un saptamanal din provincie va publica, in curand, un material de presa despre cartea 'Medierea, oxigen pentru o societate moderna'", care este "doar coordonata de catre mine".

HotNews.roFoto: Hotnews

Publicatia scrie astazi, sub titlul "EXCLUSIV 7EST: Plagiat coordonat de Alina Gorghiu. Vezi cele 14 facsimiluri copy-paste", ca lucrarea "'Medierea - oxigen pentru o societate moderna', aparuta in 2013, la Editura Universul Juridic, in Colectia Business, sub coordonarea liderului PNL Alina Gorghiu contine mai multe paragrafe, mai mici sau mai mari, plagiate din alte lucrari".

Potrivit publicatiei, "Ion Dedu, unul dintre acesti autori, spune ca partea sa nu este plagiata deoarece a fost scrisa pe partea de procedura, ce-i apartine, si ca de un eventual plagiat poate vorbi Alina Gorghiu", iar un alt coautor, "Mihai Munteanu recunoaste ca a preluat din doua surse care 'au scapat din bibliografie'".

7est il citeaza pe prodecanul Facultatii de Drept de la Universitatea "Al.I. Cuza" din Iasi, potrivit caruia aparitia de texte copiate reprezinta vina coordonatorului. Citeste aici articolul de presa

Amintim ca marti seara, 23 iunie, co-presedintele PNL Alina Gorghiu a transmis un comunicat de presa in care anunta ca "un saptamanal din provincie va publica, in curand, un material de presa despre cartea 'Medierea, oxigen pentru o societate moderna". Cartea este semnata de catre cinci autori si doar coordonata de catre mine".

Gorghiu sustine ca, "in calitate de coordonator, nu am fost responsabila pentru continutul propriu-zis si nu am participat la redactarea niciunui rand". Aceasta afirma ca ar fi verificat lucrarea "cu programe electronice antiplagiat" si ca anumite "pasaje, reprezentand sub 2 la suta din totalul cartii, nu au fost depistate de softurile antiplagiat, adica nu indica sursa de provenienta, deoarece au aparut intr-o publicatie fara acces public direct. Alte cateva pasaje sunt texte care apartin chiar unuia dintre autori, care nu s-a autocitat. Toate aceste erori sunt asumate deschis de catre autor si sunt convinsa ca nu reprezinta o intentie de plagiat, data fiind proportia omisiunii fata de lucrarea in sine, ci o scapare a acestuia".

Co-presedintele liberal sustinea in comunicatul de aseara ca "o eventuala deformare voita a realitatii nu o pot pune decat pe seama strategiei presedintelui PSD de a crea reprezentantilor opozitiei probleme false, in oglinda cu cele reale, pe care domnia sa, PSD si Guvernul caruia i-a provizorat conducerea le au sau le-au avut".

Citeste si: