Mesajul BNR pentru românii care au bani la băncile grecești. Mesaj liniştitor de la BNR în ceea ce priveşte modul în care criza bancară din Grecia ar putea afecta România. Purtătorul de cuvânt al instituţiei a declarat pentru Digi24 că românii care au depozite sau rezerve în băncile cu capital grecesc din ţară nu au de ce să îşi facă probleme. Potrivit lui Dan Suciu, BNR este pregătită pentru orice fel de scenariu, fie el şi cel mai pesimist. "Nu vorbim de bănci greceşti, vorbim despre bănci româneşti care au avut la un moment dat capitalul de fondare grecesc. Ele se supun legislaţiei româneşti, o legislaţie care prevede, pe de altă parte, garantarea tuturor depozitelor în cuantumul sumei de 100.000 de euro", a declarat Dan Suciu la Digi 24.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Cum a ajuns Moldova să depindă de Dorin Chirtoacă. Situația politică de la Chișinău este extrem de complicată, dar un lucru este simplu și cert. Dacă liberalul Dorin Chirtoacă pierde alegerile pentru primăria Chișinăului, Moldova se înscrie pe orbita Kremlinului. Unul dintre adevărurile eludate în știrile despre Moldova este că moldovenilor nu le pasă de implicațiile geopolitice ale alegerilor politice pe care le fac. Cu două săptămâni în urmă i-au ales pe mafiotul rus Renatîi Usatîi primar la Bălți și pe mafiotul ruso-israelian Ilan Shor, acuzat că a fost pionul esențial în furtul miliardului de dolari din trei bănci moldovene, primar la Orhei. Spus simplu, moldovenii au îmbrățișat mafia kaghebistă a Kremlinului și au validat-o prin vot, noteaza Romania Libera.

Dragnea vrea ca PSD să iasă de la guvernare. În așteptarea lui Victor Ponta, în PSD se conturează două tabere. Dragnea și Oprișan ar prefera ieșirea de la guvernare, în timp ce Plumb, succesoarea provizorie a lui Ponta, susține continuarea guvernării. De partea cealaltă, Vasile Blaga vede dărâmat guvernul până la 1 septembrie. Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, împreună cu președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, se numără printre vocile care susțin ieșirea PSD de la guvernare și organizarea rapidă a unui Congres, în speranța ca partidul să își revină până la alegerile parlamentare din 2016, au precizat surse parlamentare pentru EVZ.

Becali şi Neţoiu au publicat cărţi plagiate de pe internet! Cum funcţionează afacerea care îi transformă pe puşcăriaşi în oameni de ştiinţă. "Adevărul" a consultat cărţile scrise în penitenciarele din România şi vă prezintă în această săptămână o serie de articole despre neregulile din jurul acestui fenomen. Nu e vorba de sume uriaşe de bani, ci de o atitudine îngrijorătoare: corupţii încearcă să fenteze legile chiar şi din spatele gratiilor. Scopul: eliberarea condiţionată. În timp ce în România se vorbeşte despre apusul marilor corupţi, în penitenciare aceştia continuă să profite de nişte legi incomplete şi să-şi cumpere zile de libertate. Copiază cuvânt cu cuvânt pagini întregi, cumpără lucrări gata făcute, înşiră tot felul de consideraţii personale fără nicio valoare ştiinţifică, scriu chiar rânduri în care înfierează justiţia. Integral in Adevarul.

Primele efecte ale negocierilor esuate dintre Grecia si Europa. Turisti din tara, refuzati de hotelieri la plata cu cardul. Anuntul facut de premierul grec Alexis Tsipras despre referendumul din data de 5 iulie cu privire la planul de austeritate propus de creditorii internationali are efecte asupra tranzactiilor din insulele grecesti. Turistii din Grecia sunt sfatuiti sa nu se bazeze pe carduri, ca sa nu se alature cetatenilor eleni ce stau la cozi la bancomate. Cum sunt asteptati sa-si petreaca aici vacanta, in aceasta vara, 120 de mii de romani, agentiile de turism din Romania le recomanda tuturor sa aiba bani la ei. Presa elena a anuntat deja ca hotelurile de pe 3 insule nu mai accepta tranzactiile cu cardul, informeaza StirileProTv.

Cum a pierdut Prahova un proiect vital de 200.000.000 €. Majoritatea românilor nu au acces la canalizare, iar peste 50% din localități deversează apele uzate direct în râuri, pentru că stațiile de epurare lipsesc. Acești parametri plasează România pe un loc rușinos la nivelul UE și aduc prejudicii greu de cuantificat în planul imaginii. Realitatea dură din teren ridică o întrebare extrem de simplă: de ce a rămas România într-un asemenea grad de subdezvoltare, în condițiile în care UE cofinanțează amenajarea de canalizări și stații de epurare cu sume uriașe? Ei bine, probabil cel mai bun răspuns îl vom găsi în Prahova. Continuarea in Romania Libera.

Grecia, la final! Surpinzătorul referendum anunţat de guvernul elen depăşeşte toate limitele. Acum, Grecia a anunţat că va impune controale de capital şi menţine băncile închise luni. Grecia a anunţat că va impune controale de capital şi menţine băncile închise luni. Premierul elen Alexis Tsipras a declarat că "acţiunile Băncii Centrale Europene au forţat banca centrală din Grecia să recomande o vacanţă bancară şi măsuri de control al capitalului. Consiliul de Stabilitate Financiară al Greciei a recomandat ca băncile să fie închise pentru următoarele şase zile lucrătoare. Falimentul public e ca şi inevitabil. Un comentariu Deutsche Welle.

Împins de un consilier de la Cotroceni către o nouă gafă. Președintele Iohannis a felicitat o universitate cu mari probleme penale. Stupoare în lumea academică: Klaus Iohannis a trimis un consilier de stat și un mesaj de felicitare Universității Vasile Goldiș din Arad, universitate marcată de scandaluri de corupție cu implicații internaționale, descinderi cu mascați, arestări pentru comerț cu diplome false, mită și alte isprăvi penale. Orice căutare pe Google a Universității "Vasile Goldiș" din Arad scoate la iveală cazurile scandaloase în care instituția a fost implicată de-a lungul anilor, scrie EVZ.