Aplicatia care te sprijina sa obtii despagubirea de la asigurator si te scapa de birocratie Cu o aplicatie pe smartphone, vei parcurge toti pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a fi despagubit in cazul in care masina ta a suferit daune. Solutia a fost creata de cativa fosti directori din cadrul Astra Asigurari. Avizarea si instrumentarea dosarului de dauna in caz de accident si, in final, despagubirile, implica nenumarati pasi, drumuri si birocratie pentru asiguratii Casco si RCA. Atunci, cativa specialisti in asigurari s-au gandit sa simplifice procedurile cu ajutorul unei aplicatii pe smartphone. Clientul implicat intr-un eveniment auto va avea acces, prin intermediul aplicatiei Daune.Expert, la asistenta pentru deschiderea dosarului de dauna, asistenta telefonica, asistenta la deschiderea dosarului de dauna prin intermediul call center-ului. Integral pe RealitateaBucuresti.ro.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Ce inseamna cand un guvern impune controlul capitalului? Tsipras tocmai a facut-o in Grecia Alexis Tsipras, premierul Greciei, a spus ca bancile elene se vor inchide incepand de astazi si ca guvernul de la Atena va impune controlul capitalului. Pe scurt, populatia Greciei va avea restrictionat accesul la retragerea de bani din bancomate. In principiu, controlul capitalului este o decizie guvernamentala prin care se impune un anumit prag zilnic la retragerile de bani din banci precum si la transferurile banesti peste granita. O alta masura poate insemna si limitarea schimburilor valutare. In acest caz, guvernul de la Atena ar incerca sa impiedice scoaterea banilor din bancile grecesti si schimbarea lor in alta moneda. Pana acum, guvernul Tsipras a lasat de inteles ca nu va umbla la cursul de schimb dar, in urmatoarele zile, ar putea sa nu aiba de ales, scrie Europolitics.ro.

Filtrul-curcubeu pentru sustinerea casatoriilor gay, un alt experiment Facebook? Legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex a starnit multe reactii pe retelele sociale. Cu siguranta, cele mai multe s-au remarcat pe Facebook, unde utilizatorii si-au putut modifica fotografia de profil in culorile curcubeului, in semn de solidaritate. Facebook a facut posibila aceasta modificare intr-un mod foarte simplu, cu un singur click. Mai mult de un milion de oameni si-au schimbat-o in primele ore de la punerea in uz a functiei, potrivit lui William Nevius, purtatorul de cuvant al Facebook. Dar cati dintre noi si-au pus problema unui experiment al uriasei platforme, dincolo de ideea nobila din spate? Bogdan State, candidat pentru doctorat in psihologie la Stanford, impreuna cu Lada Adamic, analist de date al Facebook, a analizat factorii care prezic suportul ideii de egalitate a minoritatilor sexuale, inca din martie 2013, cand o parte din utilizatori si-au schimbat poza de profil cu una cu semnul egalului, in ideea sustinerii aceleiasi cauze, scrie Playtech.ro.

Savantii inchisorilor: Opera de batjocura a marilor corupti. Pasaje in premiera din cartile lui Gigi Becali si Cristi Borcea Dupa ce ieri v-am prezentat cum functioneaza mafia cartilor scrise in puscarii si cum se obtine eliberarea conditionata pe baza unor carti plagiate sau scrise in bataie de joc, astazi va propunem o incursiune prin "opera stiintifica" a catorva detinuti celebri. Legile din Romania spun ca un detinut isi poate reduce pedeapsa cu cate 30 de zile pentru fiecare carte scrisa in penitenciar si considerata lucrare stiintifica. Gigi Becali a scris in inchisoare patru carti, gratie carora s-a intors in libertate cu trei luni mai devreme. Este el insusi socat de aceasta postura: "Daca mi-ar fi spus cineva in tinerete ca voi scrie o carte, l-as fi considerat nebun. Ideea ca eu as putea sa stau ore intregi cu pixul in mana in fata unor foi de hartie mi s-ar fi parut o gluma proasta", scrie Adevarul.

Dupa "Prima casa" si "Prima masina" Guvernul ne pregateste programul "Prima vacanta" Ministerul Muncii lucreaza la programul "Prima vacanta", destinat copiilor si tinerilor care nu au avut pana in prezent posibilitatea sa mearga intr-o vacanta, la mare sau la munte, a declarat ministrul de resort, Rovana Plumb. "Lucram acum la acest program (...) Ne-am indreptat atentia catre cei care nu au putut pana acum sa mearga intr-o vacanta si de aceea gandim programul . Sunt multi copii care nu au avut posibilitatea de a merge intr-o vacanta, fie ca vorbim de mare, fie ca vorbim de munte", a spus Plumb la B1, conform Gandul.

Dosarul "Sex cu eleve". Judecatorul pervers care batea minore si-a turnat colegii de orgii Judecatorul Nicolae Aurelian Tomus, Nick, cum era cunoscut de membrii retelei, a fost pus sub acuzare de DIICOT Timisoara. El este acuzat de santaj si folosirea serviciilor unei persoane exploatate, in dosarul retelei care racola eleve minore pentru a le exploata sexual, plasandu- le clientilor cu bani. Pus sub control judiciar, acesta a ajuns la finele saptamanii trecute din nou in fata anchetatorilor, ocazie cu care s-a aratat mai mult decat dispus sa faca o intelegere cu acestia: isi recunoaste vina, iar in schimb scapa de puscarie. Oficialii DIICOT au confirmat, pentru EVZ, faptul ca judecatorul "a facut o cerere in care arata ca vrea sa faca un acord de recunoastere a faptelor", ceea ce atrage dupa sine si perfectarea unei intelegeri cu privire la pedeapsa aplicata.

Georgia, Moldova si Ucraina, pe drumul integrarii europene Pentru Georgia, Moldova si Ucraina, semnarea la 27 iunie 2014 a Acordurilor de Asociere cu Uniunea Europeana, in cadrul summitului comunitar de la Bruxelles, a reprezentat unul din cele mai importante momente din istoria lor de dupa declararea independetei in 1991. Acordul incheiat cu UE prevede renuntarea la taxele vamale si extinderea comertului intre cele trei tari si blocul comunitar. Observatorii de la fata locului au remarcat insa ca problemele politice si economice interne ale celor trei state impiedica aplicarea adecvata a Acordurilor de Asociere, scrie Deutsche Welle.