Conflictul din Italia continua. Primarul Veronei, politician al formaţiunii de dreapta Liga Nordului, doreşte transformarea Veronei în prima localitate fără români din Italia.

Comunitatea romaneasca din Verona este estimata la peste 6000 de persoane. Tosi a declarat ca "există un număr crescut de neocomunitari care vin la Verona, în special români, şi mulţi dintre ei tulbură liniştea publică; fiindcă administraţia centrală nu controlează cetăţenii, trebuie să luăm măsuri noi, primarii", mentioneaza Adevarul.

Săptămâna trecută a fost aprobat în consiliul local al Veronei un "act administrativ", care a intrat în vigoare ieri. Potrivit acestuia, solicitantul rezidenţei va fi verificat "la sânge", putând primi uşor calificativul "periculos pentru societate", apoi putând fi refuzat şi expulzat.

Un alt aspect al conflictului din Italia este prezentat de Cotidianul, care relateaza ca un roman de 22 de ani a fost injunghiat, duminica noapte, de un grup de italieni in piata Giureconsulti din Roma. Medicii au anuntat ca viata acestuia este in afara oricarui pericol. De asemenea, Cotidianul ofera informatii cu privire la alte cazuri in care romanii au fost agresati de italieni.