O firma a familiei Pup, familie abonata la afaceri cu Consiliul Judetean Hunedoara, a primit contractul pentru modernizarea drumului la Manastirea Prislop. Firma este detinuta in acte de Elisei Pup, fiul de 19 ani al lui Matei Pup - anchetat intrun dosar de evaziune fiscala si nepotul lui Emanoil Milica Pup - anchetat de DNA in Dosarul Molot, scrie Hunedoaramea.ro.

Consiliul Judetean Hunedoara a anuntat ca a atribuit contractul de modernizare a drumului spre Manastirea Prislop asocierii dintre firmele Strade Conscom SRL (lider asociere) si Sercotrans SRL. Cele doua firme au termen 23 de luni sa finalizeze cei sapte kilometri de drum din contractul "Modernizare a DJ 687K: DN 66 (Bretea Strei) - Silvasu de Jos - Silvasu de Sus - Manastirea Prislop, km 5+100 - km 12+275". Potrivit reprezentantilor CJ Hunedoara, nu s-a inregistrat nicio contestatie dupa anuntarea firmelor care au castigat contractul.

Strade Conscom va face executia lucrarii, iar Sercotrans, proiectarea. Valoarea contractului este de 8,48 milioane lei (inclusiv TVA), din care executia, peste 8 milioane lei si proiectarea, 396.000 lei.

Strade Conscom este cunoscuta ca o firma a familiei Pup, familie abonata in perioada mandatelor lui Mircea Molot la contracte cu Consiliul Judetean Hunedoara. Emanoil Milica Pup, administrator al SC Trans Construct Import Export SRL, este anchetat de DNA pentru dare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani in dosarul care-l vizeaza pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Molot. Fratele lui Emanoil Pup, Matei Pup, a castigat prin firma Argo Tab mai multe contracte cu administratia judeteana. El este anchetat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Mehedinti intr-un dosar de evaziune fiscala.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, in prezent societatea Strade Conscom este detinuta in acte de Elisei Pup, in varsta de 19 ani. Elisei Pup este asociat unic si administrator al societatii. Firma a fost infiintata in noiembrie 2013 si are sediul in localitatea Boz, comuna Branisca.

Reporterii HunedoaraMea.ro au incercat sa gaseasca un numar de telefon al firmei Strade Conscom, insa in zadar. Firma nu are date de contact pe site-ul Ministerului Finantelor sau pe alte site-uri specializate. Societatea, insa, are contract de comodat cu Matei Pup, administratorul Argo Tab, cu sediul tot in localitatea Boz. Astfel, am sunat pe numarul de telefon inregistrat la Ministerul Finantelor al firmei Argo Tab, am intrebat daca este firma Strade Conscom si ni s-a raspuns ca "da". Tot aici ni s-a confirmat ca Elisei Pup este fiul lui Matei Pup si nepotul lui Emanoil Milica Pup si ca, in prezent, administratorul "este ocupat cu alte probleme"... da BAC-ul. Am lasat numarul de telefon pentru a ne contacta pentru un punct de vedere.

Noul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Adrian David, sustine ca nu stie a cui e firma care a castigat licitatia. "Procedura de atribuire s-a desfasurat conform legii, iar colegii mei din comisia de licitatie au verificat toate conditiile care trebuiau indeplinite", a declarat pentru HunedoaraMea.ro Adrian David. Acesta mai spune ca institutia pe care o conduce va monitoriza derularea lucrarilor si, daca vor fi gasite nereguli, vor fi aplicate penalitati si se poate merge pana la rezilierea contractului.

Firma Strade Conscom este foarte aproape sa castige un alt contract de milioane cu Consiliul Judetean Hunedoara - drumul spre cetatea dacica Sarmizegetusa Regia. Luni, 6 iulie, urmeaza sa se anunte castigatorul licitatiei, iar Strade Conscom are oferta cea mai mica, in valoare de aproximativ 16 milioane de lei. A doua oferta, in valoare de aproximativ 18 milioane de lei, este tot a unei firme a familiei Pup, SC Trans Construct Import Export, controlata de Emanoil Milica Pup, anchetat de DNA in dosarul Molot. Proiectul total este in valoare de peste 40 de milioane de lei, dintre care 33 de milioane sunt bani europeni.