Judecatoarea Viorica Costiniu lanseaza o "fumigena": informatiile secrete din dosare. O declaratie a judecatoarei Viorica Costiniu, presedintele onorific al Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), potrivit careia magistratii au fost obligati sa semneze un document prin care se angajeaza sa nu dezvaluie informatiile secrete din dosare si ca multe procese se judeca fara ca inculpatii si avocatii sa aiba acces la aceste informatii, este infirmata de specialistii in Drept consultati de "Evenimentul zilei". Judecatoarea Costiniu (sotia lui Florin Costiniu, fost judecator condamnat definitiv cu suspendare pentru fapte de coruptie in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu) a sustinut - in cadrul unui semninar organizat de Fundatia FACIAS, organizatie aflata sub "umbrela" lui Dan Voiculescu - ca majoritatea judecatorilor a semnat acest document, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

O asociatie controlata de Ghita a primit fonduri bugetare fara a indeplini conditii legale. O asociatie sportiva controlata de Sebastian Ghita a primit 1.500.000 de lei de la bugetul local prin Clubul Sportiv Municipal aflat in subordinea Primariei Ploiesti, desi asociatia nu indeplinea conditiile de eligibilitate, sustin procurorii care instrumenteaza dosarul deputatului. Potrivit unor documente ale procurorilor obtinute de Mediafax, in anul 2013, in perioada in care Iulian Badescu detinea functia de primar, Asociatia Basket Club Asesoft despre care procurorii spun ca face parte "din grupul de firme controlate de catre deputatul Ghita Sebastian Aurelian" a primit o finantare nerambursabila in cuantum de 1.500.000 de lei de la bugetul local, finantare acordata in cadrul unui concurs de proiecte derulat prin Clubul sportiv Municipal Ploiesti, institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti, anuntaGandul.

Generatia abandonata isi cauta radacinile in Romania. Trecutul ne ajunge din urma. De data asta e vorba de copiii anilor '90, dati in adoptie internationala. Azi, isi cauta parintii biologici. O romanca din Irlanda, Ileana Cunniffe, a lansat, in ianuarie 2015, o platforma de socializare dedicata celor care vor sa-si cunoasca radacinile. A fost asaltata deja de sute de cazuri. Nu-i de mirare. Statisticile oficiale spun ca intre 1994 si 1999 au fost date spre adoptie internationala 10.585 de suflete. Un tanar roman din America expediaza pe cale electronica o scrisoare catre mama sa din Romania, pe care o cauta. "Am atatea intrebari la care astept un raspuns", spune Alberto. El stie doar ca s-a nascut in Galati, a fost abandonat de mama lui, a stat doi ani intr-un orfelinat, apoi o familie din America l-a adoptat. Continua cu textul catre persoana aceea pe care doar si-o imagineaza, fara sa fie sigur ca mesajul sau va ajunge vreodata la destinatie. "Astept un raspuns de la tine. Daca nu, nu e o problema". Apoi semneaza sec, "fiul tau din America". Este un gen de scrisoare pe care multi alti tineri aflati acum pe diverse continente ar putea s-o expedieze, catre parintii lor naturali din Romania. Sunt scrisori care nu au o tinta anume, o adresa. Destinatia lor e alta, se poate spune mai profunda, constiinta parintilor lor naturali. Ethan stie doar ca s-a nascut la Arad, in 1990, informeazaRomania Libera.

10 ani cu leul greu. De ce multi romani tin inca cu dintii de "milioanele" lor: "E una din marile drame ale tarii". Romanii recunosc ca se incurca mai ales la cumparaturi de mare valoare iar cei mai in varsta se adapteaza mai greu. La 10 ani de cand o tara de 20 de milioane de milionari trecea la leul greu, 20% din populatie inca vorbeste in "milioane". "Cand e suma mai mare, ne scapam in milion, copiii ne mai atrag atentia gata cu milioanele ca deja s-o redus in sute", a explicat o femeie. "Vad preturile noastre si ne intreaba 70 de lei? Zic nu, 7 mii de lei in bani vechi. A, bine, maica, bine", a povestit o vanzatoare. Dar nici cei mai tineri nu renunta la milioane in discutiile cu apropiatii. Sociologii au si o explicatie pentru folosirea vechii denumiri, scrieStirileProtv.ro.

DW: Partea nevazuta a crizei elene. Sunt doua tendinte politice care converg astazi: Una solicita iertarea datoriilor in numele egalitatii, cealalta consta in destramarea responsabilitatii colective la nivelul vechilor natiuni. Politica europeana de astazi sta pe o contradictie, care explica in buna masura contrarietatile pe care le incearca fiecare. A cere Greciei sa-si plateasca datoriile se intemeiaza, fireste, pe ideea de responsabilitate colectiva si intergenerationala care este, in cele din urma, sinonima cu responsabilitatea nationala. Natiunea (care subintinde statul) continua sa fie privita in logica creditorilor ca subiect de drept civil. Este semnificativ ca guvernele grecesti care au contractat datoriile sunt cele traditionale de centru dreapta si centru stanga, legate intim de ideea statului natiune, chiar daca au achiesat la integrarea europeana, anuntaDeutsche Welle.

Armele futuriste pe care le vom folosi in cel de-Al Treilea Razboi Mondial. In prezent, armatele din toata lumea dezvolta armament pe care l-ati mai intalnit decat in filmele Sci-Fi. Pe parcursul secolului 20, armamentul a avut parte de cea mai importanta perioada de dezvoltare din istorie. Inceputul anilor 1900 a prins unele dintre cele mai mari armate ale blocate intr-o mentalitate invechita si dependente de cai pentru a-si asigura deplasarea rapida. Pana la finalul secolului, acestea erau dotate cu avioane supersonice, rachete balistice care putea traversa jumatate de Glob si submarine care puteau rade de pe fata Pamantului orase intregi, iar, dupa cum s-a mai spus, cele doua conflagratii mondiale au fost principalele motive pentru care aceasta dezvoltare intensiva a avut loc, informeazaPlaytech.ro.

Ce a declarat Geoana la DNA, in dosarul lui Vanghelie. "I-a facut cadou sotiei mele doua ceasuri marca Vacheron Constantin. Nu cunosc valoarea acestora". Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis in judecata marti de procurorii DNA, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea a noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani. In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acuzat de sapte infractiuni de complicitate la luare de mita si sapte infractiuni de spalare de bani; Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru. Printre martorii importanti audiati la DNA in acest dosar este si Mircea Geoana, fost candidat la Presedintia Romaniei si fost presedinte al Senatului. Audierea a avut ca scop elucidarea modului in care acesta a primit cadou trei ceasuri de la Vanghelie, scrieEVZ.