Revolta unei fete de nota 10: "Gata. Nu mai tac!". Detalii despre cruzimea cu care zdrobeste inimi si idealuri sistemul de pile si relatii din scoli Ceea ce ar fi trebuit sa fie un moment de maxima satisfactie, in care sa culeaga roadele unei munci asidue de patru ani, s-a transformat intr-un moment trist si plin de dezamagiri pentru Bianca Lucaciu, singura absolventa din Salaj care a promovat cu 10 bacalaureatul din acest an. Durerea tinerei are la baza un gest inexplicabil care i-a rapit sansa de a se bucura de rezultatul celor patru ani de munca neintrerupta din timpul liceului: desi a fost singura din liceu care a absolvit toti cei patru ani cu media 10, in ziua festivitatii de absolvire cineva din conducerea scolii a mai scos din "joben" o sefa de promotie, onoare care, in mod normal, i-ar fi revenit exclusiv Biancai, cu atat mai mult cu cat cealalta noua sefa de promotie nu avea media de absolvire 10. Era, in schimb, "cine trebuie" - sugereaza Bianca. "Eu eram doar Lucaciu. Si atat. Fata mamei. Din nou. Scuze ca am un nume neimportant", spune Bianca, scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Procurorul care l-a trimis in judecata pe Voiculescu, retinut de DNA. Emilian Eva, procuror-samsar de tablouri, catre un medic: "Sa fie bine pentru toata lumea" Procurorii DNA il acuza pe procurorul Emilian Eva ca in perioada mai-iunie 2014, in timp ce o ruda de-a sa era internata in spital, i-a solicitat unui medic sa aiba grija de ruda sa, "ca sa fie bine pentru toata lumea". Dupa aceea, pe 16 iunie 2014, procurorul a clasat un dosar penal in care medicul respectiv era urmarit penal pentru luare de mita, inselaciune, purtare abuziva, fals intelectual si uz de fals. Acest lucru s-a intamplat la doar 4 zile dupa ce dosarul penal a ajuns in lucru la Emilian Eva, srie Gandul.

Avioanele risca sa fie blocate la sol. Controlorii aerieni de la Romatsa intra in greva! Vezi ce curse vor mai fi asigurate Angajatii Romatsa care asigura controlul traficului aerian au anuntat pentru miercuri, 15 iulie, o greva de avertisment intre orele 11.00 si 13.00. Potrivit sindicalistilor Romatsa, pe perioada desfasurarii grevei vor zbura doar 30% din avioanele programate. "Este prima greva din istoria controlorilor din Romania. Nu o facem din motive de bani, mariri de salarii sau alte drepturi, ci pentru ca tovarasul general indreapta Romatsa spre colaps", au declarat initiatorii. Acestia sunt nemultumiti din cauza faptului ca negocierile pe care le-au avut cu conducerea in ultimul timp au esuat, ceea ce ar putea conduce la pierderea locurilor de munca.Acum cateva luni, managementul companiei a fost schimbat, scrie EVZ.

Guvernul rus vrea sa-ti faci selfie in siguranta Marti, ministrul de interne al Rusiei a anuntat o campanie noua pentru "selfie facut in siguranta", dupa ce mai multi tineri din tara s-au ranit sau au murit cand isi faceau selfie. BBC spune ca in campanie sunt incluse reguli de siguranta pentru selfie si flayere ilustrate, care atentioneaza tinerii in privinta felurilor in care poti muri din cauza selfie-urilor. In jur de o suta de persoane din tara au murit sau s-au ranit cand isi faceau "selfie de risc", conform Al Jazeera. Printre ei se numara si o tanara de 21 de ani care s-a impuscat din greseala in cap, cand isi facea un selfie cu un pistol, iar un baiat de 13 ani a cazut de pe un tren, cand isi facea o poza in miscare. Flayerul rusesc pentru selfie in siguranta vorbeste despre toate scenariile astea, precum si despre selfie-urile cu animale salbatice sau pe acoperisurile cladirilor inalte, scrie Vice.

Cine arbitreaza/aranjeaza jocul medicamentelor in Romania?(Cum ne furam singuri caciula...) Ianuarie, 2009. Ministrul Sanatatii - dl Ionut Bazac ocupa aceasta demnitate atunci - emite celebrul Ordin cu numarul 75. Ordin ce stabileste reperele dupa care urmeaza a fi calculat pretul medicamentelor de uz uman care sunt autorizate in Romania. Pe scurt, niciun medicament de pe piata romaneasca nu poate fi comercializat mai scump decat intr-un numar de tari-etalon din Uniunea Europeana (nu cele mai dezvoltate). Nivelul de profit al retelelor de distributie si cel din farmacii sunt si acestea clar reglementate. Consecinta directa a implementarii Ordinului 75 urma sa fie (este) scaderea pretului medicamentelor. Comentatori avizati au spus ca media reducerii pretului ar fi de 20 la suta sau chiar mai mult. Dar Ordinul nu a fost pus in aplicare timp de cinci ani si jumatate, scrie Romania Libera.

Riscul unui blocaj constitutional creste zilnic UE a anuntat oficial ca nu va mai trimite nici un ban ca sprijin bugetar Republicii Moldova pana la investirea unui executiv capabil sa negocieze un acord de finantare cu FMI si sa solutioneze criza din sectorul bancar. Cele trei partide pretins pro-europene (PLDM, PDM si PL) si-au anuntat intentia de a crea o majoritate parlamentara, dar negocierile, de facto, nu au inceput, desi de la demisia guvernului Gaburici a trecut aproape o luna. "Nu a existat nici o intalnire la nivelul negociatorilor!", a confirmat deputatul PL, Valeriu Munteanu. Potrivit lui, au loc doar discutii la nivelul liderilor de partide care trebuie sa clarifice "liniile directoare" in baza carora sa fie purtate negocierile propriu-zise. Integral in Deutsche Welle.

Metrorex: Am semnat contractul pentru lucrarile la calea de rulare de pe Magistrala 5. Investitia: 180.000.000 de euro Metrorex a semnat contractul pentru realizarea lucrarilor la calea de rulare, la finisaje si sistemele de instalatii pentru Sectiunea Raul Doamnei - Hasdeu, din cadrul Magistralei 5 de metrou. Valoarea contractului se ridica la peste 180 de milioane de euro, bani asigurati printr-o finantare europeana. "Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) si are o durata de executie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile", anunta reprezentantii Metrorex printr-un comunicat de presa, scrie Adevarul.