Secretarul de stat din ministerul Transporturilor care se ocupa de aviatie, Dragos Titea, a plecat la mare cu un elicopter al Scolii de aviatie din Romania, potrivit unui document obtinut de televiziunea nationala, care arata ca la bord au urcat si fiul sau si sefa de cabinet. Ambii au fost trecuti in hartia oficiala ca piloti, potrivit ziaristilor de la TVR 1.

Pe 8 iulie, Dragos Titea a plecat la Constanta, impreuna cu fiul sau de 15 ani si sefa de cabinet. Pe documentul de acces pe platforma aeroportului Baneasa, cei doi sunt notati ca piloti care fac un zbor de instructie.

In cazul in care fiul si sefa de cabinet erau trecuti ca pasageri, atunci zborul devenea unul comercial, pentru care scoala trebuia sa incaseze bani. De notat ca un tanar poate incepe cursurile de pilotaj abia de la 16 ani.

Directorul de zbor al Scolii de Aviatie din Romania nu-si aminteste ca secretarul de stat sa fi luat elicopterul spre Constanta, desi niciun aparat nu pleaca in cursa fara aprobarea lui.

Interogat de Digi 24, Dragos Titea spune ca a folosit elicopterul, insa neaga acuzatiile legate de modul in care si-ar fi inregistrat fiul si sefa de cabinet.

"Parerea mea e ca e o greseala. In primul rand, este un copil de 15 ani, nu are cum sa fie pilot. Si nici ea nu are cum sa fie, de asemenea, pilot. Nu stiu cine a scris documentul ala sau ce gluma e acesta. Daca va fi asa, o sa trebuiasca sa ii dau in judecata pe cei care au emis acel document", a spus el, citat pe site-ul televiziunii de stiri.