Cine a spalat banii decontati fictiv de Adrian Severin. Anne Rose Marie Juganaru si Leontin Florin Abraham, fosti consilieri ai europarlamentarului Adrian Severin, au fost chemati ieri la DNA, unde au fost anuntati ca s-a extins urmarirea penala pe numele lor. Cei doi sunt acuzati de spalare de bani, in forma continuata. Anne Rose Marie Juganaru, fost jurnalist, este, in prezent, secretar de stat in Ministerul Mediului, iar Leontin Florin Abraham este nepotul avocatului Pavel Abraham. Cei doi sunt urmariti penal din 2012. Potrivit noilor probe, in perioada martie 2007 - noiembrie 2010, Adrian Severin a incheiat, fie in nume propriu, fie ca reprezentant al socialistilor din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanta cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constand in realizarea unor studii, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Scandal la Gara de Nord. Bruce Lee si cei 40 de boschetari refuza evacuarea din baracile ilegale. Bruce Lee, capetenia oamenilor fara adapost din Gara de Nord va ramane din nou sub cerul liber impreuna cu toti cei care i s-au alaturat dupa ce autoritatile au decis demolarea baracilor construite ilegal langa Policlinica CFR, din Capitala. Cei 40 de boschetari care locuiesc vis a vis de cea mai mare poarta feroviara din Romania au primit acum trei zile instiintarea care le strica planurile pentru sezonul estival. Insa pentru oamenii strazii care vor ramane inca o data in strada, reprezentantii primariei nu au niciun plan. Ordinul de evacuare si demolare n-a perturbat inca rutina oamenilor lui Bruce Lee, unul dintre cele mai colorate personaje ale Bucurestiului subteran. La umbra copacilor din parcul din fata garii, cativa baieti toropiti de stupefiante iesisera la pranz sa se racoreasca. Bruce Lee domneste in mijlocul lor, fara expresie si fara niciun plan: "Nu stiu" este raspunsul sau la criza ce-i pandeste si la toate intrebarile vietii, de altfel, anuntaAdevarul.

Ce s-ar intampla in cazul unui cutremur ca in 1977 cu milioanele de romani care au asigurate locuintele. Aproximativ 3,5 milioane de romani care au asigurari pentru locuinte risca sa nu primeasca nici un ban in cazul unui seism precum cel din 1977. Un numar de 13 din cele mai mari companii de asigurari, care au fost supuse unor teste de stres de catre Autoritatea de Suraveghere Financiara (ASF), nu ar avea bani sa plateasca despagubiri in cazul unui cutremur ca cel din 1977. Calculele ASF arata ca in cazul unui seism devastator companiile ar trebui sa plateasca asiguratilor o suma de 10 miliarde de lei, echivalentul a 2,27 miliarde euro, bani pe care asiguratorii nu ii au. Firmele de asigurari au fost testate in cazul a doua scenarii, unul de cutremur mare si unul de inundatii, informeazaGandul.

Decizia istorica, luata dupa 60 de ani. Inima Reginei Maria va fi redata familiei regale si va ajunge in camera unde a murit. Uitata in depozitul Muzeului National de Istorie, de mai bine de 40 de ani, inima Reginei Maria va fi redata familiei regale si mutata la Pelisor, in camera unde suverana si-a trait ultimele clipe. Initiativa ii apartine Majestatii Sale, Regele Mihai, iar Casa Regala a ajuns deja la o intelegere cu Ministerul Culturii. Din pacate, Regina Maria a lasat in testament ca inima sa-i fie scoasa si depusa in locul sau de suflet, Balcic. Istoria zbuciumata a ultimilor 60 de ani nu a mai tinut insa cont de aceasta ultima dorinta. Adorata de popor, Regina Maria a fost una dintre cele mai mari personalitati ale Romaniei. Nepoata a reginei Victoria a Marii Britanii, dar si cu sange imperial rus, ea a fost aleasa drept sotie a Regelui Ferdinand. Sub conducerea lor a luat nastere Romania Mare, in 1918, scrieStirileProtv.ro.

DW: Referendum, la toamna, in Republica Moldova. Moldovenii vor fi chemati din nou la urne peste cateva luni - de data aceasta la un referendum pentru schimbarea mecanismului de alegere a sefului statului (Articolul 78 din Constitutie). Anuntul a fost facut joi de liderii celor trei partide pro-europene (PLDM, PL, PDM), dupa ultima runda de negocieri privind crearea noii coalitii de guvernare. "Trebuie sa avem un mecanism care permite ca democratia sa functioneze perfect. Republica parlamentara inseamna ca cea mai puternica functie este cea de prim-ministru. Prim-ministrul se voteaza impreuna cu guvernul cu 50+1 voturi in Parlament, avand mult mai multe atributii decat presedintele, iar seful statului, care imparte doar ordine si medalii, se investeste cu 61 de voturi, in mod secret. Nu este corect!", a mentionat liderul PL, Mihai Ghimpu, anuntaDeutsche Welle.

Cei mai dubiosi Doctori Honoris Causa din universitatile romanesti. Acum o luna, filosoful australian Peter Singer, profesor de bioetica la Universitatea Princeton si sustinator al eugeniei si al legalizarii unor forme moderate de relatii sexuale intre specii, primea titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii din Bucuresti. Unii s-au isterizat, altii au mers un pic mai departe si au dat capul de tastatura pana le-a iesit un articol despre asta. Cam asa a aparut pe EVZ textul asta: Un sustinator al ZOOFILIEI si al UCIDERII nou-nascutilor va deveni Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti. Cam asta au inteles din lucrarile lui Peter Singer. Ca vrea liber la omorat prunci si la futut animalute. Si ca e o enormitate ca el sa primeasca titlul de Doctor Honoris Causa de la una dintre cele mai prestigioase universitati din Romania. Controversa asta nu spune nimic nimanui care nu urmareste dramele din lumea academica, adica majoritatii oamenilor. Inclusiv tie. Insa asta nu inseamna ca nu e o miza importanta pe undeva la mijloc. Asa ca hai sa aflam ce dracu e ala un titlu Doctor Honoris Causa si de ce conteaza asa multe cine il primeste si cine nu, informeazaVice.com.

Cel mai exploziv moment din istorie: 70 de ani de la testarea primei bombe nucleare. Proiectul Manhattan a fost proiectul de dezvoltare a primei arme nucleare in timpul Celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de catre Statele Unite ale Americii, Regatul Unit si Canada. Radacinile proiectului se afla in temerile oamenilor de stiinta ai anilor 1930 ca Germania Nazista investiga ea insasi posibilitatea producerii armelor nucleare. Nascut dintr-un mic program de cercetare in 1939, Proiectul Manhattan a ajuns sa angreneze peste 130.000 de oameni si sa coste aproape 23 de miliarde de dolari in banii actuali, scriePlaytech.ro.

Cinci metode prin care se fura combustibilul de la RATB. Cazul furtului de combustibil de la autobaza Titan a RATB, in care sunt suspectati mai multi soferi si sefii acestora, nu este deloc strain unui fost lider al acestei institutii. "Alecu" - am ales acest nume pentru a-i proteja identitatea - rupe tacerea. Ne-am intalnit cu Alecu, in Parcul Titan din Sectorul 3 al Capitalei. Imbracat intr-o camasa alba, pantaloni negri si sandale in picioare, barbatul, fost lider RATB inainte de anii 2000, ne-a spus cu nonsalanta ca acest obicei se practica de multi ani. "Va voi spune cateva metode prin care se fura, posibil si acum daca nu au gasit alte variante, benzina din rezervoarele autobuzelor, dar mai intai vreau sa va povestesc ceva. In perioada in care eram un simplu angajat la RATB, a fost un caz in care soferii erau chemati sa incarce cisterna cu benzina si sa o descarce la Panciu. Acolo primeau in schimb un vin bun", isi incepe barbatul discursul. Fost angajat al Regiei din 1974- 1998, Alecu marturiseste ca au existat si cazuri in care unii soferi erau dati afara, pentru ca nu erau de acord cu manevrele sefilor, si ne arata cateva metode prin care se putea extrage combustibilul, anuntaEVZ.