Carmen Iohannis, de la profesoara din Sibiu, la Prima Doamna. Prima-doamna a Romaniei, inca starneste controverse. Desi au trecut sapte luni de cand sotul sau a ajuns la Cotroceni, Carmen Iohannis provoaca, la fiecare aparitie, comentarii legate de vestimentatia aleasa. Ba i s-au vazut genunchii, ba umerii, ba rochia nu era potrivita cu evenimentul. Unii au cazut in extrema cealalta si au vazut, in picioarele Primei Doamne, -cele mai minunate sandale- sau -cea mai eleganta rochie-. Din Spania, unde Carmen si Klaus Iohannis au fost primiti de Regii Letizia si Felipe al VI-lea, primele stiri au fost legate de tinutele celor doua doamne. Mai mult, creatoarea de moda Eli Laslean a postat pe Facebook, luni, mai multe poze cu Carmen Iohannis. "Prima Doamna, in vizita la Felipe Varela, designer- ul preferat al Reginei Letizia, a ales sa poarte ELLIS by Eli Laslean. Suntem onorati!", a scris creatoarea de moda, scrie EVZ.ro.

Subiectele zileiFoto: Colaj foto

Pro si contra vaccinarii. Intre posibile reactii adverse si riscul unor epidemii. O reduta a civilizatiei se clatina. Vaccinarea. Datorita ei au disparut boli. Si, totusi, este pusa sub semnul intrebarii. In ultimii ani a devenit una dintre cele mai controversate probleme la nivel mondial. Adeptii non-imunizarii au aparut si in Romania, iar acest lucru se vede in statistici. Rata vaccinarii la copii, la nivel national, a scazut chiar si cu 20%, sub nivelul de siguranta de 95% recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Ce urmeaza? Revin bolile de care credeam ca am scapat pentru totdeauna? Un reportaj marca digi24.ro.

Cel mai mare ghetou din Romania este la Cluj. Romi din toata Europa au marsaluit pentru drepturile exilatilor de la Pata Rat. Cel mai mare mars de solidaritate pentru romi din istoria Romaniei a avut loc vineri la Cluj-Napoca. Peste 500 de persoane si reprezentantii a aproape 20 de ONG-uri din tara, dar si din Ungaria, Belgia, Austria, Albania, Slovacia, Polonia, Macedonia si Spania au participat la evenimenul intitulat So Keres Europa - Ce faci, Europa?! Marsul a inceput la ora 10.00 dimineata la Pata Rat, in zona rampei de gunoi, si a pornit spre centrul orasului, iar punctul terminal a fost strada Coastei, acolo de unde 300 de persoane au fost mutate cu forta. Circa 500 de persoane au participat, romi din Pata Rat, reprezentanti ai unor ONG-uri din Romania si din strainatate, romi din Ungaria, Belgia, Austria, Albania, Slovacia, Polonia, Macedonia si Spania. Primaria a donat terenul pe care erau amenajate casele romilor, multe dintre ele doar niste cocioabe improvizate, Mitropoliei Clujului pentru a construi un seminar teologic, noteaza Adevarul.ro.

Stefan Iojica, romanul care a pus la cale prima Unire a Transilvaniei, Valahiei si Moldovei. In istoriografia romaneasca, exista multe situatii in care importanta simbolica a unor fapte sau a unor personaje este mai mare decat cea istorica propriu-zisa. Astfel de procese pun in umbra oameni si fapte care, incet, trec in uitare. Acesta este si cazul lui Mihai Viteazul. Marele domnitor a fost considerat drept un principe si un voievod de o importanta secundara, pana in secolul al XIX-lea, cand marele revolutionar Nicolae Balcescu si-a dat seama de importanta simbolica a Unirii de la 1600, realizata sub sceptrul lui Mihai Viteazul si l-a asezat pe marele domnitor in centrul imaginar al istoriografiei romanesti din acea perioada. Integral in Romania Libera.

130 de pacienti au recunoscut la DNA ca au dat spaga medicului. Motivul: "Asa se obisnuieste cand mergi la doctor!". 130 de pacienti au recunoscut, in fata procurorilor DNA ca au dat mita Corinei Ileana Dima, sefa Biroului de Expertiza Medicala Calarasi si medic primar expertiza medicala in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu - Gara. Medicul a fost trimis in judecata luna trecuta de procurorii DNA pentru luare de mita in forma continuata. In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata Paula Achim, asistent social in cadrul Cabinetului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Lehliu - Gara, pentru luare de mita in forma continuata (56 acte materiale) si complicitate la luare de mita in forma continuata (72 acte materiale).

O noua escrocherie cu masini second-hand. Feriti-va de preturile suspect de mici! Fiti atenti cand vreti sa cumparati o masina la mana a doua. Daca gasiti autoturismul pe portaluri de vanzari-cumparari cu un pret suspect de mic, iar vanzatorul spune ca nu este in tara si cere o garantie, sunt semne ca ati putea fi inselat. Inspectorii de la protectia consumatorilor Brasov au primit zece sesizari de la cei care s-au lasat pacaliti si au pierdut bani. Un barbat care a ramas fara 1.000 de euro a acceptat sa povesteasca ce a patit. Barbatul a gasit pe un site de anunturi o oferta foarte buna. Continuarea pe digi24.ro.

O saracie mai subtila. Daca astazi multa lume ramane reticenta la ideea unei schimbari de guvern inainte de alegeri, este din cauza ofertei neconvingatoare. La PSD asistam la drama clasica a politicii romanesti: criza de cadre. Presa, din dorinta fireasca de a colora evenimentele in tonuri mai vii, a vorbit de declansarea unei lupte acerbe pentru putere, in realitate insa posibilitatile sunt atat de limitate, incat asa numita lupta nu are loc cu adevarat. Un sondaj online il insera si pe Ion Iliescu printre posibilii candidati la sefia partidului, ceea ce nu este decat un mod de a crea o aparenta de competitie. Desigur, Victor Ponta nu a plecat cu totul si, cata vreme intentiile sale raman misterioase, nici nu putem vorbi de o lupta in toata regula, scrie Deutsche Welle.