Enciclopedia Vadim. Odioasele pamflete, porecle si jigniri pe care le lasa in urma. "Asta seamana cu un testicul de balena" Corneliu Vadim Tudor a murit, luni, la varsta de 65 de ani. In urma sa raman mii de pagini de invective sau ironii acide aruncate la adresa unor nume grele din viata publica a ultimilor 25 de ani. Va prezentam 40 de exemple adunate din colectia ziarului "Romania Mare". Adrian Nastase. "Un bolnav periculos, protagonist al mai multor casete video, in care apare participant activ (de fapt, pasiv) la orgii homosexuale. Una e filmata la un club de pederasti din Anglia, unde Bombonel se harjoneste cu mai multi handralai, toti in pielea goala, dar el consuma si cocaina. Vorba muncitorilor la mitingurile de protest: "S-a umplut paharul - Jos cu poponarul!-". Ion Iliescu. "Timp de noua ani, Batrana Sandrama Stalinista a huzurit in fruntea tarii, dar nu s-a priceput sa ridice macar un dig pentru stavilirea inundatiilor. Aici se vede cel mai bine ca el nu stie, de fapt, sa faca nimic". Integral pe Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Ziua sunt studenti la facultati de top, iar seara gameri profesionisti. Cat castiga cei mai buni jucatori de sporturi electronice din Romania Romania devine o destinatie de top in Europa pentru gamerii profesionisti, dupa eforturile depuse de unele organizatii, in special Professional Gamers League (PGL), dar si de tineri pasionati, precum Cristian Duca, fondatorul XPC Gaming, echipa locala de top care participa la competitii profesioniste de jocuri video - eSports, in limbajul initiatilor. Totusi, mai este pana cand activitatea de gamer profesionist poate sa le asigure multor romani o sursa de venit lunara suficienta. In Romania, membrii echipelor de eSports nu au un salariu. De exemplu, Alin "AoD" Baltat, jucator profesionist de League of Legends, poate ajunge sa castige 400-500 de euro pe luna atunci cand este cu echipa in Challenger Series, suma la care se adauga premiile din evenimente. Valentin "Seminte" Bodea, jucator de top de Counter-Strike: Global Offensive, castiga aproximativ 1.000 de lei pe luna, atunci cand sunt concursuri. Asta in conditiile in care echipamentul de care are nevoie un jucator de top nu este tocmai ieftin, scrie Gandul.

Acest video te plimba printre dezastrele razboiului Sirian Razboiul civil din Siria, ca in majoritatea cazurilor in care oamenii aleg sa porneasca razboaie pentru a obtine mult-dorita pace, nu si-a atins scopul. Potrivit statisticilor, razboiul din Siria a impins 80% din populatia tarii in saracie, a redus speranta de viata cu 20 de ani, a determinat pierderi economice estimate la peste 200 de miliarde de dolari si a cauzat 200.000 de morti. O agentie de stiri siriana a publicat un raport care permite oamenilor sa vada pagubele intr-un video interactiv la 360 de grade. Acesta a fost realizat de un jurnalist in partea nordica a orasului Jisr al-Choughour, aproape de granita cu Turcia, scrie Playtech.

Cronica unui esec anuntat. Cum incep scoala adolescentii de la liceul unde de sapte ani nu se ia BAC-ul Situatia de la Liceul Tehnologic Agricol din Ortisoara, Timis, arata ca experimentele facute in Educatie au dus la ratarea multor generatii. Pe careul de langa Central Park Ortisoara, cum apare locatia pe Facebook, 20 de copii sunt ultimii care vor finaliza cursurile Liceului Tehnologic Agricol din comuna timiseana: 10 sunt in clasa a XI-a si tot atatia in ultimul an de liceu. Au freze Pompadour, ultima fita intre junii cu "valoare", cercel in cate-o ureche, smartphone in buzunar - cumparat din banii munciti chiulind de la ore - si asteapta ceva, desi nu-s chiar siguri de la cine si ce. Preotul spune o rugaciune, informeaza EVZ.

Avem voie sa ne revocam alesii ? Democratia reprezentativa presupune ca alegatorii isi desemneaza prin vot direct sau indirect reprezentanti (presedinti, primari, consilieri etc.) care primesc un mandat in baza caruia le reprezinta interesele pe o perioada determinata. Asta nu se intampla doar in cazul autoritatilor publice, ci si in diverse organizatii, fie ca vorbim despre asociatii si fundatii, partide sau societati pe actiuni. Problema este: in ce masura trebuie sa existe un control al alegatorului asupra celui ales, pe perioada mandatului de reprezentare? Si daca un asemenea control poate duce, in cazul constatarii unei prestatii sub asteptari, la sanctiuni. Pe de o parte, se poate sustine ca alegatorii, daca sunt nemultumiti de activitatea alesului, trebuie, asa cum l-au investit, sa-l si poata revoca. Pe de alta parte, exista argumentatia ca alesul trebuie lasat sa-si exercite pana la capat mandatul si eventual sanctionat prin neacordarea unuia nou. Integral pe Romania Libera.

A fost gasit un nou virus gigant, vechi de zeci de mii de ani Oricum s-ar fi intamplat. In cele din urma, incalzirea globala topeste gheata din Arctic la fel de usor, fara ajutorul microbiologilor, iar in interiorul ghetei respective se gasesc tot soiul de lucruri ciudate care asteapta sa fie inviate, ca in cazul virusilor gigant. Mai ales virusii giganti. In ceea ce-i priveste, oamenii de stiinta nu s-au chinuit prea mult ca sa-i descopere. Dintr-o singura mostra din permafrost siberian, au reusit sa gaseasca deja doi. Primul dintre ei, Pithovirus sibericum, a fost descoperit si izolat anul trecut, in timp ce cea mai noua descoperire, Mollivirus sibericum, e descrisa intr-un studiu publicat saptamana asta in Proceedings of the National Academy of Sciences. Ambele sunt exemple de virusi rari si enormi, care pot fi vazuti usor cu ajutorul unui microscop, scrie Vice.

Pericol de confruntare! Transparency International - Moldova a cerut demiterea si anchetarea sefilor Centrului National Anticoruptie (CNA), Comisiei Nationale de Integritate (CNI), Procuraturii Generale (PG) si Bancii Nationale a Moldovei (BNM) in legatura cu numeroasele scandaluri de coruptie pe care le-au tratat cu pasivitate si care, in cele din urma, au condus la proteste masive. La randul sau, Inaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Zeid Ra'ad al-Hussein, a solicitat autoritatilor Republicii Moldova sa dea un raspuns imediat la revendicarile inaintate de protestatarii din Piata Marii Adunari Nationale. Iar organizatorii protestului non-stop au anuntat extinderea manifestatiilor anti-coruptie in intreaga tara si pichetarea tuturor institutiilor de stat aflate in captivitatea guvernarii oligarhice, informeaza Deutsche Welle.