DW: Culpabilizarea Estului e o greseala. Criza migratiei pune serios la incercare relatiile din interiorul Uniunii. Ideea cotelor obligatorii a fost primita rau in Est, iar in Vest responsabilii politici manifesta o nervozitate iesita din comun. Olandezii si mai cu seama germanii, coplesiti de situatie, ameninta ca vor taia fondurile structurale pentru tarile care refuza sa preia imigranti. Vicecancelarul Sigmar Gabriel a explicat ca "Germania poate deveni o patrie pentru multi oameni, dar nu pentru toti", iar in aceste conditii ar trebui ca Germania insasi sa fie ajutata. "Europa - a spus el - este o comunitate de valoriiar cine nu ne impartaseste valorile nu poate spera sa mai primeasca multa vreme banii Uniunii Europene" (Bild). Amenintarea taierii fondurilor structurale fusese formulata si de ministrul de Interne Thomas de Maiziere, dar si de premierul Olandei, scrie Deutsche Welle.

ActualitateFoto: Colaj foto

Fosti premieri. Petre Roman isi lua energia din imbratisarile femeilor. A fost primul premier legitim al Romaniei dupa Revolutia din 1989. Se spune ca ar fi iscat pasiuni aprinse pentru romance, lucru pe care nu il confirma sau infirma, da recunoaste ca ii placea sa mearga prin fabrici, unde se imbratisa cu doamnele, momente de care spune ca isi aminteste cu mare placere. Petre Roman vorbeste cu nostalgie si cu zambetul pe buze de perioada in care a fost premier si se intristeaza rapid atunci cand este intrebat despre motivul plecarii sale din fruntea Guvernului, scrie EVZ.ro.

Cine a fost fiul din flori al lui Mihai Eminescu. Bastardul, rezultatul unei iubiri fugare a poetului cu o taranca blonda. Mai multi specialisti care au studiat viata lui Mihai Eminescu sustin ca poetul nu a murit fara urmasi. "Luceafarul" ar fi avut un fiu, Mihai Lazareanu, cu fata morarului din Ipotesti. Teoria este una extrem de controversata, impartind, de-a lungul anilor, eminescologii in doua tabere.Ipoteza existentei unui fiu al poetului Mihai Eminescu a aparut dupa descoperirea de catre Augustin Z.N. Pop a unui articol din ziarul botosanean "Stirea". Mai precis, era vorba de numarul din 28 iunie 1929, ce comemora 40 de ani de la trecerea in nefiinta a poetului. Aici era prezentat un proces inedit, prin care un functionar botosanean, Ilie Lazareanu, cerea instantei sa primeasca numele de Mihail, asa cum il chema pe tatal sau natural, potrivit Adevarul.

Harta celor mai periculoase zone de trafic din Capitala. Care este locul unde au avut loc cele mai multe accidente. Reteaua rutiera a Bucurettiului se intinde pe 228 kilometri patrati si numara 5.400 de artere de circulatie. In anul 2014, in Bucuresti, au fost inregistrate 3.240 de accidente rutiere, dintre care 614 au fost grave, soldate cu un numar ridicat de morti si raniti, transmite B365.ro. Cele mai multe accidente grave de circulatie au avut loc, in prima jumatate a anului 2015, pe Soseaua Mihai Bravu. Pe artera s-au inregistrat 15 incidente de acest fel. Pe locul doi se afla Bulevardul Unirii, cu 12 accidente rutiere grave.

Explicatiile lui Madalin Voicu referitoare la pierderea functiei de consul la Bonn si ce spune despre preluarea sefiei TVR. Deputatul PSD Madalin Voicu a facut declaratii, vineri, referitoare la pierderea functiei de consul in Bonn si la zvonurile privind numirea sa in functia de presedinte director general al TVR. Madalin Voicu sustine ca a renuntat la functia de consul in Bonn, in care fusese numit de Guvern, din cauza unor "piedici" care i-au fost puse in Romania de catre "organele de azi", relateaza ziare.com. Referitor la cine ar fi putut sa ii dea planurile peste cap, deputatul PSD sustine ca are o banuiala, dar va face dezvaluiri cand informatia ii va fi confirmata, potrivit EVZ.ro.

Cine a fost Mumuloaia, matusa putred de bogata a lui Caragiale. In casa ei s-a gasit ascunsa o avere de 3 milioane de galbeni. Ecaterina Cardini, poreclita Mumuloaia, a fost, potrivit istoricilor, o femeie de afaceri extrem de agila, dar foarte zgarcita. Dupa moartea ei, rudele, printre care si scriitorul Ion Luca Caragiale, s-au judecat ani intregi pentru a pune mana pe o parte din avere. Ecaterina Cardini a fost nepoata unui negustor din Scheii Brasovului. S-a casatorit cu un italina bogat, pe nume Girolamo Cardini, zis Momolo. De aici a inceput ascensiunea ei. Sotul detinea la acea vreme terenuri mari in Bucuresti: in zona Universitatii, unde a construit si un teatru, dar si in zona Caii Mogosoaiei, unde avea restautante de lux si cofetarii, scrie Adevarul.

Strategia privind imigratia, adoptata de Guvern. Suma alocata pentru un azilant poate sa ajunga pana la 1.100 de lei/ luna. Macar la nivel teoretic, oficialii romani sunt pregatiti pentru un val de refugiati. Guvernul a adoptat Strategia Nationala privind Imigratia, pana in 2018, dar si un plan de actiune pentru anul in curs. Practic, s-a stabilit ce autoritati se vor ocupa de imigranti si, in plus, se va imbunatati sistemul de azil, pentru a se promova migratia legala. De exemplu, cei care vor sa se stabileasca aici, ar urma sa beneficieze de somaj sau ar putea fi inclusi, gratuit, in programele nationale de sanatate. Romania nu este o destinatie pentru refugiati si pentru ca ofera conditii precare pentru cei care vor sa se stabileasca aici. Conform legii actuale, un solicitant de azil primeste 3 lei si 60 de bani pe zi pentru mancare, trebuie sa astepte un an ca sa aiba drept sa munceasca si in cazul in care sufera de o boala cronica, nu poate primi tratament medical gratuit, noteaza stirileprotv.ro.