Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, la B1 Tv, ca Romania se pregateste pentru primirea refugiatilor care vor fi repartizati tarii noastre conform deciziei Consiliului JAI de la Bruxelles. Ponta spune ca tara noastra participa la trierea refugiatilor, insa aceasta inseamna, potrivit premierului, "sa fie din zona de conflict, sa aiba familii" si "nu va exista un criteriu de religie". Potrivit primului ministru, primii refugiati sunt asteptati in Romania inainte de sfarsitul anului.

Victor PontaFoto: Agerpres

Primul ministru a anuntat ca Romania va plati Serbiei un ajutor pentru refugiati.

Ponta a povestit si ca a vizitat, in recenta sa deplasare in Iordania, o tabara pentru refugiati, unde "din 80 de mii, 50 de mii erau copii", iar restul, in mare parte, femei.

Victor Ponta a a mai spus ca "S-a suparat domnul Iohannis ca stapanul pe serbul, ca pe iobagul lui... dar tot eu am avut dreptate. Sper sa il lase pe primul ministru la Consiliul European, asa e normal. Acum cine ii ia pe refugiati de la granita, cine ii duce? Nu Guvernul?"

Ion Cristoiu: De ce aveti in ultima perioada presa negativa?

Vicor Ponta: Presa e, in mod traditional, de dreapta...

Victor Ponta a sustinut ca nu tine de scaunul de premier, dar nici ca cineva i-ar fi cerut vreodata sa-l cedeze. Domnul Ponta considera un adevarat succes misiunea sa ca premier, rezultatele economice dovedesc ca avem de-a face cu un guvern foarte eficient si ca actiunile in Justitie impotriva domniei sale se vor dovedi nefondate.

"Nici domnul Iohannis nu o sa mai poata sa se duca din nou unde a fost. Si eu am fost si la Washington si la Berlin si la Paris ... Acum, ne ducem in vizite? Ma suna premierii, vorbim. Si azi am vorbit cu premierul Republicii Moldova la telefon, ne coordonam", a spus Ponta.