Site-ul Tolo.ro publica o investigatie realizata de jurnalistii Mirela Neag, Razvan Lutac si Catalin Tolontan, care arata cum functiona reteaua de postaci a Elenei Udrea. Potrivit investigatiei, publicate luni de Tolo.ro si GSP.ro, procurorii DNA au gasit la perchezitii texte antisemite si homofobe care erau date postacilor fostului ministru si lider PMP, pentru ca acestia sa le distribuie. In unul dintre aceste texte, Sorin Oprescu este numit "tovarasul Schmayer" si stigmatizat drept "homosexual".

Elena UdreaFoto: Captura YouTube

In anul 2012, o echipa de 18 postaci lucra in doua ture la sediul PDL Bucuresti sau de acasa. Acestia cautau pe site-urile indexate articole despre Elena Udrea, Traian Basescu sau ce li se indicase in ziua respectiva, intrau la comentarii si postau cu copy-paste textele create de sefii lor. "Norma" era de 100 de mesaje pe zi, arata autorii investigatiei.

Elena Udrea monitoriza tot ce aparea despre ea in presa si pe internet cu patru sau cinci softuri. In afara a doua softuri de la PDL, "mai existau doua-trei monitorizari facute de softurile achizitionate pe banii MDRT, cumparate de la Mediafax si de la altii, care le faceau meserie", potrivit unei surse a Gazetei Sporturilor.

"Cine erau postacii? In principal, studenti din provincie, apropiati de PD-Bucuresti. Se bucurau la o pizza si o bere de la organizatie. Si mai luau niste sute de lei pe luna din moderare. Mai veneau si pile, dar mai rar", descrie sistemul o sursa. In 2012, la alegerile locale si parlamentare, s-a ajuns sus ca numar de postaci angajati si, pina in 2014, cind Udrea a candidat pentru prezidentiale, deja mesajele erau de o violenta fara precedent. Celelalte tabere politice procedau intocmai. Postacii intrasera in epoca razboiului fara supravietuitori, scrie Tolo.ro.

Procurorii DNA care au efectuat perchezitii in dosarul Gala Bute au gasit un text conceput pe 4 martie 2012 pentru uzul postacilor de Luluta Misulescu, blogger si sefa a postacilor Elenei Udrea, care incepea astfel: "Despre Oprescu- tovarasul Schmayer- adevaratul nume al lui Oprescu care dupa unele dezvaluiri, face parte din echipa KGB reactivata in Romania".

"Sorin Oprescu este homosexual? Normal ca este, doar ce ati crezut? E evreu, kaghebist si homosexual. Altfel de ce ar fi insotit peste tot de de un individ care sta mereu in preajma lui, chiar si atunci cind merge pe teren, vestimentatia acestuia fiindu-i de fiecare data in nuante de roz si imprimeuri florare! Gesturile, machiajul, mersul, intr-un cuvant efeminat, arata ca este homosexual, iar cei din jurul lui Oprescu si-au pus intrebarea, de ce este permanent cu Oprescu?. Iar la PC se mai spune ca i-ar fi facut un loc ", continua textul.

Integral pe Tolo.ro.