"Nu aveam aer. Ne-am lasat pe jos. Am un prieten care este ars pe spate, sper sa scape. Mirosea a carne arsa. Ma cataram pe cadavre si incercam sa ies afara", a declarat un participant la concert pentru Romania TV. Un alt martor a descris cum s-a aprins incendiul. "A fost un foc de artificii si de la scantei a luat foc buretele de pe un stalp si in 30 de secunde s-a intins peste tot focul. Toti ne-am imbulzit catre iesire si a fost haos. Au fost cam 500 de spectatori", a declarat un alt martor pentru Digi 24, citeaza EVZ.ro.

Martor: Erau usile inchise, nu aveam aer. Lumea a intrat in panica, ne-am calcat in picioare. Cu aproape o ora inainte de miezul noptii clubul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul a luat foc si peretii antifonati cu burete. Practic oamenii au inceput sa arda de vii. 27 dintre ei nu au avut nicio sansa. Panica a pus stapanire pe cele aproape 200 de persoane care s-au napustit spre iesire. "Erau usile inchise, nu aveam aer. Lumea a intrat in panica, ne-am calcat in picioare", a povestit un barbat care a reusit sa se salveze, scrie gandul.info.

Raed Arafa: Majoritatea persoanelor nu au avut acte aed asupra lor. Seful SMURD, Raed Arafat, a anuntat ca numarul persoanelor care si-au pierdut viata in explozia din Clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 26, majoritatea neavand acte asupra lor, scrie Romania libera.

Potrivit medicului Bogdan Oprita, de la Spitalul Floreasca, intregul personal UPU a venit de acasa. La Floreasca au ajuns 56 de victime. "Acestea au necesitat stabilizare. Doua treimi din cazuri au fost deja rezolvate, din punct de vedere chirurgical. Opt persoane, intubate si ventilate, au fost trimise la alte spitale din Capitala¬, a declarat Oprita. Potrivit lui Raed Arafat, aceeasi mobilizare a fost si la alte spitale: "Am fost la Universitar, si acolo a fost alertat tot personalul. La Spitalul de Arsi au venit si medici din alte spitale sa dea o mana de ajutor. In spitale sunt acum aproximativ 155 de persoane, o parte ar putea sa plece acasa, au leziuni minore. Cei mai multi vor ramane internati", scrie Adevarul.ro.

Patronul clubului este audiat la politie. Acesta va trebui sa ii lamureasca pe anchetatori cum a fost organizat focul de artificii. Aceasta, in conditiile in care politistii spun ca a fost un incendiu extrem de violent, iar clubul avea o singura iesire, scrie digi24.ro.