Incendiu in Clubul Colectiv. Dr. Letitia Coriu: "Pentru ca nu aveau acte notam ranitii cu cifre pe picioare" Medicul anestezist Letitia Coriu (47 de ani) de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti era de garda in momentul in care tinerii arsi in incendiul de la clubul Colectiv au inceput sa fie adusi, rand pe rand, de ambulante si autospeciale SMURD. A coborat impreuna cu medicul specialist, cei trei rezidenti si asistentele de pe sectie, la Unitatea de Primiri Urgente, unde incepeau sa vina din ce in ce mai multi medici, voluntar, de acasa, dupa ce s-a activat Codul Rosu in spital. Si medicul urgentist Silvia Nica (41 de ani), din acelasi spital, s-a urcat in masina si a venit la datorie de indata ce a primit un telefon in care a fost anuntata ca a fost un accident colectiv in plin centru al Capitalei, integral pe Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

"18.000 de biserici, 425 de spitale, si stam si ne uitam la fratii nostri cum mor pe trotuare". In mars pentru Colectiv "Vrem spitale, nu catedrale". Este doar unul dintre mesajele afisate duminica de oamenii care au marsaluit in tacere pe strazile din centrul Bucurestiului. Peste flori si lumanari, domneste linistea asurzitoare a indignarii. In urma celor 30 ramane o realitate care-ti ingheata sangele-n vene: o tara in care numarul spitalelor este mult depasit de cel al bisericilor si catedralelor, o Romanie in care se ridica mall dupa mall si din care pleaca anual mii de medici. Pentru un salariu mai bun, pentru conditii umane, pentru demnitate. O tara in care unii inca prefera sa se roage in loc sa doneze sange, in care oamenii arunca vina in spatele mortului pentru ca s-a nimerit ca o tragedie sa aiba loc in seara de Halloween, la concertul unei trupe care canta melodia The Day We Die, scrie Gandul.

Ce le-au facut hotii de buzunare victimelor de la clubul Colectiv Multi dintre prietenii si cunoscutii sai au pierit in nenorocirea de la clubul Colectiv. Paul Voicu, prieten al muzicienilor aflati in acele clipe dramatice pe scena, ar fi trebuit sa se afle in apropiere, dar a scapat cu viata gratie unei beri si unui amic inspirat. A ajuns la cateva minute de la producerea dezastrului iar ce a vazut la fata locului l-a marcat pe viata. Relateaza o scena aproape ireala: victimele erau buzunarite de mai multi indivizi. "Incercau sa buzunareasca victimele sub pretexul ca sunt prietenii lor" , scrie Paul Voicu intr-un comentariu pe pagina sa de Facebook, adaugand ca, din cate a remarcat, in cele din urma, hotii de buzunare ar fi fost luati/indepartati de politisti de la fata locului, informeaza EVZ.

Rusia a creat zone impenetrabile pentru NATO Obiectivul declarat de Moscova al interventiei militare in Siria este de a lupta contra Statului Islamic dar comandantul suprem al fortelor NATO, generalul Philip Breedlove, estimeaza ca noua prezenta a Rusiei priveste primele piese ale unui nivel complex al sistemului defensiv desfasurat in SUA si blocarea operatiunilor coalitiei internationale in regiune. Potrivit Washington Post, comandantul militar al NATO a recunoscut public ca, in Siria, Rusia a creat o zona de excluziune aeriana impenetrabila pentru toate mijloacele NATO (Anti-acces/Area Denial - A2/AD bubble). Zona de excluziune dispune de moijloace de ultima generatie, AA, navale, in estul Mediteranei (S-300 P M2) si terestre (Pantsir-SI) si cuprinde 30% din teritoriul sirian, in jurul guvernoratului din Lattaquia, unde se afla baza aeriana rusa din Hmeymin, anunta Romania Libera.

Premiera in Romania: multinationala acuzata de coruptie. Cine este Veolia, compania-mama a Apa Nova Compania Apa Nova Bucuresti a fost pusa sub acuzare pentru evaziune fiscala, spalare de bani, mita, cumparare de influenta si interceptari ilegale. Masura a fost luata dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pentru aceste infractiuni si fata de mai multi fosti si actuali directori ai companiei. Este vorba de Bruno Roche (director general, perioada octombrie 2008 - septembrie 2013), Laurent Lalague (director general, perioada septembrie 2013 - iunie 2015), Lavinia Saniuta (director general din iunie 2015) si Giovana Soare (director general adjunct din 2014 ). Apa Nova face parte din Grupul de firme Veolia Franta si este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare a municipiului Bucuresti pe o perioada de 25 ani, incepand cu anul 2000. Veolia controleaza 73,69% din actiunile Apa Nova, Primaria Bucuresti detine 16,31% din titluri, iar un pachet de 10% apartine salariatilor prin intermediul unei asociatii, anunta Adevarul.

Comentariile romanilor suparati pe Halloween iti arata ca inca traim in comunism Proba de prostie 1: Mai exista unii care cred ca, in noaptea de Halloween, satanistii jertfesc copii in locuri intunecoase Refrenul asta stupid nu e neaparat nou, se repeta an dupa an. Probabil c-ai mai auzit: Halloween e, de fapt, o sarbatoare satanista, oculta, a vrajitorilor si dracilor, poate chiar si masonica, cine stie? Plictisitor e ca povestioarele astea devin din ce in ce mai lungi de la un an la altul. Probabil pentru ca cei carora li se adreseaza sunt mai usor de impresionat daca vad un carnat de text, prin care se strecoara de cateva ori cuvinte ca "satanism", "demon", "pagan" etc. Sigur, pare fantastic sa crezi asa ceva, dar exista adepti ai acestei mici teorii. Pana la urma, daca scrie intr-un colt de internet, trebuie sa fie adevarat, nu?. Integral pe Vice.com.

Fantoma respectului pentru viata "Intreaga societate, tineri si varstnici, avem nevoie sa invatam din nou respectul pentru viata si pentru cei de alaturi. Fiecare viata este fara pret, iar compasiunea este puntea dintre sufletele noastre". Intr-o constitutie ideala a Romaniei, mesajul transmis de MS Regele Mihai dupa tragedia petrecuta intr-un asa-zis club bucurestean, in care au pierit, arsi de vii, calcati in picioare sau sufocati, zeci de tineri - ar trebui sa fie piatra de temelie, nu o piatra de moara. Din nefericire, respectul pentru viata umbla schiop prin scolile si institutiile publice romanesti, unde aproape ca nu-i bagat deloc in seama. Alteori, in incercarea de a se face auzit, cade literalmente in gropi imense si nesemnalizate, sau pur si simplu arde de viu intr-un club improvizat, laolalta cu zeci de tineri ai unei tari europene, fiindca nimeni nu se impiedica de autorizatii, expertize tehnice si alte chichite, scrie Deutsche Welle.