Victor Ponta a demisionat. Ce politicieni romani continua sa sfideze strada. Declaratii aberante. Politicienii si consilierii acestora dau, uneori, declaratii total neinspirate, care fie sunt pline de umor, fie nemultumesc electoratul in momentul in care oamenii se simt jigniti de persoanele care fac afirmatii lipsite de un minim bun simt. Pe lista celor care au avut o data sau in repetate randuri afirmatii nepotrivite se afla politicieni din toate partidele, dar si consilieri ai liderilor politici. Liberalul MIhaita Calimente , secretar al Comisiei parlamentare de Control a SIE, a avut miercuri dimineata o afirmatie total neinspirata referitoare la ceea ce vor cetatenii romani care au iesit in strada marti seara. Intrebat in cadrul unei emisiuni a Romania TV daca liberalii vor fi acceptati la guvernare, in conditiile in care oamenii cer plecarea intregii clasei politice, deputatul PNL a raspuns: "Daca poporul nu ne vrea pe noi, sa ii voteze pe bulgari", scrieAdevarul.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Cluburile Janis din Cluj au ars de trei ori in cinci ani. Autoritatile au ridicat neputincioase din umeri. "Taifunul" controalelor care se va abate asupra proprietarilor de cluburi in perioada imediat va lovi in plin in localurile unde in decursul timpului au fost sesizate grave nereguli. In Cluj Napoca, in cativa ani, au existat trei incendii mari la cluburi patronate de aceiasi patroni, care si in prezent se ocupa cu acelasi gen de activitate. Primul incendiu, soldat cu pagube materiale de aproximativ 250.000 de lei s-a petrecut in noaptea de 4 spre 5 mai 2009. Clubul "My way", patronat de Adrian Munteanu si Florin Opris a ars aproape complet, cauza producerii incendiului fiind un scurt circuit. La momentul respectiv clubul era frecventat de sute de tineri dar spre norocul acestora, incendiu s-a produs spre dimineata cand in local nu mai era aproape nimeni. "Motivul incendiului a fost aprinderea instalatiei de climatizare-ventilatie, situat in exteriorul cladirii, in curtea imobilului", au comentat atunci cei doi patroni. De mentionat ca Adrian Munteanu a fost inchis la Gherla, unde a ispasit trei ani de inchisoare pentru inselaciune, anuntaEVZ.

Summit la Bucuresti: Consens est-european in privinta relatiei NATO cu Rusia. Liderii statelor din Europa Centrala si de Est au lansat ieri de la Bucuresti o provocare la adresa aliatilor din vestul Europei, afisand o pozitie unitara fata de agresiunea rusa in Ucraina si de caracterul amenintator al actiunilor Rusiei pentru securitatea europeana a intregului continent, si cerand intarirea cooperarii transatlantice si un angajament sporit din partea Aliantei pentru apararea flancului estic. Mesajul transmis de la Bucuresti vine in conditiile in care, cel putin la nivelul Uniunii Europene, se vorbeste despre normalizarea relatiilor cu Rusia si de accelerarea planurilor privind realizarea apararii comune. Este un succes remarcabil in sine faptul ca liderii Noii Europe declara, intr-un document oficial, ca "actiunile agresive ale Rusiei in Ucraina, inclusiv anexarea ilegala si ilegitima a Crimeii, sprijinul acordat separatistilor din Ucraina, precum si activitatile militare ale Rusiei desfasurate in vecinatatea noastra, submineaza arhitectura de securitate europeana". Este pentru prima oara cand se adopta o astfel de pozitie comuna in conditiile in care anul trecut, presedintele ceh, Milos Zeman, prim-ministrul slovac, Robert Fico, sau cel ungar, Viktor Orban, declarau pe aceeasi voce ca sanctiunile europene impotriva Rusiei sunt un nonsens, informeazaRomania Libera.

Primarul care a fost prins in flagrant luand mita la doar o zi dupa ce toata Romania s-a revoltat impotriva coruptiei. Primarul localitatii Bran, Gheorghe Hermenean, a fost prins miercuri, in flagrant, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov. Acesta a primit de la reprezentantul legal al unei societati comerciale cu care primaria s-a aflat in relatii contractuale suma de 5.000 de lei pretinsa anterior, se arata intr-un comunicat transmis miercuri seara Agerpres, de catre purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, prim procuror Mihaela Alina Popescu. Suma reprezinta un procent de aproximativ 10% din valoarea unui contract de prestari servicii de amplasare a instalatiilor ornamentale in comuna Bran, cu ocazia sarbatorilor de iarna. Procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpat, relativ la savarsirea infractiunii de "luare de mita", fata de acesta fiind dispusa luarea masurii retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi formulata propunerea de arestare preventiva ce va fi trimisa spre solutionare judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Brasov, scrieStirileProtv.ro.

Reactii la Berlin, in urma demisiei lui Victor Ponta: "O consecinta necesara si inevitabila." Declaratiile deputatului CDU Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul German, si a deputatului CSU Bernd Fabritius, vice-presedintele grupului parlamentar germano-roman. Declaratia presedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul German, Gunther Krichbaum, cu privire la demisia de astazi a Premierului Victor Ponta: Am luat cunostinta cu respect de demisia Prim-ministrului Victor Ponta. In acelasi timp mi-as fi dorit ca acest pas sa fi fost facut inca in septembrie, la momentul trimiterii sale in judecata. Astazi, avand in vedere tragicul incendiu petrecut vinerea trecuta, demisia premierului a devenit o consecinta necesara si inevitabila. In cazul clubului Colectiv, masurile de siguranta prevazute de lege au fost incalcate in mod flagrant. Exista suspiciuni serioase ca acest lucru a fost posibil doar din cauza unei raspandiri generalizate a coruptiei. Integral peDeutesche Welle.

Politia Rutiera, argatii lui Oprea. 50 de politisti i-au "fluidizat" traficul catre saloane de cosmetica, restaurante sau hoteluri. Ministrul de Interne ar putea fi cercetat pentru abuz in serviciu, fapta pedepsita chiar si cu 9 ani de inchisoare. Asta dupa ce ar fi folosit ilegal angajatii Politiei. Procurorii care anchetau moartea agentului care a cazut cu motocicleta in groapa, in timp ce facea parte din coloana oficiala a ministrului, au strans atatea dovezi in acest sens incat au fost nevoiti sa decline dosarul la Parchetul General. Dosarul in care este anchetata moartea politistului Bogdan Gigina, care si-a pierdut viata in timp ce facea parte din coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea, a fost preluat miercuri de Parchetul General. Asta pentru ca procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti au descoperit in timpul anchetei ca exista multe dovezi care arata ca Oprea ar fi abuzat de coloana oficiala atat in momentul accidentului, cat si in alte cateva sute de dati. "In ordonanta de declinare s-a retinut ca in cauza se impune efectuarea de cercetari si sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire si folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne si declinarea competentei in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat beneficiarul deplasarilor in cauza a fost ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea", arata miercuri un comunicat al Parchetului General, informeazaAdevarul.