Deputatul PSD Cristian Resmerita este acuzat ca ar fi lovit protestatar, joi seara, la protestele organizate in Lupeni, Valea Jiului, scrie cotidianul local Avantul Liber, care noteaza ca tatal tanarului parlamentar social-democrat este primarul orasului.

Potrivit sursei citate, deputatul PSD s-ar fi enervat dupa ce tinerii s-au oprit in dreptul vilei sale si au scandat "Iesi afara, javra ordinara" si "Demisia".

"Parlamentarul a iesit la ei si s-a apucat sa traga de manifestanti amenintandu-i ca-i va 'termina', sustin tinerii. Un tanar aflat si el in grupul de manifestanti a filmat incidentul, iar in imagini se vede inversunarea deputatului care este tinut de jandarmi dupa ce vrea sa ajunga la manifestanti. Nu apare insa incidentul reclamat de tineri, respectiv momentul in care deputatul ar fi lovit protestatarul", scrie Avantul Liber.

Resmerita este la al doilea mandat de deputat si a fost declarat incompatibil de catre ANI, dupa ce si-ar fi angajat fratele la cabinetul sau parlamentar.

Tatal sau, primarul Cornel Resmerita, este la al patrulea mandat consecutiv si este cercetat pentru fapte de coruptie de procurorii DNA, alaturi de Elena Udrea, in dosarul "Gala Bute".

Care este versiunea deputatului, potrivit Stiri pe surse:

"In data de 05.11.2015, incepand cu orele 18,00, in municipiul Lupeni a avut loc o actiune comemorativa privind evenimentele tragice din Bucuresti. Am participat la aceasta actiune pret de o ora, comportamentul tinerilor fiind ireprosabil.

In jurul orei 19,00, tinerii au plecat spre Primaria Lupeni scandand diverse lozinci.

In jurul orei 20,20 m-am deplasat impreuna cu fratele meu inspre casa parintilor mei in mod intaplator. Atat masina mea cat si a fratelui meu au fost oprite de manifestantii care se aflau in apropierea casei parintilor mei si am fost nevoiti sa sa coboram din masini. S-a incercat chiar o agresiune la adresa noastra, dar situatia a fost aplanata de Politie si Jandarmerie care se aflau in zona, am discutat cu oamenii, dar datorita numarului mare (aprox. 100 persoane) care se aflau acolo, nu am putut sa ma inteleg cu ei.

Impreuna cu fratele meu am plecat inspre sediul Politiei din Lupeni unde am depus o plangere atat impotriva celor care ne-au agresat , cat si impotriva catorva provocatori pe care i-am recunoscut.

Acestea sunt faptele care s-au petrecut in aceasta seara . Regret ca tinerii care au participat la aceasta actiune erau copii cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, care au fost manipulati de cateva persoane".