Pentagonul, pregatit pentru un conflict armat cu Rusia? Potrivit Foreign Policy, pentru prima oara dupa prabusirea Uniunii Sovietice, Departamentul american al Apararii examineaza si pregateste planuri de urgenta pentru un posibil conflict armat cu Rusia. Pentagonul genereaza planuri de urgenta incontinuu, planifica toate scenariile posibile, apoi planurile sunt clasate si se lucreaza in functie de prioritati. Dupa 1991, militarii prevad cum sa faca fata unei agresiuni ruse si potrivit unor responsabili actuali si mai vechi din serviciul statului si al Apararii, Pentagonul a scos din sertare aceste planuri si le reevalueaza, le aduc la zi pentru a reflecta noua perioada post-anexarii Crimeii, realitate politica in care Rusia nu mai este un partener potential, ci o amenintare posibila, potrivitRomania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

DW: Manipulatorii de Soros si Iohannis. Ce vrea Traian Basescu? Are dreptate sa-l atace pe ambasadorul american? Dar insii care l-au huiduit ieri pe presedinte? Ei cine sunt si ce hram poarta? Romania e la rascruce de drumuri. Inlaturarea cu ajutorul strazii a unui guvern n-avea cum sa nu se lase cu oarecare instabilitate. Ajutate de politicieni iresponsabili, fortele loiale sistemului ticalosit incearca s-o amplifice si sa profite de haos spre a compromite drumul spre acel stat de drept autentic cerut tarii de agenda anticoruptie a Revolutiei Colectiv. Iata sensul profund al scandarilor din piata, al stropselilor ce ne manjesc ecranele televizoarelor, al ororilor toxice raspandite pe net de conspirationisti, dacopati, antiamericani si antidemocrati. Caci inca nu s-au racit trupurile celor cazuti victima politicianismului dambovitean dezlantuit si s-au itit in forta, in strada, in piata manipulatorii extremisti, sirenele, nasii, finii, corbii si hienele diverselor Romanii totalitare, nepotiste, postcomuniste, scrieDeutsche Welle.

Terenuri agricole romanesti, furate, au ajuns in proprietatea Rabobank.Fonduri de pensii americane si olandeze profita de pe urma taranilor romani care-si vand fara sa stie sau fara voia lor terenurile agricole uneia dintre cele mai mari banci din lume. Unele vanzari s-a facut fie fortat, fie prin intermediari cunoscuti ca infractori, sau cu directa contributie a unor primari, potrivit newsar.ro.O investigatie a Centrului Roman pentru Jurnalism de Investigatie (CRJI) si a De Correspondent din Olanda a scos la iveala faptul ca in cel putin 11 cazuri terenurile agricole cumparate de fondul de investitii fac acum obiectul anchetelor procurorilor anticoruptie, avand in vedere acuzatiile de fals si inselaciune.

Profesori de Religie despre tragedia de la Colectiv: "Prin ascultarea muzicii rock intri sub actiunea duhurilor necurate". Elevii din mai multe scoli din Capitala au aflat la ora de Religie ca victimele teribilului incendiu de la clubul Colectiv si-au meritat soarta, deoarece frecventau cluburi si ascultau muzica rock. Pentru a fi mai convingator, profesorul de Religie Ioan Iscu, de la Colegiul ￯AD Xenopol￯, a distribuit elevilor inclusiv niste texte care sustineau ca muzica rock este satanica si ca scopul ei este acela de a-i indeparta de religie pe bunii crestini. "Vom incerca lamurirea unor aspecte mai putin cunoscute ale muzicii rock, din dorinta de a preveni, in special pe tineri de efectele negative, deosebit de periculoase ale ascultarii muzicii rock", incepe unul din texte, intitulat "Muzica rock in viata tinerilor", potrivitAdevarul.

Controversele din jurul antidotului impotriva intoxicatiilor cu fum. Medicamentul NU este in dotarea standard a spitalelor. In urma tragediei din Colectiv, in care si-au pierdut viata 45 de persoane, Romania a descoperit ca spitalele sau ambulantele noastre NU au in dotarea standard un antidot impotriva intoxicatiilor cu fum.Medicamentul ar fi fost de mare ajutor tinerilor scapati cu viata din club. Cei de la Unifarm au cerut o donatie de la firma producatoare si au primit abia duminica 20 de cutii de Cyanokit. Prof. dr. Ioan Lascar, chirurg plastician Floreasca: "Acest cocteil nemaiintalnit pana in prezent genereaza un anumit grad de impredictabilitate in ceea ce priveste evaluare evolutiei pacientilor, trebuie sa fim atenti si concentrati pe evolutia zilnica.", potrivitStirileprotv.ro.

Noaptea ingerilor. Autopsierea a 18 cadavre confirma experimentul facut de grupul condus de Ecaterina Andronescu. Au murit otraviti! Tinerii din Clubul Colectiv nu au avut nicio sansa. Ei au murit intoxicati cu monoxid de carbon si acid cianhidric. La cateva zile de la tragedie, Ecaterina Andronescu a facut la Politehnica Bucuresti un experiment care a relevat aceeasi combinatie ucigatoare. Pompierii care au verificat clubul, dar nu l-au inchis, au fost retinuti pentru 24 de ore. Patronii asteapta astazi decizia finala a judecatorilor, potrivitEVZ.ro.

Andrei Plesu, despre greselile facute de Patriarhie si BOR in aceste zile: "Despre smerenie si suris". In contextul tragediei de la clubul "Colectiv", a trebuit sa constat ca "Biserica" (in acceptiunea ei "institutionala") a comis grave greseli strategice, de natura sa ii fisureze competenta duhovniceasca si prestigiul. N-o spun ca unul care vrea sa loveasca in ea. O spun ca unul care si-ar dori sa n-o mai vada aplicindu-si singura lovituri, stricindu-si singura portretul, oferind pe tava argumente celor care, dintr-un motiv sau altul, o dusmanesc. Prima greseala: a ratat momentul fierbinte al catastrofei. Trebuia sa fie deindata la fata locului prin reprezentantii ei de seama, nu sa recupereze cu o stingheritoare intirziere virtutea "prezentei". (Nicolae Seinhardt: "... ma astept ca Biserica sa nu se amestece unde nu-i sade bine a interveni si sa pastreze cu sfintenie cele duhovnicesti spre intarirea noastra. Totodata, contradictoriu si paradoxal, n-o vreau nici oarba si nepasatoare la pasurile credinciosilor si la complicatiile existentei". Altfel spus, daca, de pilda, Biserica se amesteca, "neinvitata", in campania electorala, daca accepta sa-l flancheze pe dl. Mazare pe la cite o chermeza politica, ar fi de sperat sa se arate, fara invitatie speciala, si in spatiul unei aprige suferinte omenesti, scrie Andrei Plesu in editorialul sau din ziarulAdevarul.