Bezna mintii. Pilde dintr-un manual auxiliar de Religie: Desfranata cu 3 copii pe care au mancat-o viermii de vie dupa ce i-a putrezit carnea Este vorba de auxiliarul pentru ora de Religie de la clasa a IX-a, de la editura Sf. Mina, aceeasi editura care a scos si controversatul manual in care era exemplificat intr-o poza cum daca minti si faci rele, atunci vei fi calcat de masina. Concret, la capitolul Muzica in viata tinerilor din auxiliar scrie ca muzica moderna ii invata pe tineri numai lucruri rele, cum ar fi sexul. "Din pacate, muzica contemporana nu-l mai elibereaza pe tanar din legaturile trupesti, ci dimpotriva, il leaga de ele. Drept exemplu despre ceea ce poate face muzica din om, avem America anilor '60, cand are loc o adevarata revelatie a drogurilor, a sexului si anticrestinismului. Acestea l-au determinat pe celebrul John Lennon pana la a exclama: Crestinismul e pe moarte, se topeste", scrie Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

ISU a inchis primul club dupa tragedia de la Colectiv Ca urmare a controalelor efectuate in perioada 5-12 noiembrie, astazi a fost inchis un club din Bucuresti pentru deficiente de la normele de aparare impotriva incendiilor, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), care a demarat ample controale in intreaga tara ca urmare a tragediei din Club Colectiv. Este vorba despre Club Princess, unul din cele mai aglomerate cluburi din Capitala. Dupa incendiul din Club Colectiv, in care pana acum si-au pierdut viata 54 de persoane, autoritatile au luat o serie de masuri legislative privind autorizarea unitatilor publice si nu numai, una din acestea fiind posibilitatea inchiderii lor de catre ISU daca nu respecta anumite prevederi, anunta Gandul.

Evaziune in localurile de lux. Patronii cluburilor si restaurantelor de fite din Bucuresti spalau bani de un deceniu, inseland casa de marcat Mai multi oameni de afaceri, proprietarii unor restaurante si cluburi de lux din Bucuresti au folosit un program informatic prin care tineau o dubla evidenta a incasarilor si a cheltuielilor in afaceri. Programul de calculator a fost cumparat de la o firma din Constanta. Dupa 43 de perchezitii ale procurorilor DIICOT, administratorii firmei, SC Solution Center din Constanta, Cristian Cucoana si Mihail Morosan, urmeaza sa fie adusi la audieri. Potrivit unor surse judiciare, pana in acest moment sunt 14 suspecti audiati sub acuzatiile de constituire de grup infractional organizat si spalare de bani. Prejudiciul in aceasta faza incipienta a anchetei a fost stabilit la 500 de mii de euro. "Capul" grupului este considerat Tudor Mihai Constantinescu, asociat la Choco Ateneu, informeaza EVZ.

Bombele cu ceas din centrul Capitalei Din cele 677 de imobile incadrate in primele doua clase de risc seismic, doar 41 au fost consolidate in ultimul an. Peste 93% dintre cladirile din Bucuresti incluse in lista celor care risca sa se prabuseasca la primul cutremur major ar putea fi mult mai afectate decat estimeaza autoritatile, deoarece expertizele tehnice prin care s-a stabilit gradul lor de uzura au fost realizate in urma cu peste 15 ani. Astfel, din cele peste 2.500 de imobile inventariate de Primaria Capitalei, doar in cazul a 166 evaluarea stabilitatii lor a fost efectuata dupa anul 2000. In ultimii doi ani, doar expertizele a sase blocuri vechi din Bucuresti au fost aduse la zi de catre proprietari, scrie Romania Libera.

Sustinatorii violatorilor din Vaslui se arata revoltati de majorarea pedepselor: "Doar n-au omorat pe cineva!" Condamnarea celor 7 violatori din Vaslui a impartit din nou comunitatea in doua tabere. Sustinatorii celor sapte tineri din Valeni sunt de parere ca pedepsele aplicate acestora sunt prea mari, ca "doar nu au omorat pe cineva", iar tatal unuia dintre inculpati a apreciat sentinta definitiva ca fiind "un genocid". Cel mai vehement contestatar al majorarii pedepselor a fost tatal inculpatului Silviu Burada, cel care a primit si cea mai aspra condamnare - 10 ani de inchisoare, dupa ce, initial, Judecatoria Vaslui il condamnase la 8 ani si 4 luni. La iesirea din sala de judecata, Ioan Burada, singurul dintre parintii inculpatilor care a asistat la pronuntarea sentintei, a comentat in termeni duri hotararea magistratilor ieseni, anunta Adevarul.

In culisele luptei: Am petrecut o luna cu al Nusra-al Qaeda in Siria Regizorul VICE News, Medyan Dairieh, a obtinut acces exclusiv la o ramura siriana a al Qaeda, al Nusra, o grupare jihadista care lupta impotriva trupelor presedintelui Bashar al-Assad si Statul Islamic(IS). Dupa ce a petrecut peste o luna cu al Nusra si a explorat teritoriul lor in continua crestere, Dairieh s-a intalnit cu cei mai importanti membri ai organizatiei, care isi dezvaluie identitatea pe ecrane pentru prima data ca sa vorbeasca despre doctrina lor militara. Al Nusra, care a jurat alianta fata de al Qaeda acum doi ani si creste acum ca o forta puternica rivala IS in Siria, a ocupat cateva orase strategice in nord-vestul provinciei Idlib. In timp ce ofera apa, curent electric si mancare populatiei, o scoala condusa de al Nusra ii invata pe baieti sa devina urmatoarea generatie a al Qaeda si ii pregateste pentru jihad, integral pe Vice.com.

Respect major pentru personalul medical din Romania Bernd Fabritius, deputat CSU originar din Romania, presedintele Federatiei Mondiale a Sasilor Transilvaneni, a vorbit in exclusivitate pentru DW despre sprijinul german acordat victimelor catastrofei de la clubul Colectiv. "Am constatat ca personalul medical din Romania a realizat aproape imposibilul in aceasta situatie de maxima urgenta. Este un lucru demn de toata lauda. Munca lor este insa ingreunata de faptul ca sistemul de sanatate romanesc este cronic subfinantat si sufera si de pe urma lipsei de personal. Multi medici si alti lucratori sanitari calificati si-au gasit locuri de munca in alte tari inca inainte de anularea restrictiilor pe piata muncii in UE pentru romani. i au dorit sa-si imbunatateasca situatia financiara emigrand in tari mai prospere iar Germania a profitat de pe urma acestui fenomen. Ar fi corect acum ca Romania sa primeasca ajutor de la noi in aceasta situatie de urgenta", scrie Deutsche Welle.