Presedintele bulgar: Rusia a inceput RAZBOIUL HIBRID in Balcani. Cine urmeaza. Presedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, considera ca Rusia a inceput un razboi hibrid asupra tarilor din Balcani, iar Bulgaria resimte deja efectele acestuia. Scopul acestor actiuni ale Rusiei este "destabilizarea intregii Europei", a avertizat presedintele Plevneliev, citat de agentia Novinite. Liderul de la Sofia a subliniat ca Bulgaria este deja o tinta a actiunilor de razboi hibrid. Concret, Rusia a lansat atacuri cibernetice masive asupra unor institutii de stat din Bulgaria si a violat spatiul aerian al Bulgariei, afirma presedintele Plevneliev, scrie Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

Un roman voluntar la Crucea Rosie, erou la Bataclan. Gestul curajos pe care l-a facut a salvat viata a zeci de persoane. Printre cei 1500 de spectatori prezenti la concertul de vineri din sala Bataclan s-a aflat si Florin. Un roman cu suflet mare. Si asta o spun raspicat faptele lui. Eroul din umbra a salvat zeci de oameni sa iasa din Sala Bataclan. A tinut una dintre usile salii deschise pentru ca oamenii - speriati de gloantele ce nu mai conteneau - sa poata sa iasa din locul masacrului. Povestea lui este spusa pe Facebook de o alta romanca stabilita in Paris. El, modest, e multumit sa stie ca a fost de ajutor. `'Dragi prieteni, vreau sa aduc un omagiu din toata inima mea, unui tanar erou, a carui reactie rapida, eficace si mai ales foarte foarte curajoasa, a permis evacuarea a zeci de persoane din Bataclan, un tanar roman, voluntar la Crucea Rosie. El este in stare de soc si nu a vrut sa fie cunoscut. Sunt mandra ca am lucrat cu tine, Florin!" , potrivit Stirile ProTV.

Deutsche Welle: Pretul terorismului. Pe langa suferinta, atentatele de la Paris au si consecinte economice. Mai ales turismul si comertul ar putea fi sectoarele cele mai afectate. Cu peste 80 de milioane de turisti anual, Franta este una dintre cele mai iubite destinatii de calatorie la nivel mondial. Turismul reprezinta aproximativ 7% din performanta economica a tarii. Primele indicii ca spaima i-ar putea determina pe turisti sa evite Parisul sau Franta in general se reflecta in cotarea la bursa a companiei aeriene Air France si a marilor lanturi hoteliere ca Accor, ale caror actiuni au scazut puternic la inceputul saptamanii. "Acum fiecare sta pe ganduri daca sa mai viziteze Parisul sau nu. Multi nu se vor mai duce", afirma analistul economic Friedrich Schneider de la Universitatea din Linz. "Scaderea temporara a turismului ar putea provoca pierderi de mai multe sute de milioane de euro", adauga expertul, potrivit Deutsche Welle.

De-a baba oarba cu Justitia. De ce a schimbat premierul Ciolos trei candidati pentru Ministerul Justitiei in 12 ore. Potrivit unor surse politice, premierul Dacian Ciolos a sunat-o pe Raluca Pruna in jur de ora 9.00 si a convins-o sa preia ministerul Justitiei dupa o discutie de 30 de minute. La audieri, Pruna s-a lovit si ea de Serban Nicolae. "Care este conceptia dvs. despre raportul MCV, o rusine nationala dupa parerea mea?", a intrebat Nicolae. "Nu sunt eu in masura sa raspund cu privire la observatiile critice dintr-un raport tehnic", a raspuns Pruna. Desi e functionar european de multi ani, noul ministru al Justitiei a primit critici pentru modul in care si-a redactat CV-ul, potrivit Adevarul.

Filiera taranista din regimul Ciolos- Iohannis. Din noul Executiv fac parte si cativa fosti lideri taranisti. Prieteni vechi, ei s-au sprijinit reciproc pentru a reveni in viata publica. Placa turnanta este Constantin Dudu Ionescu, seful Oficiului de Informatii Integrate de la Cotroceni In Cabinetul Ciolos, taranistul cu cea mai importanta pozitie este Costin Borc, vicepremier si ministru al Economiei. El si-a inceput cariera politica alaturi de Corneliu Coposu, al carui asistent special a fost intre 1991 si 1994. PNTCD l-a sprijinit pe Borc sa ajunga, in 1997, la Universitatea din Wisconsin, una din cele mai bine cotate universitati din lume. El a obtinut aici un masterat, scrie EVZ.ro.

Normele stricte anti-incendiu ii irita pe patronii de localuri. In ultimele saptamani, angajatii ISU au luat la puricat toate restaurantele si cluburile, stabilind ca doar cateva au aviz de securitate impotriva incendiilor. Cei care nu sunt in ordine risca acum pana la 100.000 de lei amenda sau inchiderea pe loc a activitatii. Asa cum era de asteptat, au reactionat si patronatele hotelurilor si restaurantelor, dar si cele din turism. Acestea sustin ca de vina pentru aceasta situatie este durata prea mare de obtinere a avizelor si numarul mare al acestora. Patronii afirma ca termenul dat de ISU pentru intrarea in legalitate - 1 ianuarie 2016 - nu este unul realist si cer 6 luni de ragaz pentru a pune la punct documentele, scrie Adevarul.