Dan Sova da vina pe un mort care ar fi facut trafic de influenta pentru el. Demnitarul a spus ca un fost coleg de partid care i-ar fi intermediat contractele de asistenta juridica cu CET Govora. Sova afla astazi daca va fi retinut, dupa ce Comisia Juridica a dat aviz pozitiv la cererea DNA. Senatorul este acuzat ca a cerut si primit mita 10.000 de euro pe luna. In referatul cu propunerea de arestare preventiva transmis Senatului pentru aviz in vederea retinerii lui Dan Sova, procurorii DNA sustin ca politicianul trebuie retinut deoarece a facut trafic de influenta o perioada foarte indelungata, timp in care a exercitat functii de inalta demnitate publica, ce impuneau acestuia "respectarea ansamblului de valori si principii constitutionale". Din perspectiva lui Sova, singura infractiune de trafic de influenta in acest caz a fost "comisa de o alta persoana, fostul presedinte al Consiliului Judetean Valcea, domnul Calea Ion, actualmente decedat", se arata in documentul de la Senat, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Ce afaceri invartea "teroristul cu plus" din Covasna. Cat de periculoase erau substantele explozive confiscate de procurori. Beke Istvan Attila, unul dintre membri marcanti ai gruparii nationalist-extremiste Miscarea de Tineret 64 de Comitate, acuzat ca vroia sa puna o bomba in centrul orasului Targu Secuiesc, de Ziua Nationala, se ocupa cu tuningul auto si montarea de alarme in casele oamenilor. Pe site-ul firmei sale, Beke vorbeste cu emotie despre avantajele plusarii, ca parte a tuningului auto. Cand nu pune la cale atentate cu bomba, Beke Istvan Attila, unul dintre membri marcanti ai gruparii nationalist-extremiste Miscarea de Tineret 64 de Comitate (HVIM), are preocupari cat se poate de pacifiste. El este asociat al firmei BIA Electronic SRL, firma administrata de sotia sa, Beke Csilla, care are ca obiect de activitate lucrarile de instalatii electrice. Mai precis, BIA Electronic SRL se ocupa de montarea sistemelor de securitate (alarme pentru locuinte si masini) si de tuning auto, anuntaAdevarul.

Sorin Oprescu a fost externat de la Institutul "Marius Nasta". Ce se intampla in continuare cu fostul primar. Primarul suspendat al Capitalei Sorin Oprescu a fost externat, luni, de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", unde a fost operat la plamani, este in continuare in arest la domiciliu, dar pana pe 10 decembrie poate merge la spital fara sa mearga sa anunte la Politie. Sorin Oprescu a fost operat la plamani, vineri, de medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", unde a fost internat dupa ce a primit acordul instantei. Edilul este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie. El a fost externat vineri, dar, intrucat mai are de facut vizite la spital dupa operatie, a primit o derogare sa poata merge pana pe 10 decembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Politie. Sorin Oprescu a fost internat joi la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitala, edilul anuntand politistii care se ocupa de supravegherea sa judiciara unde poate fi gasit. Oprescu le-a comunicat pavilionul si salonul unde a fost internat, obligatie prevazuta in cadrul masurii arestului la domiciliu, informeazaGandul.

Sefa DNA, intr-un top al celor mai influenti europeni. Sefa Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a fost inclusa intr-un top al celor mai influenti europeni, prin activitatea pe care o desfasoara, realizat de Politico. Pe primul loc in randul celor mai influenti europeni, se numara premierul ungar Viktor Orban, care este urmat de politiciana daneza Margrethe Vestger si scotiana Nicola Sturgeon. Sefa DNA se afla pe locul 21. Jurnalistii de la Politico au inclus si o scurta biografie a lui Kovesi, in care au notat: Prima femeie procuror-general, Laura Codruta Kovesi, avea numai 33 de ani cand a fost numita in aceasta functie, in 2006. Sapte ani mai tarziu, a marcat o noua premiera, cand a fost numita in fruntea Directiei Nationale Anticoruptie, o institutie creata sa lupte cu coruptia la nivel inalt, in anii in care Romania se pregatea pentru aderarea la Uniunea Europeana.In mandatul ei, au fost anchetati pentru coruptie politicieni din toate partidele: fosta ministra Elena Udrea, fostul primar general al Bucurestiului Sorin Oprescu, fratele fostului presedinte Traian Basescu, care a fost arestat chiar in timpul mandatului lui Basescu, precum si premierul de atunci, Victor Ponta", scrieRomania Libera.

Transformarea centrului Capitalei, dupa ce legea care interzice activitatile in cladirile cu bulina rosie a intrat in vigoare. Luna decembrie a inceput cu vesti proaste pentru cei care au diverse afaceri in blocurile cu bulina rosie. In Bucuresti, de pilda, reprezentantii Primariei Capitalei impart de o saptamana somatii. Iar mesajul este clar: in 24 de ore spatiul trebuie inchis, indiferent daca este: club, bar, restaurant, magazin, sau agentie de turism. Asa se face ca in centrul orasului, in loc de vitrine frumos impodobite vezi acum rafturi goale si lacate pe usa. Unul cate unul magazinele de pe Calea Victoriei dispar. La parterul unui bloc cu bulina rosie, erau 4 magazine care functionau de ani de zile. Acum, toate sunt inchise, iar pe geamuri gasim somatiile de la primarie sau afise care anunta incetarea activitatii. Asa se face ca vanzatorii care lucrau aici s-au trezit peste noapte someri, anuntaStirileProtv.ro.

Ultima sansa a lui Ovidiu Tender de a scapa de pedeapsa se analizeaza anul viitor. Curtea de Apel Bucuresti a admis, in principiu, contestatia in anulare depusa de afaceristul Ovidiu Tender, condamnat la 12 ani si 7 luni inchisoare in dosarul devalizarii Rafo - Carom. Pe 21 ianuarie se va judeca contestatia in anulare formulata de Tender Ovidiu Lucian impotriva deciziei penale din 8 ianuarie 2015 cand se va lua o hotarare. Atunci vor fi citate si partile din dosar. Avocatii lui Tender au invocat incompatibilitatea unui magistrat ca motiv de contestatie in anulare. Decizia va fi analizata de judecatorii George Matei si Corneliu Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti. Potrivit portalului instantei de judecata, avocatii lui Tender au facut tot ce le-a stat in putinta sa amane procesul. In acest sens ei au formulat mai multe cereri de recuzare a magistratilor, solicitari care au fost respinse de instanta. In iunie 2015, Ovidiu Tender a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 12 ani si sapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani, decizia fiind definitiva. Instanta a mai decis condamnarea lui Toader Gaurean la noua ani si zece luni de inchisoare cu executare, informeazaEVZ.