Spitalul Militar din Bruxelles confirma oficial: toti pacientii de la Colectiv trimisi in Belgia, infectati cu bacterii. Ministerul Sanatatii a sustinut intr-o conferinta de presa, organizata ca reactie la dezvaluirile din Romania libera, ca la arsuri riscul de infectii este foarte mare. Prezent la conferinta, managerul Institutului de Boli Infectioase, dr. Adrian Streinu Cercel, a precizat ca de fapt medicii belgieni au sustinut ca pacientii din Colectiv erau colonizati cu anumite bacterii si nu erau infectati cu bacterii, fapt care ar fi "perfect normal". Conducerea Spitalului Militar din Belgia - Military Hospital Queen Astrid Bruxelles - a confirmat, intr-un raspuns oferit la o solicitare a Romaniei libere, ca toti cei opt pacienti pe care i-a preluat din Bucuresti au fost infectati cu bacterii intraspitalicesti, potrivit Romania libera.

ActualitateFoto: Colaj foto

De unde au arme si bani jihadistii din Statul Islamic. Doua societati internationale semnaleaza ca organizatia terorista Statul Islamic (SI) dispune de un arsenal important de arme si de diverse surse de finantare. Amnesty International explica de unde au arme jihadistii din cadrul SI, in timp ce centrul de reflectie IHS enumera principalele sase surse de venit ale acestora. IHS a identificat sase surse principale de finantare a Statului Islamic, si anume "productia si traficul de petrol si gaze, impozitarea activitatilor comerciale in teritoriul pe care il controleaza, confiscarea de terenuri si proprietati, traficul de droguri si antichitati, activitati infractionale cum ar fi jefuirea bancilor si rapirile pentru rascumparare, precum si intreprinderile publice". Organizatia terorista obtine aproape jumatate din venituri din taxe si 43% din traficul de petrol si gaze, scrie Adevarul.

Alegerile locale au regresat intr-un eticism elementar. Alegerile pentru primariile Capitalei ar trebui luate mai in serios de toate partidele. Nu e suficient sa ai candidat cu sanse, ar trebui sa existe candidati capabili sa schimbe vechile practici si sa initieze un stil cu totul nou de administrare. Din pacate legea electorala permite si chiar incurajeaza solutiile comode. Daca primarii vor fi alesi intr-un singur tur de scrutin, atunci dupa esecul lui Sorin Oprescu (si al PSD, inevitabil), PNL va castiga usor cu orice candidat care nu are un trecut incarcat, oricat ar fi el de sters. Dar nu ar fi o victorie de sarbatorit. Copresedinta PNL Alina Gorghiu a promis ca partidul pe care il conduce va propune pentru primaria Capitalei un candidat "cinstit si onest". Nu a spus cine va fi el, dar, daca acestea sunt principalele sale calitati, e prea putin, scrie Deutsche Welle.

Cati bani mai vrea BOR pentru Catedrala Mantuirii Neamului. "Nu putem avea, din nefericire, un spital in fiecare catun, avem insa cate o biserica". 40 de milioane de euro, de atat mai are nevoie Biserica Ortodoxa Romana pentrufinalizarea Catedralei Manturii Neamului, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, precizand ca acesti bani nu pot veni doar din donatii, pentru ca oamenii sunt prea saraci. El a precizat ca, din stiinta sa, costurile pentru constructia catedralei se ridica la 80 de milioane de euro si ca pana acum s-a cheltuit o suma egala, iar constructia se afla la jumatate. "Anul trecut, BOR a primit aproximativ 12 milioane euro din partea institutiilor statului", a mai adaugat Banescu, potrivit gandul.info.

Dan C. Mihailescu: "Mi-am asumat frivolitatea". De ce pleaca de la Pro TV "Omul care aduce cartea". Criticul literar Dan C. Mihailescu, care s-a identificat timp de 15 ani cu "Omul care aduce cartea", emisiunea culturala scoasa din grila ProTV de pe 1 ianuarie 2016, spune ca a resimtit dintotdeauna "orice idee de sponsorizare ca o imixtiune, ca o presiune, directa sau indirecta". Criticul, in varsta de 62 de ani, povesteste, intr-un interviu pentru "Adevarul", despre ce a insemnat aceasta emisiune pentru el: "Mi-am asumat cu frenezie frivolitatea, conditia riscanta de entertainer cultural, intr-o dulce si reciproca vampirizare cu cele mai diverse categorii de public".

De ce seamana BOR cu un serviciu secret. Autismul Patriarhului Daniel. O reactie mai abrupta a Guvernului, care anunta sistarea conductei de bani catre Biserica, genereaza, invariabil, o contrareactie agresiva a Patriarhului Daniel, care vine cu o solicitare imposibila - restituirea avererilor manastiresti de acum 150 de ani - moment in care filmul se taie, intrerupandu-se, astfel, orice fel de dialog intre cele doua autoritati. Din lasitate, ambii actori se pun de acord in mentinerea statu- quo-ului, iar tacerea institutionala se asterne peste tema. Nu este prima data cand asistam la astfel de rateuri comunicationale pe subiectul BOR. In cei opt ani de zile de la intronizare, Patriarhul Daniel a evitat orice fel de dezbatere publica pe teme care starnesc interes in societate, refuzand, din principiu, interviuri in mass-media sau dialoguri cu personalitati, scrie Romania libera.