Romanii vor putea plati online taxele si impozitele peste trei luni Taxele si impozitele vor putea fi platite cu cardul peste trei luni dupa ce Ministerul Finantelor Publice a semnat acordul de licentiere a Trezoreriei Statului pentru plati electronice cu carduri MasterCard si Maestro. Contribuabilii vor putea plati online toate tipurile de impozite si taxe atat la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, cat si la cele administrate de alte institutii publice. Si asta fara comisioane, informeaza Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

De ce ne trebuie istorie? Nu vreau sa dezbat despre mult trambitata veste ca s-ar elimina din programa scolara disciplina numita "Istoria romanilor" pentru ca in fapt aceasta disciplina a fost inlocuita cu cea numita sec "Istorie", de parca s-ar studia un lucru abstract precum matematicile avansate, ci nu ar fi vorba despre trecutul nostru. Dar cine sa mai dezbata si aceasta nuanta... Ceea ce am sa va spun este un rezumat al multiplelor experiente de viata privite din prisma atat a unui absolvent de facultate cu specializarea "istoria romanilor", cat si prin ochii unuia care a pregatit pentru Bacalaureat destui elevi de-a lungul timpului, scrie Adevarul.

Alerta medicala in Arges: alti 13 copii au ajuns la spital in stare grava Alerta medicala in judetul Arges: alti 13 bebelusi au ajuns, in cursul noptii in stare grava la spitalele din judet, medicii identificand, pana in acest moment, patru cazuri de rotavirus si patru de boala diareica acuta. Cinci copii se afla inca in investgatii. Potrivit unei informari a Prefecturii Arges, cele 13 cazuri se adauga altor 14 in care copiii au fost transferati si internati in spitalele din Bucuresti, prezentand boala diareica acuta (12) si infectie cu rotavirus (2), anunta Gandul.

Sefii principalelor institutii ale tarii, sub Cupola unei Academii "cu epoleti" Jurnalista de investigatii Emilia Sercan a postat pe pagina sa de Facebook o fotografie din 17 iunie de la Conferinta Academiei de Stiinte ale Securitatii Nationale. In imagine apar aproape toti conducatorii structurii de securitate din Romania, de la seful SRI, Eduard Hellvig, pana la ministrul de Interne de la acel moment, Gabriel Oprea. Jurnalista Emilia Sercan a identificat o parte din politicienii si generalii din fotografie, integral pe EVZ.

Caracatita financiara din spatele sefului demis al ANAF Premierul Dacian Ciolos l-a demis ieri pe presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Gelu Diaconu, au declarat surse guvernamentale, iar in locul sau a fost numit Daniel Diaconescu. Acesta din urma a fost sef al Directiei Finante din cadrul institutiei. De asemenea, Dacian Ciolos l-a demis si pe vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu. Gelu Diaconu era reprezentantul unor grupuri de interese politico-economice, fiind de-a lungul timpului apropiat de personaje precum Dan Radu Rusanu, Daniel Chitoiu, Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta sau Gabriel Oprea, scrie Romania Libera.

Ce-i lipseste lui Truica in arestul la domiciliul de 5 hectare: o biserica Unul dintre cei mai controversati afaceristi din Romania, Remus Truica, aflat in arest la domiciliu, a cerut judecatorilor sa-i permita ca duminica sa se duca la slujba religioasa. Ancheta in cazul sau, privind retrocedarea ilegala a unor domenii regale, s-ar putea extinde, potrivit unor surse judiciare. Remus Truica (46 de ani), fostul sef de cabinet al premierului Adrian Nastase, detine la Snagov cel mai mare si mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei. Este locul in care isi face arestul la domiciliu din 11 decembrie 2015. Milionarul are aici, intinse pe aproximativ 5 hectare, aproape tot ce si-ar putea dori un om obisnuit. Curtea domeniului arata ca un adevarat teren de golf, cu gazon englezesc tuns cu grija, scrie Adevarul.

A fost infiintata o larga "Alianta pentru solidaritate, toleranta si democratie" La Berlin a fost prezentata public a ampla initiativa civic-religioasa sub numele "Alianta pentru solidaritate, toleranta si democratie impotriva prejudecatilor, urii si violentei". Proclamatia ei: "Demnitatea umana este intangibila". Initiatoarea miscarii este Confederatia Sindicatelor Germane (DGB), care a infiintat aceasta alianta in urma cu cinci saptamani. Presedintele DGB Reiner Hoffmann si ceilalti noua semnatari ai apelului spera ca vor da astfel un exemplu la care vor adera si alti parteneri, in intreaga Germanie, scrie Deutsche Welle.