Surse guvernamentale au precizat pentru EurActiv.ro ca prim-ministrul este "iritat" din cauza scandalului Antena 3 si ca banuieste o capcana intinsa de Gelu Diaconu, scrie Euractiv.ro.

Premierul Dacian Ciolos este "iritat" din cauza scandalului iscat de notificarea posturilor grupului Intact in ideea evacuarii sediilor lor in termen de cinci zile, afirma, pentru EurActiv.ro, surse guvernamentale. Ciolos, spun aceleasi surse, a aflat din presa despre acest subiect, el nefiind consultat de Gelu Diaconu, fostul sef al ANAF, in legatura cu notificarea posturilor de televiziune.

Formal, ANAF nu are o obligatie de a se consulta nici cu premierul, nici cu Ministerul de Finante inainte de a emite o notificare. Insa, spun sursele guvernamentale consultate de EurActiv.ro, Ciolos banuieste ca Gelu Diaconu "i-a intins o capcana prin semnarea acestei notificari dupa tergiversarea punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti timp de un an si jumatate".

Dacian Ciolos va merge miercuri in fata Parlamentului, dupa ce Senatul l-a convocat de urgenta pentru a da explicatii in cazul notificarii ANAF. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spusese in plenul acestei camere ca gestul ANAF reprezinta "un grav atentat la adresa libertatii de exprimare".