Saptamana toxica a Antenei 3. Manipularile care au divizat Romania In dupa-amiaza zilei de luni, 15 februarie 2016, postul de televiziune Antena 3 a intrerupt brusc emisia, iar pe ecranele televizoarelor a aparut, pentru cateva secunde, mira. La reluarea emisiei a fost prezentata informatia ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala a notificat posturile trustului Intact ca trebuie sa evacueze sediile in timp de 5 zile, punand astfel in executare sentinta din dosarul in care a fost condamnat Dan Voiculescu. Intr-un colt al ecranului a aparut un cronometru care arata timpul ramas pana la ceea ce parea a fi "disparitia televiziunilor trustului Intact". In realitate, prezenta cronometrului a fost o masura alarmista, pentru a scandaliza telespectatorii, integral pe Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Centrala Nucleara Cernavoda, pazita cu un contract penal Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta au intrat in curtea Centralei Nuclearelectrice de la Cernavoda, unde au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile fata de directorul general Ionel Bucur. Acesta este acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu si patru infractiuni de conflict de interese. De asemenea, sunt urmariti penal Elena-Marinela Negulici, in prezent director economic, dar la data faptelor director economic al Societatii Nationale "Nuclearelectrica" Bucuresti, Ionel Encica, membru al comisiei de evaluare a ofertelor si sef serviciu protectie fizica si informatii clasificate in cadrul CNE Cernavoda, ambii pentru pentru aceleasi fapte penale ca si directorul general, scrie Romania Libera.

Cum mi-am facut "analizele" gratis cu un specialist medical cu facultatea de geografie sau "ceva de genul". Reportaj la centrul de sanatate de care n-a auzit nici Google "Buna ziua. Doamna Clarice Daniela Dinu?". "Da", zic. Doamna de la celalalt capat al firului se prezinta, nu i-am retinut numele, si spune ca ma contacteaza din partea unei clinici de sanatate. "Avem un aparat nou, descopera toate afectiunile si, fiind noi pe piata, avem o oferta, va oferim un set de analize gratuit", imi spune rapid. Ma cam sperie treaba asta cu "toate afectiunile", parca n-as vrea sa aflu mai mult decat stiu. Doamna de la capatul celalalt al firului nu se lasa. Ma gandesc ca e la o firma de PR, astia insista asa. Nu prea am timp oricum. Imi ofera rapid o solutie: "Sambata, la ora 13.00, puteti veni?". Sambata, un pic cam ciudat. "Vin", ii zic. "Pe Latina 6, chiar langa Casa de Pensii. Sa aduceti si o sticla cu apa". Imi trimite apoi un SMS cu detaliile pentru "programare". Cu o zi inainte inca un SMS si un telefon pentru confirmarea la "un set de analize", scrie Gandul.

Drama infioratoare a jurnalistei Paula Rusu. Si-a pierdut un plaman si spune cum traieste acum Pe Paula Rusu o stim cu totii de la Romania TV. Putini sunt insa cei care-i cunosc munca de dincolo de ecran sau povestea din spatele omului de success, a "ardelencei pana in maduva oaselor" cum ea insasi se descrie in randuri scrise pe blogul personal. Paula spune ca nu se vede facand altceva. Crede ca doar cei ce nu au gustat deliciile meseriei de jurnalist si adrenlina pe care acest mediu ti-o aduce mai pot renunta. Odata descoperita si slefuita, setea de informatie iti cere performanta la un alt nivel, asa ca ia de data asta calea Televiziunii Romane unde este gazda unei emisiuni de dezbateri si sinteze, dupa care intra in Realitatea TV cu "Deschide Lumea", in 2011, integral pe EVZ.

Povestea chilienilor adusi de Ceausescu in Romania. Juan Retamal, refugiat politic: "Am fost schimbat pe doi disidenti romani" Dupa lovitura de stat condusa de Augusto Pinochet in 1973, Romania a acceptat sa primeasca cateva mii de refugiati din Chile. Comunitatea chiliana s-a integrat rapid, s-a simtit ca acasa. Romanii si chilienii au muncit si au petrecut impreuna si chiar au format familii mixte. Dupa 1990, unii dintre refugiati au plecat, dar altii inca traiesc romaneste, in Drumul Taberei sau aiurea. Probabil ca fiecare cartier din Bucuresti are povestea sa. Dar Nicoale Dragu (67 de ani) o stie cel mai bine pe cea a chilienilor veniti in Romania la inceputul anilor '70, cazati in Drumul Taberei, pe strada Raul Doamnei, scrie Adevarul.

In memoriam. Cum vedea viata si religia Umberto Eco, laicul Eseistul, prozatorul si semioticianul Umberto Eco, una dintre cele mai sclipitoare minti ale contemporaneitatii, disparut la varsta de 84 de ani, a fost un demn reprezentant al culturii laice, avand insa un urias respect pentru credinciosi si fiind, dupa cum a declarat adeseori, un pasionat cititor al textelor sacre. El va fi inmormantat, conform dorintei sale, maine, la Milano, funeraliile urmand sa se desfasoare, printr-un ceremonial laic, la Castelul Sforzesco. Laicul Umberto Eco si-a expus parerile privind problemele arzatoare ale sufletului omenesc si ale umanitatii in general intr-un dialog pe cat de politicos pe atat de pasionant cu un faimos reprezentant al Bisericii Catolice, cardinalul Carlo Maria Martini, anunta Romania Libera.

Comentariu: O buna oferta Dupa negocieri-maraton fara precedent desfasurate la Bruxelles, premierul britanic Cameron se intoarce la Londra cu o intelegere pe care vrea sa o promoveze. A fost un efort profitabil pentru toate partile, considera Christoph Hasselbach. Celelalte guverne au facut Londrei concesii notabile. Au acceptat trei conditii greu de digerat. Dar a fost o decizie corecta. Economia britanica are nevoie de UE. Iar UE are nevoie si de britanici. Ei confera Europei o pondere economica, financiara, diplomatica si militara de care UE ar duce altfel lipsa. Si tocmai germanii ar fi fara ei cam izolati in fata tarilor rezistente la reforme, interesate cu precadere de absorbtia sustenabila a fondurilor europene, scrie Deutsche Welle.