Razboiul dintre FBI si Apple pentru decodarea iPhone Gigantii IT din Silicon Valley iau pozitie in conflictul care opune autoritatile federale si compania lui Steve Jobs privind decodificarea unui telefon utilizat de unul din teroristii care au comis atentatul din San Bernardino. Pe 2 decembrie 2015, Syed Farook si sotia lui, Tashfeen Malik, au atacat Inland Regional Centre, un centru de gestionare a serviciilor pentru handicapati, si au ucis 14 persoane. Cateva minute inaintea atentatului, Tashfeen Malik a postat un mesaj pe un cont Facebook in care isi declara loialitatea fata de organizatia Statul Islamic. iPhone-ul ei, acum in posesia anchetatorilor, este protejat de un puternic sistem de codare si doar proprietarul lui, ucis de politie, cunostea codul de deblocare, integral pe Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Brandurile Epocii de Aur sau cum scoate bani capitalismul din "perlele" comunismului Dacia, Arctic, Eugenia, Bucegi, Guban sau Pegas sunt doar cateva din brandurile epocii de aur care se vand bine si in prezent si chiar aduc profit celor care au stiut sa le tina pe picioare. Nu ne vindem tara! Asa se striga in 1990 cand se punea problema privatizarii marilor jucatori din industrie care erau in pragul falimentului. Cum era de asteptat, multe fabrici ale Romaniei Socialiste au fost rase de pe fata pamantului si au ajuns mall-uri sau cartiere rezidentiale. In alta ordine de idei, unele intreprinderi au avut noroc. Au avut parte de investitori seriosi. Ori romani care au rezistat si apoi au vandut afacerile, ori multinationale care au "reinventat" brandurile clasice ale romanilor, scrie Adevarul.

Mini-guvernul PSD din umbra lui Ciolos. Cine sunt oamenii din esalonul doi de la Palatul Victoria La aproape cinci luni de la venirea guvernului Ciolos,dincolo de tehnocratii din prima linie, echipele de conducere ale ministerelor nu s-au schimbat prea mult. Astazi, dintre cei 72 de secretari si subsecretari de stat care se afla in structurile de varf ale ministerelor din actualul guvern, aproape jumatate se afla in functie de pe vremea cabinetului Victor Ponta, deciziile de numire fiind semnate chiar de fostul premier, scrie Gandul.

Am stat de garda in spitalele din Romania, ca sa vad cum alcoolicii ne beau banii "Buna seara, domnule Nechifor, bine ati revenit la noi". Vocea e calda, amabila, primitoare. Daca nu ai avea imagine, ci doar sunet, acest "Buna seara, domnule Nechifor, bine ati revenit la noi" ai zice ca se petrece in lobby-ul unui hotel. Un receptioner isi intampina clientul. Dar iata si imaginea: vocea e a unui medic de la Unitatea Primiri Urgente din Iasi, care-si intalneste pacientul: mos Nechifor, etate 70, etilism acut pe limbaj medical, beat clampa, mai uzual, integral pe Vice.

Alegeri in America. Trumpmania - Corespondenta din SUA de la Dana Maria Dezotell-Holderman La democrati, cei mai tineri il prefera pe senatorul Bernie Sanders (statul Vermont). Cei mai in varsta o prefera pe Hillary Clinton, deoarece presedintia sotului ei, Bill Clinton, a fost vazuta pozitiv. La republicani, Donald Trump a devenit peste noapte "bomba" care a daramat Partidul Republican din temelii. Conduce deja detasat in sondaje si a castigat pana acum in trei state, la o diferenta prea mare ca sa mai poata fi oprit din drum. Dupa cea de-a treia victorie detasata a lui Trump, Jeb Bush, fratele lui George W. Bush, s-a retras din cursa republicana pentru Casa Alba, scrie EVZ.

Comunistii au exterminat prin infometare elitele romanesti In perioada comunista, elitele romanesti au fost supuse unui regim de exterminare. Comunistii au executat in stil mafiot, fara judecata, peste 10.000 de oameni, potrivit istoricului Marius Oprea. Alti oameni, de talia lui Iuliu Maniu, artizanul Marii Uniri din 1918, ori Gheorghe Bratianu, au fost aruncati in inchisori. Scriitorul Paul Goma descrie cu lux de amanunte universul carceral si bataile cumplite pe care brutele in uniforma de gardian le aplicau detinutilor politici. Cartea sa, "Gherla", este o marturie cutremuratoare, anunta Romania Libera.

Comentariu: Tacere cu subinteles Cancelara Merkel nu a rostit niciun cuvintel. Nici ceilalti ministri nu s-au facut auziti. O munca foarte eficienta! Noul pachet legislativ privind azilul a fost si asa aprobat. Marko Langer nu e convins de prestatia legiuitorilor. Poate ca este naiv sa astepti cateva cuvinte oneste din partea sefei executivului german, in plina campanie electorala si in acest amurg al UE. In schimb, se afirma: Nu putem face chiar totul. Ia sa mai incerce si altii. Dar nu, cancelara nu gandeste asa. I s-ar fi putut striga: "ce bine ca va vad!". Caci Angela Merkel a fost acolo, in Bundestag, in fata urnelor, in care se putea introduce fie un biletel albastru, fie altul rosu. Cum s-a votat era limpede, scrie Deutsche Welle.