Moartea vine prin posta. Un drog extrem de periculos a impanzit Romania. Descoperit pentru prima data in Japonia, drogul care a omorat cel putin 10 persoane in "Tara Soarelui Rasare" a ajuns si la noi. Traficantii expediau stupefiantele in toata tara prin curierat rapid Filati de mai multa vreme de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Covasna, membrii unei retele care au introdus in Romania un nou tip de drog au fost prinsi de oamenii legii. Stupefiantele extrem de periculoase au ucis, pana acum, consumatori din SUA, Anglia si Japonia, iar in Romania mai multi adolescenti au fost spitalizati. Descoperit pentru prima data in Japonia Traficantii cumparau subs tante folosite la experimente chimice si le amestecau cu etnobotanicele. Drogurile erau, apoi, vadute prin colete postale, in toata tara. "Evenimentul zilei" a aflat ca un astfel de drog a ucis cel putin zece persone in Japonia, acolo unde a fost descoperit pentru prima oara, in noiembrie 2014. De asemenea, substanta a ajuns in Penitenciarul Braila, unde a fost depistata de gardieni, scrieEVZ.

SUBIECTELE ZILEIFoto: Colaj foto

Pe Dan Voiculescu nu-l mai cred nici prietenii: "O carte de inalta tinuta cere timp". Ilie Serbanescu si Dumitru Miron, doi dintre economistii care au girat cartile scrise de Dan Voiculescu in penitenciar, nu vad cum e posibil ca cineva sa scrie o lucrare stiintifica in decurs de 100 de ore. Incercand sa respinga acuzatiile conform carora beneficiaza de un regim privilegiat in penitenciar si este pontat cu ore de munca in paralel cu timpul alocat scrierii de lucrari stiintifice, Dan Voiculescu a explicat, pe blogul personal, cum arata regimul sau de lucru in inchisoare: "Conform programului aprobat, am lucrat 3 ore/zi (in intervalul 11.00 -14.00) si am studiat 2 ore, in afara orelor de munca. Asadar, totul este absolut legal". Numai ca, oferind aceste explicatii, Voiculescu deschide o noua discutie: cum a reusit sa scrie nu mai putin de 10 carti cu valoare stiintifica intr-un interval de 16 luni, dedicand acestei activitati doar doua ore pe zi? Printr-un calcul simplu, ar rezulta ca patronul trustului Intact poate scrie o carte in numai 100 de ore (circa patru zile de lucru efectiv), anuntaAdevarul.

La 15 luni de la preluarea de catre DNA, Dosarul Diaspora ramane in faza de urmarire a faptelor. La un an si trei luni de cand au preluat cazul, procurorii DNA se afla in aceeasi faza a anchetei in dosarul in care este cercetat modul in care a fost obstructionat votul de la sectiile din strainatate, la alegerile prezidentiale din 2014. Ancheta se afla tot in stadiul urmaririi penale a faptelor, fara a exista persoane impotriva carora procurorii sa se fi indreptat cu urmarirea penala. Singurul oficial de rang inalt audiat pana acum in dosar a fost Titus Corlatean, fostul ministru de Externe din perioada respectiva, care a demisionat intre cele doua tururi de scrutin. In vara anului trecut, DNA motiva pentru gandul ca procurorii au primit un volum foarte mare de documente la dosar, care necesita timp pentru a fi studiate. La bilantul DNA pe 2015, Laura Codruta Kovesi a aratat ca in medie un procuror DNA lucreaza la peste 100 de dosare pe an, informeazaGandul.

Reteaua romano-siriana a traficului de migranti spre Europa: 4 milioane de dolari la un singur transport. Contrabandistii de fiinte umane profita de disperarea refugiatilor din Orient, vanzandu-le servicii de "calatorie" din care se imbogatesc si prin care isi alimenteaza cu bani gheata afacerea criminala. Dar cei care fug catre Europa, desi platesc mii de euro sau dolari pe un drum catre Vest, nu sunt in nici un caz tratati ca pasageri la clasa intai. Dimpotriva, sunt aruncati in cala cate unui cargo sau inghesuiti in barci de cauciuc, sunt de multe ori abandonati fara ca traficantilor sa le mai pese de soarta lor. Cine sunt acesti raufacatori, foarte bine organizati, din spatele transporturilor navale ilegale cu migranti? Integral inRomania Libera.

Bucurestenii evacuati din cauza tasarii asfaltului, la Eroilor, s-au intors acasa: "Blocul are fisuri, inainte era cazemata". La trei luni de la surpare, locuitorii cladirii evacuate din zona Eroilor, din Capitala, unde pamantul s-a crapat din cauza lucrarilor de la metrou, s-au intors luni acasa. Muncitorii le-au zugravit peretii si au inlocuit parchetul in unele locuinte. Dar oamenii se tem ca structura blocului a fost afectata si cer sa fie consolidat. Locatarii care au venit sa-si preia apartamentele au fost intampinati de fanfara picamerelor de pe santier si de un jandarm. Acesta a verificat pe o lista numele celor care intrau in bloc. Intre timp, din apartamente ieseau muncitorii care au zugravit peretii, au vopsit geamurile, iar acolo unde s-au spart tevile, au schimbat parchetul, anuntaStirileProtv.ro.

Viitorul primar al Bucurestiului se va muta in casa de peste 171 de milioane de lei. Dupa mai bine de sase ani de cand a intrat in reparatii de consolidare si modernizare, vechiul sediu al Primariei Capitalei din Bulevardul Regina Elisabeta arata impecabil. Muncitorii trag tare sa termine lucrarile in trei luni O bataie la poarta santierului din Bulevardul Elisabeta nr. 47 din Capitala si portile ni s-au deschis. Voiam sa vizitam vechiul sediu al Primariei Municipiului Bucuresti, care a intrat in consolidare in anul 2010. Un inginer ne-a asteaptat in fata si ne-a poftit inauntru. "Bine ati venit in noul sediu!". Mirati de amabilitate si, totodata, curiosi sa vedem ce ne rezerva un tur prin "casa" in care se va muta, din vara, noul primar al Bucurestiului, am pasit la parterul imobilului. "Atentie la cap!", ne atentioneaza inginerul. Peste tot schele. Niciunul nu aveam casca de protectie. Asa ca ochii nostri priveau numai in sus pentru a fi siguri ca nu ne alegem cu niste cucuie. Ne continuam drumul. Mirosul de pereti imbracati in glet, muncitori care montau la foc automat parchet din lemn masiv, scafe care se ridicau in urma noastra, in timp ce inaintam, in spatele carora vor fi "ascunse" leduri pentru a lumina holurile lungi de zeci de metri. Fiecare etaj are circa 3.500 mp, camerele sunt dotate cu difuzoare si senzori pentru fum, iar parterul este finalizat cam 75%, informeazaEVZ.