Harta violentei asupra copiilor. Realitatea romaneasca: avem lege mai stricta decat norvegienii, dar de patru ori mai multi copii omorati in bataie Romania are una dintre cele mai bune legi privind protectia copilului. Abuzurile, chiar si pedepsele fizice considerate "usoare" sau "disciplinare pozitiva", sunt interzise cu desavarsire. Studiile comparative ne claseaza astfel in fruntea topulurilor de resort, inaintea Norvegiei, spre exemplu. Doar ca, in acelasi timp, Romania se regaseste in fruntea unui alt clasament: acela al numarului de copii care mor anual din cauza abuzurilor fizice, integral pe Adevarul.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Ce spun istoricii despre retragerea Regelui Mihai din viata publica. "Un rege este rege, el a depus un juramant" Chiar daca sanatatea sa este precara, Regele Mihai ramane seful Casei Regale a Romaniei. In mesajul transmis miercuri, Majestatea sa nu mentioneaza ca si-ar preda prerogativele, ci doar aparitiile publice, potrivit istoricilor. Regele a delegat sarcinile care tin de aparitii publice primei sale fiice, custode al coroanei, Principesa Margareta. Sfaturile Consiliului Regal, menit pana acum sa-l ajute pe seful casei regale in luarea deciziilor, se vor indrepta de acum catre principesa mostenitoare, informeaza Stirile ProTv.

Si director la stat, si expert pe bani europeni: cum a castigat ministrul "Alumni" Curaj120.000 de euro din proiecte europene Inainte sa devina ministru, profesorul Adrian Curaj a castigat peste 119.000 de euro din proiecte europene derulate de o institutie de stat pe care o conducea, in perioada 2007-2014, la aceasta suma adaugandu-se si cea castigata de sotia sa, Aurelia Curaj - aproximativ 13.000 de euro, intr-un alt proiect derulat tot de institutia condusa de Curaj. Adrian Curaj s-a aflat in acea perioada, cu cateva intreruperi, atat in postura de director al UEFISCDI (fost UEFISCSU), o institutie publica aflata in subordinea Ministerului Educatiei, cat si in cea de manager de proiect sau expert in proiectele implementate chiar de institutia pe care o conducea - UEFISCDI, integral pe Gandul.

Raiffeisen si Telekom nu si-au retras publicitatea de pe Antena 3 din cauza boicotului In anul 2009, mai multe branduri internationale au anuntat ca-si retrag publicitatea din cadrul emisiunii jurnalistului Glenn Beck, al postului tv Fox News, din cauza unor comentarii nefondate la adresa presedintelui Barack Obama, acuzat pe nedrept de rasism. In Ungaria, cinci mari companii internationale au renuntat la cumpararea de spatiu publicitar in cotidianul conservator ungar Magyar Hirlap, dupa publicarea unui editorial rasist, impotriva etnicilor romi. Acum doi ani, tot in SUA, in urma unui boicot sustinut de activisti on-line, mai multe branduri au anuntat ca-si retrag publicitatea din cadrul reality-show-ului controversat Sorority Sisters, scrie Vice.

Guvernarea si bacteria E.Coli Un raport al Institutului National de Statistica din 2014 arata ca fiecarui locuitor din Romania ii revin circa 0,41 ha teren arabil, valoare superioara multor tari din Uniunea Europeana si aproape dubla fata de media UE , care este de 0,212 ha/locuitor. Dar, desi avem cel mai mare grad de ocupare a populatiei in sector, dupa Polonia,aceleasi statistici mai arata ca agricultura romaneasca este codasa Europei, iar agricultorii au cele mai mici venituri, in conditiile in care in ceea ce priveste productiile nu ajungem nici macar la jumatate din ce obtin alte state europene. Un studiu Eurostat spune ca Romania este, in schimb, fruntasa in ceea ce priveste saracia in zonele rurale, anunta Romania Libera.

Alina Bica s-a comparat cu Al Capone in ziua bilantului DIICOT Cand procurorii anti-crima organizata isi prezentau realizarile, fosta sefa a institutiei dadea declaratii in fata judecatorilor de la Instanta Suprema. Fosta sefa a DIICOT, Alina Bica, a fost deferita Justitiei in trei d o - sare penale, unul dintre ele referindu- se la despagubirile supraevaluate cu peste 60 de milioane de euro, care ar fi fost acordate afaceristului Gheorghe "Stelu" Stelian, pe vremea cand aceasta facea parte din Comisia de despagubiri din cadrul Agentiei de Restituire a Proprietatilor, informeaza EVZ.

Disperati in Atena Mohamad Mohamadi si fiul sau de sapte ani au facut o calatorie foarte lunga. Au trecut prin Turcia, au ajuns in Grecia si vor sa ajunga in nordul Europei, intr-o tara in care "se poate trai", spune Mohamad. Tatal si fiul isi petrec noptile reci in cartierul Hellenikon, intr-o fosta sala de sport, care a devenit centru de primire pentru refugiati. Mohamad, originar din Afganistan, vine ziua cu fiul sau in centrul orasului, in cunoscuta Piata Victoria. Aici se intalnesc refugiatii pentru a face schimb de informatii, scrie Deutsche Welle.