De ce va crea Curtea Constitutionala haos in justitie Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) este pe cale sa creeze haos in intregul sistem de infaptuire a justitiei daca decizia conform careia este neconstitutionala supravegherea tehnica facuta de Serviciul Roman de Informatii in dosare penale, la cererea procurorului si cu mandat de la judecator, se aplica "deindata", afirma specialistii consultati de Romania libera. In motivarea sa, au explicat expertii din domeniu, CCR ar trebui sa dea un termen de cel putin un an pana la aplicarea deciziei, deoarece nici un Parchet nu are tehnica necesara si specialisti pentru a se descurca fara sprijinul SRI, scrie Romania Libera.

Subiectele ZileiFoto: Colaj foto

Marturia romanului care a condus doua gradinite din Norvegia, despre metodele de intimidare la care a fost supus dupa ce s-a luptat cu Barnevernet: "E un cosmar" Cazurile familiilor de romani ramase fara copii in Norvegia au atras dupa sine reactia unuia din cei mai cunoscuti romani din Tara Fiordurilor. Director a doua gradinite din Oslo si scriitor, George Alexander a criticat Barnevernet. Constrangerile la care a fost supus l-au obligat sa demisioneze. Intr-un interviu pentru Adevarul, George Alexander a declarat ca nu si-ar fi imaginat niciodata ca asa ceva se poate intampla in Norvegia.

Dizabilitatea sperie angajatorii. Cati nevazatori reusesc sa isi gaseasca un loc de munca Sansele nevazatorilor de a duce o viata normala sunt reduse in mod semnificativ din cauza prejudecatilor de care se lovesc la tot pasul. Unii sunt maseuri extraordinari si au si multe alte calitati, dar prea putini au o slujba. In judetul Cluj, de exemplu, doar doi la suta dintre cei cu deficiente de vedere au un loc de munca. Multi patroni, obligati prin lege sa angajeze si persoane cu dizabilitati, prefera sa achite amenzi la stat decat sa ii angajeze, integral pe Gandul.

Dezvaluiri despre vizita Regelui Mihai, din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul sa fie marcat de grave violente! | Regele si Patria Parlamentul ar fi urmat sa dea o lege pentru "linistea" lui Ion Iliescu, prin care membrilor Casei Regale sa li se interzica pentru totdeauna accesul pe teritoriul Romaniei. In anul 1992, Regimul Iliescu parea instalat pentru eternitate. Puterea in stat ii apartinea fara drept de apel, functionarii din institutiile statului erau in majoritatea lor adeptii "linistii" promise de Ion Iliescu. Micile frecusuri dintre presedinte si premier, pe tema tentativelor timide de reforma, fusesera recent rezolvate prin inlaturarea lui Petre Roman si a guvernului sau, in toamna lui 1991, cu ajutorul minerilor, scrie EVZ.

Urmariti banii si incepeti cu Voiculescu Dramoleta cu accente grotesti pusa in scena de Antena 3 in care au jucat un rol nedemn si institutii fundamentale ale statului - Senatul si Presedintia - a scos in evidenta nevoia urgenta de a accelara crearea institutiilor si procedurilor de recuperare a prejudiciilor inainte ca oamenii politici sa se blindeze definitiv in fata amenintarii concrete de a pierde averile obtinute ilegal. Inainte de a vorbi despre "un nou contract social" si alte bazaconii egalitariste, ce-ar fi sa incercam sa aplicam una din prevederile vechiului contract, anume aceea care spune ca cine fura plateste? Nu vorbim de o plata in ani de inchisoare si stigmat public ci de o plata concreta, in bani gheata, scrie Romania Libera.

Pacatele "parintilor intemeietori" Daca n-ar fi atat de elocventa, recenta decizie a Curtii Constitutionale de la Chisinau, prin care este invalidata alegerea presedintelui Republicii Moldova de catre Parlament si se revine la votul direct, ar fi de un ridicol fara egal in lumea civilizata. Cum adica: toti presedintii de la Chisinau, din 2000 incoace, au fost alesi neconstitutional? Si atotoputernicul Voronin, care se ratoia la Romania, iar in 2009 a scos fortele de ordine sa-i bata pe tineri? Si dl Timofti, care a directionat alegerile prim-ministrilor cum a vrut? Iar, daca au ajuns presedinti intr-un mod neconstitutional, ce legitimitate mai au decizile (unele, foarte grave) pe care le-au luat, in exercitarea functiei lor? Ce stat e acesta, in care 15 ani functia suprema este exercitata de oameni alesi neconstitutional, dar totul merge inainte fara sa fie cineva deranjat?, intreaba Adevarul.

Comentariu: Ai grija ce spui! "Sa ne deschidem inimile! Mila divina este mai puternica decat pacatul." Mesajul a fost transmis pe twitter, vineri dimineata, de Papa Francisc. Acest tip de mesaje sunt, cel mai probabil, verificate de Vatican, inainte de a fi date publicitatii. Maximum 140 de semne, atat permite un mesaj pe twitter. In realitate insa, Papa prefera declaratiile mai ample. O propozitie recent lansata de Suveranul Pontif da multa bataie de cap cititorilor: "Putem vorbi astazi despre o invazie araba. Este o realitate sociala", a spus Francisc, integral pe Deutsche Welle.